Skocz do zawartości
Markus20

Kupiłem Sobie P4 3.0ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś zakupiłem sobie P4 (socket 478) 3.0Ghz (zmiana z Celeron 2.4Ghz)

Posiadam prucz tego:

Msi i865PE NEO 2S

4 x 256 DDR 400 Twinmos

1x Seagate 80GB IDE

1x Samsung 160GB SATA

Geforce FX5600 256DDR Leadtek Winfast

Zasilacz Modecom 400W

Narazie posiadam do procka Boxowy wentylator.

I tylko wczasie GRY (np. Driver 3) mi się po mniej więcej 3 minutach restartuję komp. NIE WIEM co zrobić. zmieniam cos w biosie, pzrestawiam na setting default i nic.

POMÓŻCIE !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temp. wg. "Core Center" w stanie spoczynku wynosi 36*C - w czasie gry to nie wiem.

Napiecia to:

CPU - 1.5000V

AGP - 1.5V

DDR - 2.50V

1641086[/snapback]

tak idealnie trzyma ci napiecia ?? :) heh ... chodzilo o to zebys zmierzyl miernikiem linie 5V i 12V w stresie i w idle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to wina HT  :?:  Celek a P4 to nieco inne procki... i te 1,5Vcore tez troszke duzo...

Moze reinstal systemu pomoze :?:

1642541[/snapback]

Moze ma Northwood wiec napiecie jest w normie albo bios ma stary i nie rozpoznaje ze procesor to prescot.

Sprawdz czy nie ma aktualizacji BIOS jak nie ma to sprawdz jaki masz procek dokładnie jak masz prescota to zmien napiecie recznie na 1.4V jakie napiecie jest na pamieciach jak faktycznie jest 2.5V to zmien na 2.6V i pewnie bedzie wszystko grało

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez cos takiego bylo jak wymienilem se bebechy, mialem wtedy jakis nn zasilacz 300W i komp sie restartowal, ale jak wymienilem to wszystko bylo ok, a 4 kosci pamieci duzo pradu ciagna :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi