pawelekmal Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 właśnie padł mi jeden z moich fanderków (120mm czarne), dokładniej, to on cały czas działa, tylko wpadł w wibracje (chyba) i cały czas hałasuje prawie jak silnik od samochodu :/ Może ktoś miał podobny problem i wie jak się z tym uporać? Bo z tego co widzę, firma chyba upadła (0 wyników w google). Kupiłem go w komputroniku, teraz mają tylko 92mm i się zastanawiam, czy w ogóle jest sens reklamować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Produkt archiwalny, zakończono produkcję (EOL) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Przeszukałem temat po słowach rozebrać i serwis i nie znalazłem niczego co by mi pomogło w zdjęciu śmigła z obudowy, jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 A teraz napisz po ludzku jakie śmigło z jakiej obudowy chcesz zdjąć :/ Prędzej odpowiedź uzyskasz pewnie na forum o tematyce lotniczej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ogólnie to wiatrak chyba już dogorywa i zaczyna wydawać "dźwięki", chcę zdjąć wiatrak z obudowy, no chyba prościej nie mogę tego napisać. Chcę oddzielić to co się kręci z łopatkami od tego co się przykręca do obudowy komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Odklej naklejkę, z bolca ściągnij zawleczkę tylko ostrożnie, żebyś jej nie uszkodził i masz osobną ramkę i śmigło. Nie wiem czy tak jest dokładnie w fanderze, bo mój aktualnie kręci się w zasilaczu i nie mam jak sprawdzić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 na serwis z daniem :-) co do Fanderów to niebawem nowa seria... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 OO to czekam z niecierpliwością na nową serie Fanderków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Tyle na stronie więc firma nie upadła a tak jak mówi Zen wręcz się rozwija :P Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 No bo jakbyś wiedział to firma Zenfist stworzyła markę Fander i to projektuje te wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) Zenfist możesz napisać coś więcej? Kiedy się pojawią na rynku? Sory za post pod postem ale myślałem że się złączą. Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zenfist możesz napisać coś więcej? Kiedy się pojawią na rynku? Sory za post pod postem ale myślałem że się złączą. czas - około 40-50 dni... więcej info niebawem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ktoś tu się pytał jak rozebrać wentyl. Trochę na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 30 dni mineło (no prawie :) ), wiadomo coś więcej? Zenfist uchyl kawałek tajemnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 obsuwa - niestety proces produkcji i kontroli jest znacznie bardziej pracochłonny niż bym tego chciał - będzie też model 80mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Planujesz wersję 140mm? Pojawia się tego w obudowach coraz więcej, a wybór wciąż niewielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 tak, ale jeszcze nie w tej dostawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 "Mniamuśnie" zatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Czy można montować wiatraczki 140mm zamiast 120mm? Nigdy nie miałem 140mm i nie wiem jak wygląda montaż. Gdzieś czytałem, że podobna można montować 140mm zamiast 120mm, ale wole się upewnić, ponieważ bajkę każdy napisać może, a prawdę już nie każdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Jeżeli masz miejsce to montuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 To ma przecież inny rozstaw otworów, nie wprowadzaj kolegi w błąd. Chyba że się ma taki wynalazek: http://www.cooling.pl/scythe-kaze-maru-120...ukt,551121.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Chyba źle przeczytałem. Myślałem, że tam jest bardziej pytanie czy 140 są lepsze od 120 i czy warto je montować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 To ma przecież inny rozstaw otworów, nie wprowadzaj kolegi w błąd. Chyba że się ma taki wynalazek: http://www.cooling.pl/scythe-kaze-maru-120...ukt,551121.htmlDzięki za informacje, teraz już wiem czemu niektórzy mówią, że zamiast 120mm montują 140mm. Nie będę kombinować u siebie i pozostaję przy120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Chyba się nigdy nie doczekam tych Fanderów, a chciałem być pierwszy do testowania (czytaj królikiem doświadczalnym :D ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Moje coś nawalają. Przez prawie rok startowały na 5v i nagle im się to odwidziało. Nie wiem czy jest sens oddawania na gwarancję. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Moje coś nawalają. Przez prawie rok startowały na 5v i nagle im się to odwidziało. Nie wiem czy jest sens oddawania na gwarancję. Pewnie nałapały się kurzu, wystarczy rozebrać, przeczyścić i nasmarować, będą jak nowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Wiadomo już coś na temat nowych Fanderów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Z tego co mi wiadomo mają być w połowie lipca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 zgadza się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 To znowu ja :). Wiadomo coś więcej? Data premiery itd. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...