Skocz do zawartości
hal01

Nec 3540 - Weryfikacja Poprawności Kompilacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam Nec 3540, Nero-6.6.0.15.

Nagrywam plytki TDK, Esperanza( CD-R, CD-RW, DVD-R). Proces nagrywania zostaje zakończony prawidłowo, natomiast weryfikacja kompilacji informuje, ze dane na poszczególnych sektorach na płycie nie są identyczne z danymi zapisanymi na dysku twardym. Dane z tak nagranej płyty daje sie jednak przegrać na dysk.

Czy ktoś ma podobny problem? Nie wierze, aby wszystkie płytki były uszkodzone, próbowałem różnych, z różnych pudełek.

Przejrzałem forum, ale nie znalazłem topiku z podobnym problemem.

Jakie testy poprawności pracy nagrywarki mogę wykonać?

Jak sprawdzić, czy to faktycznie wina nagrywarki i czy płytki są do wyrzucenia, czy moze jednak są dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam Nec 3540, Nero-6.6.0.15.

Nagrywam plytki TDK, Esperanza( CD-R, CD-RW, DVD-R). Proces nagrywania zostaje zakończony prawidłowo, natomiast weryfikacja kompilacji informuje, ze dane na poszczególnych sektorach na płycie nie są identyczne z danymi zapisanymi na dysku twardym. Dane z tak nagranej płyty daje sie jednak przegrać na dysk.

Czy ktoś ma podobny problem? Nie wierze, aby wszystkie płytki były uszkodzone, próbowałem różnych, z różnych pudełek.

Przejrzałem forum, ale nie znalazłem topiku z podobnym problemem.

Jakie testy poprawności pracy nagrywarki mogę wykonać?

Jak sprawdzić, czy to faktycznie wina nagrywarki i czy płytki są do wyrzucenia, czy moze jednak są dobre?

1639948[/snapback]

Mam 3540 i jest podobnie - myślę że nero nie jest kompatybilny do końca z formatem UDF i wiem że raportowane są błędy przez nero w scan disc.

Jeśli chcesz wiedzieć czy masz uszkodzone płyty to przegrywając plik np. 4 GB na hdd słuchaj czy napęd nie zwalnia (jeśli nie da się sprawdzić prędkości za pomocą nero). Jeśli nie zwalnia to wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi