Grimlock Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Jeśli "biała konstrukcja" wentylatora zapewnia najcichszą pracę to dla mnie może pozostać. Zresztą to znak rozpoznawczy :) Chętnie przygarnąłbym białą 80tkę :wink: Pudełko mogłoby pozostać to samo, po co płacić więcej za coś co się wyrzuci. Jeśli ktoś ma pojęcie co to Fander nie patrzy na kartonik. Fajny byłby biały oplot ala Artic z plecionki, a nie z gumy/plastiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Ja osobiscie bardziej traktuje fandera jako cos co ma chlodzic a nie wygladac - bialy moze zostac :) W wymalowanej na czarno w srodku budzie nawet ciekawie sie prezentuje. Co by sie przydalo 1)dluzszy kabelek od zasilania + ewentualnie przelotka na 4pin (ale nie taka jak u akasy, revoltec bodajze robil takie krotkie,nietypowe) 2)wersja reagujaca na UV - taki soczysty bialy :) 3)Napis, tak jak na arcticach - designed in Poland :) Edytowane 28 Lutego 2006 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 80mm fander będzie miał bardzo cieżko sie przebić, konkurując z arcticiem pro tc który jest w cenie piwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 80mm fander będzie miał bardzo cieżko sie przebić, konkurując z arcticiem pro tc który jest w cenie piwa O sile wersji 80mm sie nie przejmuj... ja sam jak juz beda kupie 4 sztuki... po zakupach wersji 120mm na chlodnice... zacieram raczki na wersje 80Mm zeby zamontowac do budy... wkoncu zastapi cos moje stare wysluzone (ale nadal ciche) cooler mastery :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobo2k6 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 U mnie dzialaja miodnie :) jedyny problem jaki mialem to z wkreceniem srubek do 120 :P strasznie ciezko i musialem wyciagnac siostrze z jej collera troszke krotsze to juz weszlo bo te duze cholery to za boga nie chcialy sie wkrecic :D poza tym wypas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kino Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Wybaczcie ze nie przeczytam 15 stron :) i zapytam ale czy te wiatraki nadaja sie do prockow? Konkretnie chodzi mi o 92mm w polaczeniu z Thermalright SLK-947U to bylby dobry zestaw? edit: wlasnie zauwazylem ze maja regulacje :> Edytowane 2 Marca 2006 przez kino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Wybaczcie ze nie przeczytam 15 stron :) i zapytam ale czy te wiatraki nadaja sie do prockow? Konkretnie chodzi mi o 92mm w polaczeniu z Thermalright SLK-947U to bylby dobry zestaw? edit: wlasnie zauwazylem ze maja regulacje :> Wybaczam ;) Nadaja sie dobrze i maja wbudowane regulator na kabelku :D Edytowane 2 Marca 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Sam mam fanderka 92 na radiatorze boxowym 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Właśnie zakupiłem Fandera 120mm.U mnie skręcony na 1200 dopiero jest cichy bo na max to chodzi jak śmigło samolotu!!!Też tak macie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 U mnie dopiero na 900 jest cichy... wszystko zależy wyłącznie od Twojego pojmowania ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 U mnie dopiero na 900 jest cichy... wszystko zależy wyłącznie od Twojego pojmowania ciszy... Dokładnie tak jest jak piszesz. Przy 900 RPM fander 120 wydaje się być cichy, ale przy 1200 RPM dla mnie jest zdecydowanie za głośno. Jak się ma dobrze wyciszony komputer, to różnica między 900 i 1200 RPM jest bardzo mocno słyszalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Właśnie zakupiłem Fandera 120mm.U mnie skręcony na 1200 dopiero jest cichy bo na max to chodzi jak śmigło samolotu!!!Też tak macie??a jak ma chodzić na 1600-1700?? co myślałeś ze wiejąc z taka siła bedzie bezgłosny?? to powies sie na ta choinke co z niej jakis czas temu spadłeś spowrotem (ew. popros kolegę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) a jak ma chodzić na 1600-1700?? co myślałeś ze wiejąc z taka siła bedzie bezgłosny?? to powies sie na ta choinke co z niej jakis czas temu spadłeś spowrotem (ew. popros kolegę) Ja nie pytam sie "dlaczego jest taki głośny" tylko czy u innych urzytkowników jest rowniez głosny bo niestety nie posiadam 2 takich wiatrakow zeby je porownac.Liczbe obrotow ktora podałem miała pokazać kiedy moj Fander staje sie cichy i jak to sie ma do innych. Hahaha!Ale śmieszne :huh: Zygać mi sie chce jak czytam tego typu posty <_< Jeśli juz piszesz post to pisz bez obrazliwych i szczeniackich stwierdzeń,jak nie masz nic mądręgo ani ciekawego i wnoszącego czegokolwiek do tematu do napisania -to nie pisz. Edytowane 3 Marca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Mam 2 Fandery 120 i jednego 90. Ciche są jedynie na minimum rpm. Wszystko powyżej jest juz słyszalne. Na 1200rpm jest głośniejszy od mojego starego poczciwego Crystala (ale faktem jest, że mocniej dmucha, przynajmniej w mojej subiektywnej opini). Kupiłem te wentyle tylko z jednego konkretnego powodu - dla zintegrowanego kontrolera obrotów. Gdyby nie ów kontroler, to bez wahania wziąłbym Thermaltake Thunderblade, tymbardziej, iż użytkuję od ponad roku jedną 120-tkę TT i jestem nią zachwycony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 to ja dodam swoje 3 grosze... po 1 kolor niech zostanie.... po 2 wersja 80x80 powinna sie pojaawic po 3 przedluzyc kabelki + przejsciowka najlepiej w oplocie all po 4 pudelko zmodernizowac ale by bylo tanie po 5 w 120 wyciac na srubki to bo przzeszkadza przy koleczkach!!! po 6 naklejeczka z logiem fandera ;] co wy na to ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 wszystko moze byc, ale po ciul naklejka?? lubisz sobie "choinkowac" bude?? ja na swoim antecu mam jedna naklejke i jest to naklejka anteca w wycieciu na nie przeznaczonym. precz wszelkiego rodzaju naklejkom na obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 koniecznie 120mm trzeba pozbawic tych "pelnych" otworow na sruby, miałem duze problemy z montazem na si-120 ale po zamontowaniu to miód !! temp w stressie spadła o 6 - 7 stopni a w idle o 10 polecam, do tego pieknie wygladaja, 2 dni temu kupiłem nastepnego fandera 92mm tym razem na bok budy, jest niesamowity ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Ja nie pytam sie "dlaczego jest taki głośny" tylko czy u innych urzytkowników jest rowniez głosny bo niestety nie posiadam 2 takich wiatrakow zeby je porownac.Liczbe obrotow ktora podałem miała pokazać kiedy moj Fander staje sie cichy i jak to sie ma do innych. Hahaha!Ale śmieszne :huh: Zygać mi sie chce jak czytam tego typu posty <_< Jeśli juz piszesz post to pisz bez obrazliwych i szczeniackich stwierdzeń,jak nie masz nic mądręgo ani ciekawego i wnoszącego czegokolwiek do tematu do napisania -to nie pisz. Ty mówisz o szczeniackich postach??? no bez jaj, kto jak kto ale ty mogłeś sobie tego darować ... poza tym człowieczku odpowiedzaiłem tym postem na Twoje pytanie wiec cos wnisołem ... PS mi sie ogólnie fajnery podobają, kolor tez jest słodki :) ale jak by Zenfist jeszcze je usprawnił to nic przeciwko nie mam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 koniecznie 120mm trzeba pozbawic tych "pelnych" otworow na sruby, miałem duze problemy z montazem na si-120 ale po zamontowaniu to miód !! temp w stressie spadła o 6 - 7 stopni a w idle o 10 polecam, do tego pieknie wygladaja, 2 dni temu kupiłem nastepnego fandera 92mm tym razem na bok budy, jest niesamowity ! Tego możesz być pewien. Nowa wersja jest pozbawiona "pełnych" otworów. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A tak wogule to kiedy wyjdzie nowa wersja tych Fanderów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 wujek : Za około dwa miesiące. ps. fajnie ze nie bedzie pelnych otworow :wink: smiesznie brzmi ale wazne o co chodzi nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Właśnie zamontowałem fanderka, i co tu dużo gadać- tylko chwalić. Według mojego ucha: na 2000 obrotów(wiem, że teoretycznie max to 1800) to jest całkiem głośny; na 1600 jest już całkiem cichy na 1200 obrotów właściwie go nie słychać na 1000< można nasłuchiwać tylko przy wyłączonym PC. obroty sprawdzałem na everest-cie i speedfan-ie. Uważam, że jedynie pudełko przydało by się z jakiegoś lepszego materiału- jakiejś sztywniejszej tekturki :), chociaż jeżeli dzięki temu jest tańszy, to niech takie zostanie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Witam, Mam pewien prolem z moim małym AC opartym o 1 Fander 92mm z tyłu, 1 Fander 120 z przodu, 1 Fander 92mm z boku obudowy oraz Arctic Freezer 64 Pro +OCZ ultra 5.Komputer nie jest podkręcony.Wszystko jest na default.Temperatura wpokoju to 20-21 C. Po zamontowaniu wiatraczków i po włączeniu ATItool na 20min(w zasadzie juz po 10min temp były ustabilizowane) wynika: ATItool:(Zamknięta obudowa)120mm(1270rpm).2x92mm(nie wiem ile ale dmuchaja dobrze) CPU 30(Idle) 38(Stres) GPU 39 (Idle) 63(Stres) NB 27 (Idle) 29(Stres) otocz.graf 29 (Idle) 38(Stres) HDD 30 (Idle) 31(Stres) Temperatury w oparciu o program Everest ATItool(Otwarta obudowa)120mm(1270rpm).2x92mm(nie wiem ile ale dmuchaja dobrze) CPU 30 (Idle) 37(Stres) GPU 40 (Idle) 64(Stres) NB 27 (Idle) 33(Stres) otocz.graficzne 29 (Idle) 39(Stres) HDD 30 (Idle) 31(Stres) Moze mi ktos wytłumaczyc co jest grane???Dlaczego roznic praktycznie niema???Bo w zasadzie to tylko czujnik w okolicach chipsetu wykazał różnice ok 4 C w stosunku do zamkniętej obudowy.Czy wydałem tyle kasy na Fanderki zeby cieszyc sie ich białym kolorem??Co moge źle robic?? Poniżej dodałem fotki budy-moze mam coś źle zrobione ale tego nie widze??? Edytowane 15 Marca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Moze mi ktos wytłumaczyc co jest grane???Dlaczego roznic praktycznie niema???Bo w zasadzie to tylko czujnik w okolicach chipsetu wykazał różnice ok 4 C w stosunku do zamkniętej obudowy.Czy wydałem tyle kasy na Fanderki zeby cieszyc sie ich białym kolorem??Co moge źle robic??no ale czemu spodziewasz sie roznic miedzy zamknieta a otwarta obudowa? roznice sa wtedy miedzy tymi dwoma przypadkami jak nie ma wentylacji. czasem nawet otwarta z wentylacja jest gorsza od otwartej bez... porównuj lepiej temperatury przy zamknietej budzie ze stara wentylacja (czy tez bez) z buda zamknieta i nowa wentylacja. Edytowane 15 Marca 2006 przez jediknight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) No i doczekałem się swojego Fandera budę otworze w piątek dopiero (brak czasu) ale na szybko go podłączyłem i prz 1/2 jest juz głośny ) O.o a ja chce go dać do zasilacza. Ile mam jemu ustawić na potencjometrze żeby było ok z zasilaczem żeby się nie spaliło nic. Config ten co w sygnaturce. Edytowane 15 Marca 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Mysle ze w granicach 1200 rpm bedzie dobrze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 ja 92mm kupiłem na proca (frezzer64pro) wsumie myślałem że bedzie troche cichszy :/ na niskich obr to i ten oryginalny był cichy :P pozatym ten fander kiepściutko wieje :/ ac-tc (bez tc :P) wieje dużooo mocniej na 1600obr i jest porównywalnie głośny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Hmm dziwne, przeciez AC-TC to 80mm :/ Masz jakis sprzet zeby to sprawdzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) porownywanie 120 mm do 80 jest nie na miejscu, z życie podam mialem kolo siebie 2 wentyle: 120mm i 80mm ustawiłem je zeby obydwa byly tak samo slyszalne i po przylzoeniu reki 80 dawala mocny wiatr, mocno bylo czuc na rece, gdy 120mm nie dawała nic powiewu, lecz wdg. specyfikacji producentów to 120mm dawała prawie 2x wyzszy przepływ powietrza, organoleptycznie badajac przepływa porownujcie tylko wentyle o takiej samej srednicy !! koniec referatu (edit: zamiast 80mm napisało sie 800) Edytowane 17 Marca 2006 przez BikerBo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jaka jest odległość od krawędzi Fanderka 120mm do krawędzi otworu na śrubkę. Potrzebuje wyciąć dziure we froncie na Fanderka :) Edytowane 17 Marca 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...