Veilroth Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ktoś wycidszyl kompa tak,zę muz aczeły przeszkadzać cewki w monitorze icon_biggrin3.gif Ja tez mam ten odchył! :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) ze niby kto przedstawil ta "prawde" ?? :D :D No wiesz chce kupic jakis dobry 120x120mm wentyl i jak narazie bardziej trafiaja do mnie te negatywne opinie na temat fandera. A wiesz dlaczego?? Bo od poczatku opinie o fanderkach wydawaly mi sie komplenie przeslodzone, az nie realne i dlatego podchodze do nich z wielka rezerwa. Przeciez jeszcze niedwano bylo gadane, ze sa to wentyle nieslyszalne, ze to, ze tamto, a teraz juz pojawiaja sie z gola odmienne opinie. Nagle sie okazuje, ze nie ma nieslyszalnego wentyla(co jest oczywiste), a tym ktorym przeszkadza fander sa zboczencami ciszy z odchylem tak?? Buhaha Edytowane 4 Września 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Właśnie po to masz gwarancje 100% satysfakcji ;) jeżeli uznasz, że wentyl Ci nie pasuje to oddajemy Ci kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 @luki2 Wiesz, bo prawda jest taka że im bardziej coś wyciszysz tym bardziej słyszysz coś innego, poczatkowo kupujac fandera moze sie wydawac ze jest nieslyszalny, ale jak sie już przywyknie do tej ciszy to nagle robi sie coraz glosniejszy, aż w końcu nie do zniesienia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Nie kumam reakcji. To ze kilku uzytkownikow twierdzi ze ich Fandery slychac to od razu nalezy odskakiwac od nich jak oparzony?? luki2 zarowno ja jak i wieeeelu innych uzytkownikow nic nie reklamuje. Ja tylko stwierdzam ze to ciche wentyle - u mnie i wg mnie - i na podstawie tego polecam. Bo sam jak juz wczesniej pisalem mam 3x92 i 4x120 i nie zaluje zakupu. A jesli przyjdzie mi kiedys zmienic chlodnice w moim WC na 3x120 to dodatkowym wentylem bedzie takze Fander 120mm. Moze ktos trafil na jakas felerna sztuke, moze ma mega wrazliwe ucho, moze kogos oczekiwania sa za duze (wielki podmuch + bezglosnosc). A tu od razu wielkie akcje sie urzadza jaki to przereklamowany, jaka to mamiaca reklama i ucieka sie od jego zakupu na podstawie kilku negatywnych opinii. Np patrzac na sprzedawce na allegro ktory ma 1500 pozytywnych komentarzy i 3 negatywne tez odpuscicie sobie zakupy u niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Właśnie po to masz gwarancje 100% satysfakcji ;) jeżeli uznasz, że wentyl Ci nie pasuje to oddajemy Ci kase. Tylko ja jak kupie to u mnie w miescie, bo sklepow jest mnostwo, wiec nie widzi mi sie placic dodatkowej kasy za przesylke. I teraz pytanie jest takie, czy sklepy tez tego przestrzegaja czy ta "gwarancja zadowlonia" obowiazuje tylko w zenfiscie?? A co do normy Rohs to przed chwila kupilem zasilke ModeCom 350W, ktora jest zgodna z tym standardem zawartosci metali. Ten zasilacz jest juz dosc dlugo na rynku i z samego poczatu nie byl zgodny z Rohs, teraz jest, ale cena cos nie urosla :wink: Edytowane 4 Września 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ja nie powiedzialem, ze fander jest zly. Słychac go jak kazdy inny wentylator, tylko natezenie dzwieku jest nieco inne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) Ty guru ciszy, wsadzajac 4-5 wentyli do kompa nie bedziesz mial nigdy cicho ;) nawet gdy beda pracowac na granicy slyszalnosci, grubo ponizej 1000 obrotow, w wyciszonej matami solidnej jakosci obudowie anteca? nie 4-5 tylko 3 ;) Edytowane 4 Września 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 przy ok 400-500 fandery startuja, wiec, na granicy slyszalnosci nie beda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Przy okazji dyskusji słychać czy też nie może ktoś porównywał Fandera 92 do Zalmana 92 na łożysku ślizgowym ?? Miałbym jakieś odniesienie przy podjęciu decyzji. I dodatkowo (może na pw, żeby nie zaśmiecać) Jak jest z głośnością i wydajnością Coolink X8-1900, 80mm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Przy okazji dyskusji słychać czy też nie może ktoś porównywał Fandera 92 do Zalmana 92 na łożysku ślizgowym ?? Miałbym jakieś odniesienie przy podjęciu decyzji. I dodatkowo (może na pw, żeby nie zaśmiecać) Jak jest z głośnością i wydajnością Coolink X8-1900, 80mm ?? Pod wzgledem ciszy Fander>Zalman>Coolink (miaem wszystkie 3) Luki2: Zal patrzec na twoje posty o Fanderze konkurencja ci placi czy piszesz to z czystej zlosliwosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 przy ok 400-500 fandery startuja, wiec, na granicy slyszalnosci nie beda ;) tonacy brzytwy sie chwyta? :D puszcze je na minimum i przy zamatowanej budzie nic nie bedzie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ktoś tam narzekał na poprzedniej stronie, ze fandera słychać z 10cm.. :lol: okropne! No z 10cm go słychac, nie do przyjęcia...:lol: Dajcie spokoj, chyba nie siedzicie z uchem przy wentylatorze..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Chodzi o takie lekkie szuranie fanderka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 coolink nie jest zły - ale terkocze menda jedna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) [ot] Czytałem gdzieś o metodzie eliminowania terkotania w wentylatorach. W którymś miejscu w obwodzie trzeba było wlutować kondensator. edit: ty mi powiedz,, koleś wyciszał tak terkoczącego papsta 120x38. Ciężko będzie mi to znaleźć - guglałem za opinią nt wentyltorów które leżały wtedy na allegro. Tłumaczył coś o stabilizacji.. ee nie pamiętam ;) [/ot] W przyszłym tygodniu jak się uda dopadnę jeszcze 2 fandery i ostatecznie pozbęde się niepożądanych dźwięków,, mimo gąbek etc 2x arctic fan pro tc @ 5v robią w nocy bajzel 5x wiekszy niż cała reszta kompa.. :( Edytowane 8 Września 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Heh kondensator po co ? Jakos nie widze co to mogloby dac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Zastanawiam sie nad tym Fenderem 120 albo Thermaltakem iFlashem 120 ma popdbny przeplyw okolo 64CFM przy 1700obr i 16db nie wiem na ile torealne bo to ze stronki Thermaltakea. Chce go zalozyc na chlodnice pojedyncza 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Fander, Thermaltake często umieszcza specyfikację z kosmosu i nijak ma się to do rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) ech, kurka to ja nie wiem juz czy kupowac tego Fandera po tych Waszych komentarzach... Akasa Amber lepszy? Albo jeszcze cos innego?:) I czy Fander bedzie cichszy od standardowego wiatraka umieszczanego przez Thermaltek np. w obudowie Soprano? Edytowane 15 Września 2006 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Fander jest Lepszy od Akasy która jest lepsza od wentyli Tt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 a jest cos lepszego od fandera?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 moze papst ale cena mnie np od zawsze zniechęca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja kupiłem Papsty z podpisu 30 zł i są całkiem dobre na około 6V są bardzo ciche łożysko słychać tylko z bardzo bliska. Są jeszcze Yate Loony i Nexusy ale cięzko je dostać ale są cichsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 to dobra cena :) Nexusy/yateloony trzeba ciągnąć. Sam się przymierzałem do dużej paczki yl ale finalnie nic z tego nie wyszło. Widziałem w promocji po 2,66$/1 :) Gdybym sie nie narazał na zapłacenie cła + spore koszta przesyłki (i nie skończyła się promocja z tak fajną ceną..) zamówił bym 100-200szt i zdominował allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 a jest cos lepszego od fandera?:)Imo to: http://allegro.pl/item125981046_zaward_zgf..._gwarancja.html Chociaz nie jest to miazdzaca przewaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Gdzieś czytałem porównanie i Fander wypadł lepiej niż Zaward(mocniej dmucha przy takim samym poziomie hałasu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 ' date='15 wrz 2006, 15:30' post='2318470']Gdzieś czytałem porównanie i Fander wypadł lepiej niż Zaward(mocniej dmucha przy takim samym poziomie hałasu)Mialem ten wentyl, bawilem sie nim. To czy fander go przebija w nawiewie mnie nie interesowalo za bardzo. Glownie chodzilo mi o cisze przy maksymalnie niskich obrotach. Co z tego ze fander przy danych obrotach troche mocniej wieje skoro go slychac? Tylko to tez zalezy od priorytetow jakimi sie kierujemy. No i roznica w nawiewie jest minimalna, w zasadzie ciezko to uchwycic bez sprzetu pomiarowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 U mnie Fander FX120-B musiał się jakoś "dotrzeć" bo coś jakby ocierało jak go odpaliłem po raz pierwszy. Wydaje mi się jednak, że stara seria FD-120S jest nieco cichsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 A mnie natomiast wydaje sie ze nowa seria jest znacznie cichsza na maxymalnych obrotach. Na minimalnych nie bardzo jestem w stanie uslyszec roznice wiec nie oceniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...