zimn Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 mam płyte MSI KT4V najnowszy bios 3x256Mb ramu AMD2200+ ... I 2 dyski SEAGATE 17Gb i WD 200Gb. Oto cała historia System (w2k) był na Seagate, chciałem się go pozbyć i przerzucić się na nowy dysk WD. Na początku podzieliłem do na 3 partycje podstawowe i 1 rozszerzoną podzieloną na 9 dysków logicznych. I zaczęły się schody 2 ostatnie dyski logiczne są „niestabilne”. Wrzucam na nie dane restart i brak 2 ostatnich dysków tylko obszar nie podzielony. Odłączyłem Seagatea, odpalam instalator Wina 2K tworze na nowo dyski logiczne formatuje ja (pełny format a nie szybki) wgrywam system z wielkimi bólami system się wysypał (zatrzymania krytyczne itp.) podłączam seagatea a dwie ostatnie partycje są nie tknięte i zawalone plikami które wrzuciłem tam na początku. Co zrobić przerzucić się na Xpeka on sobie z tym poradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Podaj dokładną konfiguracje kompa i sprawdź pamiątki + taśmy od dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Płyta: MSI KT4V Procek: Athlon XP 2200+ pamięci 3x kingston 256@333 Zasilacz 350W nie firmowy ale dobry Grafika Radek 9600pro Dyski to Seagate ST317221A i WD WD2000JB-00GVC0 Pamiątki na bank są dobre (memtest itp tak twierdzi :) ) taśmy też (sprawdzałem w kilku innych kompach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Może się i mylę , ale dyskie Seagate-a nie lubią współgrać z dyskami innych firm . Sprawdź , czy jak odepniesz dysk WD , to coś się zmieni . Trafiały mi się już kiedyś takie przypadki podczas montażu komputerów klientom . Wtedy tylko odpowiednia konfiguracja zworek obu dysków poprawiała sytuację . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Może się i mylę , ale dyskie Seagate-a nie lubią współgrać z dyskami innych firm . Sprawdź , czy jak odepniesz dysk WD , to coś się zmieni . Trafiały mi się już kiedyś takie przypadki podczas montażu komputerów klientom . Wtedy tylko odpowiednia konfiguracja zworek obu dysków poprawiała sytuację . Pozdrawiam . 1640709[/snapback] Popróbuje dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daimon Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Płyta: MSI KT4V Procek: Athlon XP 2200+ pamięci 3x kingston 256@333 Zasilacz 350W nie firmowy ale dobry Grafika Radek 9600pro Dyski to Seagate ST317221A i WD WD2000JB-00GVC0 Pamiątki na bank są dobre (memtest itp tak twierdzi :) ) taśmy też (sprawdzałem w kilku innych kompach witam szukam takiego dysku WD2000JB-00GVc0 lub jego elektornike masz mzoe na sprzedaz uczciwie kupie.daj mi kontatk na mejla gekonik@poczta.fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...