Skocz do zawartości
gemini4all

Recenzja Samsung Lcdtv 26"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Z racji tego iż nigdzie nie znalazłem sam recenzji tego sprzętu - kiedy chciałem go kupić (kilka dni temu), poniewaz posiadam aparat cyfrowy i niewielka wiedze o LCD, postanowiłem pomóc osobom, którzy także szukaja jakiś informacji na temat tego telewizora, a tak jak ja są zmuszeni "kupić w ciemno".

Podstawowe informacje:

- LCD 26" ( 66 cm )

- Rozdzielczość 1366x768

- Stopa jasności 500 cd/m2

- Stopa kontrastu 800:1

- HD ready

- Kąt widzenia - 170 stopni w pionie i poziomie

- Progresywne skanowanie

- PIP - 1 tunery

- MMC( My Color Control )

- Dynamiczna stopa kontrastu 3000:1

- Brightness Sensor +

- DNR (Cyfrowa redukcja szumów)

- DNIe ( Digital Natural Image engine )

- Złącze HDMI

- SRS TruSurround XT, Dźwięk 5.1ch na 2 głośnikach

- 2 x 5 W

- Telegazeta 1000 stron

- Wymiary: (wys z podst.)x(gł z podst.)x(szer) - (54cm)x(20cm)(66cm)

(wys)x(gł)x(szer) - (50cm)x(10cm)x(66cm)

- Cena: promocja SATURN 3800... ale można taniej dostać.

Tak wygląda z przodu:

Dołączona grafika

przycisk ON/OFF:

Dołączona grafika

przyciski z boku obudowy:

Dołączona grafika

z góry:

Dołączona grafika

z tyłu:

Dołączona grafika

wejścia/wyjścia z tyłu

Dołączona grafika

pilot:

Dołączona grafika

Teraz troche o obrazie... Jak widać na poniższej fotce, obraz pulpitu jest mało tego że przeogromny, to dzieki dużej rozdzielczości (1366x768) bardzo wyraźny:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ten telewizor ma bardzo duże kąty widzenia, wiec wiele osób przy nim siedzących nie będzie miało problemów z oglądaniem...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wspomniałem o telewizorze... Obraz TV, jest jak najbardziej w porządku, wszystko zawsze ładnie widać, obraz troszke wydaję sie rozciągniety, ale oczywiście można właczyć opcje 4:3.

Dołączona grafika

Osobiście kupiłem ten telewizor po to żeby przyjemniej oglądało sie divxy, dvd, oraz grało w niektóre gry (niedługo Xbox360 w HDTV - dopiero będą jazdy :D ), kilka screenów:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Podsumowując, ten LCD TV jest naprawdę wyśmienity, obraz jest jak żyleta (w odpowiedniej rozdzielczości), filmy ogląda sie komfortowo, kolory są soczyste (oczywiscie jest kilka ustawień automatycznych, ale samemu można regulować poziom koloru, jasności, kontrastu). W grach jest zauważalne leciutkie smużenie, ale naprawdę trzeba bardzo się przyglądac "w coś co sie porusza". Obraz ze zwykłej telewizji też nie jest najgorszy, ale żeby ten LCD pokazał swoją klase jest potrzebna telewizja HD, na która ja już jestem przygotowany :D Bardzo dobrze spisuje się technologia DNIe - dzięki niej, biel jest biała, kolory żywsze, a czerń czarna etc. :-P Dzwięk z głośniczków jest nawet niezły, ale wiadomo jeśle chcemy nacieszyć także i uszy, należy zakupić dodatkowy zestaw głosników... To tyle co chciałem wam przekazać, mam nadzieje, że niektórym pomoże ów recenzja w wyborze LCD TV.

Edytowane przez gemini4all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi