k a m e r e k Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 hehe kurde panowie , tak meczyliscie temat, ja tu zajrzalem i zrobilem swoja robote - teraz bedziecie przed zakupem sprawdzac , zeby potem nie bylo placzu.. ;) motofan jak oceniasz LCD w tym Asusie? to samo pytanie do Phuonga z jego Crystal Brite - ja ich nie widzialem live wiec pytam czy duzo gorsze od najlepszzych domowych LCD opartych o PVA (Samsung 173p+ itp). Szukam rozwiazania do grafiki amamtorskiej z duzymi kątami, prawdziwa czernia i bielą oraz ogolnie zajebi.stym obrazem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Co do mnie zajrzyj do mojej recenzji kilka postów niżej.Nie róbmy OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 mialem kiedy Audigy 2 NX i mowie wam ze ta karta nie nadaje sie do gier!! kosmicznie mi obciazala proca jak wlaczylem EAX'a i wszystko w dzwiekach na full punkt odniesienia mam bo zmienilem na Audigy 2 ZS i juz jest wszystko wparzadku te zewnetrzne karty creativa sroznia sie o nazwanych tak samo ale wewnetrznych NX EAX'a realizuje po czesci programowo tak jak LS i wiekszosc dziekowek po 30zl stad takie obciazanie proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Oskar Czy mógłbyś przeprowadzić jakieś testy w grach jak ten Live obciąża proca w stosunku do karty zintegrowanej? Chociaż w jednej gierce,jestem,i nie tylko pewnie ja,bardzo ciekawy,a bedę na dniach kupował kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Oskar Czy mógłbyś przeprowadzić jakieś testy w grach jak ten Live obciąża proca w stosunku do karty zintegrowanej? Chociaż w jednej gierce,jestem,i nie tylko pewnie ja,bardzo ciekawy,a bedę na dniach kupował kartę. 1671044[/snapback] Dla audigy 2 zs notebook "Testy, które przeprowadziliśmy programem RightMark 3Dsound dały oczekiwane przez nas wyniki - czyli wykazały zmniejszone obciążenie procesora. W najgorszym wypadku przeciętne obciążenie wyniosło 8%, podczas gdy dla zewnętrznej karty ze złączem USB takiej jak Creative Live 24 External - która oferuje gorszą jakość dźwięku - zużycie dochodzi do 14%. Tutaj wyraźnie widoczne są zalety karty PCMCIA. " "Pomiary obciążenia procesora dały zbliżone wyniki - 12,6% dla wbudowanego systemu dźwiękowego (AC97) i 6,3% dla karty Notebook" " W dodatku, w przypadku tej karty użycie zestawu wielogłośnikowego nie zwiększa obciążania procesora." http://www.tomshardware.pl/mobile/20050222...l#gry_i_dwik_3d Edytowane 27 Września 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorbaczof Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Phuong: Jak u Ciebie z trzaskami, ustały? Czy Audigy 2 ZS Notebook bardzo sie nagrzewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Phuong: Jak u Ciebie z trzaskami, ustały? Czy Audigy 2 ZS Notebook bardzo sie nagrzewa? 1671289[/snapback] probowalem wszystkiego! a trzaski sa na moim acer z pcmcia(Texas Instruments PCIxx21 CardBus Controller ).. :( ale tylko w dvd-audio i nowych grach-momentami) Na laptopie hp nx9020 z pcmcia (Texas Instruments PCI-1410 CardBus Controller) trzaskow nie ma. nagrzewa sie:( a w moim acerze jest o tyle kiepsko,ze pcmcia mam obok CPU-przez to temp. procesora wzrosla o 5C Kto ma audigy 2 zs notebook i dziala w 100% dobrze i na odwrot :wink: niech poda jaki ma PCMCIA? gdyz na stronie creative i innych .. jest niewiele modeli i ich Kompatybilności Edytowane 27 Września 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Jak dla mnie pal licho temperaturę proca,najbardziej chodzi mi o dysk który mam umieszczony w sąsiedztwie PCMCIA :(,a już w tej chwili mi się potrafi nagrzać do 52-53 stopni pod dużym obciążeniem. Phuong,czy tobie temperatura dysku się zwiększyła po zakupie Audigy 2 ZS for notebook? Gdzie masz dysk umieszczony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Jak dla mnie pal licho temperaturę proca,najbardziej chodzi mi o dysk który mam umieszczony w sąsiedztwie PCMCIA :(,a już w tej chwili mi się potrafi nagrzać do 52-53 stopni pod dużym obciążeniem. Phuong,czy tobie temperatura dysku się zwiększyła po zakupie Audigy 2 ZS for notebook? Gdzie masz dysk umieszczony? 1671322[/snapback] hehe u mnie dysk jest odseparowany od wszystkiego i lezy po lewej stronie-gdzie nie ma ramu,grafiki,procka i audigy:) dlatego temp dysku dochodzi max do 48C-po defagmentacji kilkudziesiecu GB ,bo podczas grania 7h nagrzewa sie do 42-44C Edytowane 27 Września 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 A ile dałeś za kartę i gdzie kupowałeś? I najważniejsze pytanko,jaką długość ma ten zestaw kabli które wpina się w kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) A ile dałeś za kartę i gdzie kupowałeś? I najważniejsze pytanko,jaką długość ma ten zestaw kabli które wpina się w kartę? 1671374[/snapback] na allegro,uzywana 2miesiace ale z gwarancja na 22miesiace:) kabel wraz z koncowkami,ktore sie wpina w pcmcia i na glosniki ma 70-75cm Edytowane 27 Września 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Super,dzięki za info,bardzo dobra długość tego kabelka,akurat mi pasuje.Teraz tylko muszę wyczaić gdzieś poniżej 320zł tą kartę. Może tutaj http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=4 ,cena chyba dobra. Ostatnie pytanko,czy mimo tych trzasków kupiłbyś tą kartę raz jeszcze? Czy te trzaski bardzo przeszkadzają i je słychać mocna? Aha,masz wersję karty OEM czy BOX,a może bulk? Wiesz czym to się różni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Super,dzięki za info,bardzo dobra długość tego kabelka,akurat mi pasuje.Teraz tylko muszę wyczaić gdzieś poniżej 320zł tą kartę. Może tutaj 1671402[/snapback] w tym sklepie maja najtaniej ta karte. slyszalem,ze creative sprzedaje tylko w box ta karte! a wersje oem sa niepewne a zdarzaja sie nawet podrobki z Chin!--tak wyczytalem na forach zagranicznych-ile z tego prawdy to nie wiem :wink: w kazdym razie w wersji box masz plytke dvd-audio(miedzy innymi) na ,ktorej mozesz sprawdzic czy karta "ma" trzaski:) oraz sluchawki i jakies papiery a wersja oem sprowadza sie do plyty ze sterami tylko:( hmm. te trzaski nie sa slyszalne podczas sluchania mp3,wave,czy ogladajac filmy,natomiast w grze GTA-SA slychac je gdy pada deszcz(w grze :wink: ),slychac je juz na 2-5sec zanim sie zacznie ulewa w GTA SA-taka mala "pogodynka" -te trzaski przypominaja dzwieki ze starego winyla albo gramofonu--taki efekt starej plyty ale tak to wyglada na moim PCMCIA !-a jak bedzie z innymi to nie wiem...? ja mam wersje box-bez pudelka:) moja prawie zona nie gra w gry a plyt dvd-audio "nie daja" jeszcze do gazet :wink: ,wiec ona nawet nie wie o tych trzaskach na "jej" laptopie! :lol2: Edytowane 27 Września 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Dzięki za wyczerpujące informacje,zdecydowałem się,teraz tylko czekam na kaskę i na zakupy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Co do samych gier- trudno znaleźć konkretnego benchmarka, w którym byłby dźwięk (C:S-S, czy UT 2003- różnicy w wydajności Live!/AC97 nie ma- ale w końcu nie ma efektów dźwiękowych). Odpalenie konkretnej gry i sprawdzanie FPS-ów w locie (np. Frapsem) też odpada, bo nawet przy tych samych ustawieniach, mapie itd. będą różnice. Daję jedynie wyniki zrobione RM 3D Sound- myślę, że to odpowie na większość pytań. Dorzucę jeszcze kilka uwag: 1. Karta sprzętowo obsługuje max. EAX 2.0. Wprawdzie jest także mowa o 3.0, ale jest on obsługiwany jedynie programowo. To tłumaczy, dlaczego np. w Thief 3 sprzętowej obsługi dźw. i EAX 3.0 nie można włączyć. 2. Sprzętową obsługę dźwięku i EAX na pewno włączymy w UT 2004 i FarCry, BF 1942. W Thief 3 i Battlefield 2- już nie (w BF 2 najwyżej włączymy EAX). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Delikatny OT: czy ktos bawil sie tym zestawem Siberia - sluchawki + karta na USB? Czy ta karta ma wyjscie cyfrowe? Bo jak inaczej 7.1? Chyba, ze ten dzwiek jest tylko emulowany na stereo. Niestety nawet na stronie producenta nic nie jest napisane. Szukalem roznych recenzji ale tez kiepsko. Wiec jesli ktos ma jakies lepsze info o tym zestawie prosze o namiary, ewentualnie krotki opis. oto link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65066958 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Gdzieś czytałem reckę tego zestawu,ponieważ na początku też go brałem pod uwagę.O ile słuchawki wypadły ok,to ta karta dźwiękowa jest do bani. Praktycznie nie nadaje się do niczego i jest tylko minimalnie lepsza niż zintegrowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...