hal01 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam! Mam Nec 3540, Nero-6.6.0.15. Nagrywam plytki TDK, Esperanza( CD-R, CD-RW, DVD-R). Proces nagrywania zostaje zakończony prawidłowo, natomiast weryfikacja kompilacji informuje, ze dane na poszczególnych sektorach na płycie nie są identyczne z danymi zapisanymi na dysku twardym. Dane z tak nagranej płyty daje sie jednak przegrać na dysk. Czy ktoś ma podobny problem? Nie wierze, aby wszystkie płytki były uszkodzone, próbowałem różnych, z różnych pudełek. Przejrzałem forum, ale nie znalazłem topiku z podobnym problemem. Jakie testy poprawności pracy nagrywarki mogę wykonać? Jak sprawdzić, czy to faktycznie wina nagrywarki i czy płytki są do wyrzucenia, czy moze jednak są dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam! Mam Nec 3540, Nero-6.6.0.15. Nagrywam plytki TDK, Esperanza( CD-R, CD-RW, DVD-R). Proces nagrywania zostaje zakończony prawidłowo, natomiast weryfikacja kompilacji informuje, ze dane na poszczególnych sektorach na płycie nie są identyczne z danymi zapisanymi na dysku twardym. Dane z tak nagranej płyty daje sie jednak przegrać na dysk. Czy ktoś ma podobny problem? Nie wierze, aby wszystkie płytki były uszkodzone, próbowałem różnych, z różnych pudełek. Przejrzałem forum, ale nie znalazłem topiku z podobnym problemem. Jakie testy poprawności pracy nagrywarki mogę wykonać? Jak sprawdzić, czy to faktycznie wina nagrywarki i czy płytki są do wyrzucenia, czy moze jednak są dobre? 1639948[/snapback] Mam 3540 i jest podobnie - myślę że nero nie jest kompatybilny do końca z formatem UDF i wiem że raportowane są błędy przez nero w scan disc. Jeśli chcesz wiedzieć czy masz uszkodzone płyty to przegrywając plik np. 4 GB na hdd słuchaj czy napęd nie zwalnia (jeśli nie da się sprawdzić prędkości za pomocą nero). Jeśli nie zwalnia to wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...