pitus985 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam serdecznie, Zabieram pierwszy raz głos tu na forum wiec jak by było cos nie tak to proszę o wyrozumiałość.. Teraz do rzeczy mam zamiar złożyć zestaw jak niżej, i proszę kogoś kto jest bardziej wtajemniczony niech rzuci na niego okiem i powie co o tym sądzi i zaproponuje ew. zmiany. Dodam ze cena całego zestawu wynosi 2409 zł i nie chce jej przekraczak (i tak ja max wyśróbowałem; zestaw bez dysku i monitora) Czekam na opinie. Procek: AMD ATHLON 64 3000 OEM S939 VENICE 550 zł Płyta główna: GIGABYTE GA-K8NF-9 NF4 Socket 939 386 (PCX/DZW/LAN/SATA/RAID) cooler: ARCTIC FREEZER 64 75 grafika: LEADTEK GF 6600 128MB/128b TV/DV PCI-E 422 DVD/RW: NEC ND-3540 DL CZARNY OEM 173 naped dyskietek: FDD 1.44MB NEC (BLACK) 43 Obudowa i zas: CHIEFTEC (LBX-01B-B-B) 400W 369 Pamięci : GOODRAM DDR 1024MB PC400 KIT DUAL 2x512MB 391 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 jeżeli to jest max kasy jaką możesz wydac na kompa to chyba nic lepszego nie złożysz a tak zestaw ok;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Słyszałem ze ten GF który wybrałem bardzo ładnie się kręci, podobobno bardzo łatwo z niego zrobić wersję GT :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 jak zmienisz na nim chłodzenie na jakieś markowe nakleisz na pamięci dość wydajne radiatorki to całkiem możliwe;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Mnie tylko te goodramy jakoś nie przekonuja- można mieć twnmosy, kingmaxy i inne w podobnej cenie. Czemu akurat nienajlepsze goodramy? Jeszcze podobno te na bga są znośne ale reszta raczej nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Nie szkoda Ci na obudowe tyle pieniedzy? ja bym wolal kupic jakas tania bude i dorzucic to grafy. Ten leadtek pokreci sie na powiedzmy 5XX/7XX ale bedzie duzo slabszy niz GT bo w GT pamieci mozna pojechac do 1200 a to daje duzego kopa. Kup sobie MSI diamond grafike (120 zl drozsza ale pamieci 2.0ns) albo najlepiej kup X800GT i zmoduj na 12 potokow / kup zmodowana na 12 potokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 hmm jak mozesz doradzic to jakie chłodzenie najlepiej wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Obudowa chifteca jakoś najbardziej mi podchodzi, nie świeci tandetą.... jest solidnie wykonana i 200 zł za obudowe to jest az tak dużo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) obudowa jest superowa.... 100pln za taka to malo a kupisz jakis syf za 100 i beda tylko problemy co do grafy to lepszy x700 od 6600 i do tego gigabyte chlodzony pasywnie (450pln) badz sapphire 256mb z wiatrakiem (460pln) lub 128mb (420pln) mowa o modelach z taktowaniem pamieci 700 Edytowane 9 Września 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 hmm jak mozesz doradzic to jakie chłodzenie najlepiej wybrać. 1640602[/snapback] Myśle że to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19590 wystarczy no chyba żę to(wer Cu) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19589 ale drosze ale na gt to raczej nie wykręcisz jak się tak sastanowiłem ale na 750memki pujdą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 2 opcja z obudową jest taka: kupujessz obudowe za jakąś 100-150 do tego zasilacz ok 150 i za oszczędzoną kaske weź lepsze pamięci. Te procki lubią wysokie FSB. Z drugiej strony buda Szefa to buda Szefa - dla wielu marzenie (również moje :P). Tanie obudowy mają rózne anomalie konstrukcyjne (ładnie to brzmi) - trzeba dokładnie sie przyjrzeć jak są skonstruowane w środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 radze nie brać tej plyty weź albo Asusa A8N-E lub cos innego (poczytaj na forum o tej plycie moze przekona cie do innej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 radze nie brać tej plyty weź albo Asusa A8N-E lub cos innego (poczytaj na forum o tej plycie moze przekona cie do innej) 1640673[/snapback] Tez myślalem o tym Asusie ale on kosztuje kolo 540 zł... ;-/ a może coś Abita ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 nie 414zl -> http://sklep.benchmark.pl/pelny_17187.html powiem ze jedna z najlepszych plyt na s.939 bez SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ja bym tylko te pamięci wymienił na Twinmosy speed premium, a tak to OK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemian Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Hmm, moje pytanie - skąd tyś brał ten ceny:P? Dla przykładu: ASUS A8N-E (Apollo.pl) - 370 zł Athlon 64 3000+ Venice (Apollo.pl) - 459 zł Ogólnie najtańsze serwisy z tych które widziałem to: apollo.pl, proline.pl i 4speed.pl (jeszcze sklep.morele.net jest tani ale jakoś mnie osobiście mało przekonuje:) ). Jakby co to ja u nich jeszcze nie kupowałem, ja tylko zdaje sprawę, gdzie możesz dostać podzespoły tanio. Dużo porównań masz też na skapiec.pl, chociaż tam niektóre ceny są już przestarzałe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ja słyszałem wiele bardzo dobrych opinni o GOODRAM DDR 1024MB PC400 KIT DUAL 2x512MB. Podajcie jakiej konkrety czemu one są kiepskie i miałbym wybrać twinmos'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Witam, po wysłychani sugestii użytkowników forum ostatecznie zamawiam taki zestawik: proszę rzućcie jeszcze raz na niego okiem i co by podmienić aby był stabilniejszy (sprzedawca w sklepie którym zamawiam takowy zestaw powiedział ze taka konfiguracja nie jest najlepsza stad moje obawy, sprzedawca zaproponował celerona 3,6 i płyte intela, co o tym sądzicie??? proźba jeszcze o rzut oka na załącznik i ocene jego zawartości ;-) Procek AMD ATHLON 64 3000 OEM S939 VENICE Płyta główna Asus A8N-E nForce4 Ultra wentylator ARCTIC FREEZER 64 grafika GIGABYTE RADEON X700 PCE128 TV/DVI BOX DVD/RW NEC ND-3540 DL CZARNY OEM naped dyskietek FDD 1.44MB NEC (BLACK) Obudowa CHIEFTEC z serii dragon Pamięci TwinMos DDRAM 2x512MB PC400 CL2.5 zasilacz ModeCom FEEL 400W za całość 2349 ZK1409.pdf Edytowane 14 Września 2005 przez pitus985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 HAHAHHA celerona... Te pamięci to Twinmosy speed premium (lepsze do OC, a w podobnej cenie) I zasilacz mnie troche niepokoi... Może jakiś chief 420... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Wiesz.... zasilacz mnie tez troszke niepokoi ale kasy lekki deficyt :-) ale ogolnie to chyba zestaw fajniejszy niz ten co w załączniku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Hehe pewnei że chce Ci intela wcisnąć, wysoka marża a za 3 miesiące zaczniesz pukać po P4 bo Cefalon Ci przestanie wystarczać:) Zestawik wygląda w porzadku chociaż ja bym sie zastanowił nad mo\bo która widnieje u mnie w podpisie. Jest temat o Chipsecie ULi w dziale o S939. Koszt tej płyty to 272PLN z transportem, teraz mam uż wiksze HTT n niej:) Czyli wychodzi mniej niż 1PLn za 1MHz (swoją drogą to to jest niezłą metoda na znalezienie która płyta jest najbardziej ekonomiczna:). Pozdrawiam! BTW: Na tym chipsecie uruchomiono 2 grafy w konfiguracji podobnej do SLI. Teraz pracują nad sterownikami do tego. EDIT: Z tą mobo powinno Ci wystarczyć na jakiś normalny zasilacz a nie jakieś wynalazki (minimum to Chief 360W, na allegro były tanie Enermaxy 365W). Edytowane 14 Września 2005 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 jak jesteś bezkompromisowy to idz do tego sklepu i powiedz ze jest idiotą sprzedajac celerona w zamian a64 :lol: :lol: i powinien zmienić zawód bo jego brak wiedzy zabija... Na koniec wychodząc powiedz,ze u idiotów nie kupujesz i "powinni tego zabronić".Trzaśnij drzwaimi i idz do konkurencji... Po kupieniu w sklepie obok po paru dniach przyjdz do tego lolaka powiedzieć,ze procesor na a64 jest bajecznie szybszy itp a sprzedawca ze sklepu obok też kazał nazwać gościa debilem nie znajacym sie na sprzęcie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) celeron nie wchodzi w gre, ale sprzedawca zaczał mi tłumaczyc o stabilności, o sprawdzonym sprzecie, ze płyty główne to tylko intel bo asus robi corac gorsz sprzet i stawia na cene a nie na jakość itd itp. ajsi proponujesz zmianę płyty głównej na Asrock ?? Edytowane 14 Września 2005 przez pitus985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Wiem ze to brzmi nieciekawie, też bym wolał Abita z takimi złączmi i chipsetem, ale jak sie nie ma co się kocha to ... Ten ULi to naprawdę udany chipset. Asrock może i nie grzeszy wyposażeniem ale za tę cenę to nie znajdziesz nic lepszego. EDIT: Zajrzyj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147 i tu http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...?/forum/30.html Mam nadzieje że mnei moder nie ustrzeli za ten link. Pozdrawiam! Edytowane 14 Września 2005 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ajsi ja szukam płyty do 400 zł i podobno ten asus ktorego proponuje do zestawu to jest optymalny wybór http://sklep.benchmark.pl/pelny_17187.html?print=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Podałem Ci tylko inną możliwość, sporo tańszą a IMO nie gorszą, ale wyboru musisz sam dokonać. Podrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Ten asus to bardzo dobra płyta... Przegladałem teraz ten zestaw co ten gostek Ci zaproponował i moim zdaniem jest duzo gorszy, ale ma lepszą kartą od tego naszego... Pomyśl czy nie będzie lepiej dołożyć do tej karty... (radka X700pro) Tylko troche droga... :blink: Edytowane 14 Września 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Wiesz ja juz tak dokładam i dokładam (na kompa planowałem wydac 1500) i na karte miałem przeznaczyc 300 zł, to ktos mi powiedział zeby dołożyc i kupic gf leadteka 6600 - dołożyłem ale później kotos mi poradził zeby kupic x700 bo duzo lepszy - dołożyłem. Wiec juz wiecej dokładania odpada - juz i tak ojciec nosem kręci :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Tylko uważaj jak bedziesz szedł do sklepu z Tatą żeby ten koleś nie wciskał celerona, bo niektórzy rodzice są tacy, że wolą słuchać sprzedawcy (bo się podobno lepiej zna)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitus985 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ej ja nie jestem taki laik... o tym celku to powiedziałem tak z przekąsem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...