pawelekmal Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 No niby fajny ale jak w kompie bedzie goraco to czujnik temp zwiekszy obroty i bedzie glosno. Czy jest cos podobnego z recznym potencjometrem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 A na potencjometrze dałeś na max, a później regulujesz normalnie na kontrolerze :) i będzie OK.Dawalem na maxa, dawalem na min - nic to samo :] Moze ktos ma GW i Fander'a to prosze o wypowiedz na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A macie jeszcze takiego fandera 120 na sprzedaz ?:) bo ja bylbym chetny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 co z nowymi fanderami ? miały juz byc, a narazie nic na ten temat nie widziałęm :) jakies info prosze, panie Marcinie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Maja być około połowy maja Edytowane 4 Maja 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 I po co nakrecaja a teraz sie okazuje ze jeszcze tyle trzeba czekac. Eee chyba nie bede czekal tylko sprawie sobie "starego" fanderka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) to kiedy mozna sie spodziewac nowych wersji fanderow? : ) edit: : ( Edytowane 13 Maja 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 W zenfiscie powiedzieli tydzien temu ze za pare tygodni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ta pewnie sciema ;) jak z wiekszoscia sprzetu poczekamy jeszcze miesiac dluzej od zapowiadanej premiery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Premiera zapowiadana byla na miesiac temu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Mogliby się postarać... czekamy już i czekamy... Lato się zbliża, komp się grzeje, mam zamiar do swojego kupić 120-tkę i wybór padł na Fandera... tylko, że nigdzie go nie ma... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 no ja tez się przymierzam do 120mm tylko ona bedzie Mi potrzebna do o/c proca :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) No ja chcialem wywalic tego brzeczka z mojego zalmana 7700 i wyglada na to ze lipa.. nie chce mi sie czekac ale na allegro nie ma "starych" 120tek, a akasa mi sie nie widzi. :( Poszedlem do "sklepu komputerowego" i sie pytam czy maja fandery. Koles sie patrzy tepo to mowie ze takie wentylatory. Wtedy sie ocknal i przyniosl mi tracery :D. Tak ze bida, bida i rozczarowanie. PS. Zapytalem czy maja paste arctic silver a on mi na to ze teraz past nigdzie nie dostane bo poprostu procki sa z coolerami i one maja juz paste :lol: EDIT: Oto co mi odpisali z fandera: "Opóźnienie wynikło ze znaleznienia dodatkowej możliwości wyciszenia pracy łożysk i pierwszych testów mogę smiało napisać, że było warto." no to nic tylko pozostaje nam nie moc sie doczekac ;) Edytowane 14 Maja 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Wedle cen ze strony Zenfista ceny Fanderów pójdą w góre 39zł za 92mm i 49zł za 120mm :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 No i bedzie czarny kolor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Wedle cen ze strony Zenfista ceny Fanderów pójdą w góre 39zł za 92mm i 49zł za 120mm :/ To nie zbyt dobrze dla Zenfista bo ludzie przerzuca sie - przynajmniej w czesci - a Akasy ktore sa po 39 zl.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No i bedzie czarny kolor :P nowy fander 120 bedzie w 2 wersjach kolorystycznych, tak jak zauwazyles czarny oraz bialy : ) wszystko cacy szkoda tylko, ze cena wzrosla i to znacznie, ciekaw jestem co jest tego przyczyna, domyslam sie, ze wyzsza jakosc i cichsza praca? hm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Chcialbym ujrzec fotki nowego dziecka Zenfista :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) domyslam sie, ze wyzsza jakosc i cichsza praca? hm błąd, powodem będzie "wyrobiona renoma" na tym forum, tak samo jak karty Gainward, kiedyś dobre do o/c teraz kijowe szity z upstrzonymi aluminiowymi klockami na sziterskich kartach, płacisz za renomę a nie za jakość, szczerze wątpie aby koszty produkcji dla końcowego użytkownika były o 5% mniejsze niż podawana cena, po prostu jak jest popyt to cena rośnie. Edytowane 16 Maja 2006 przez BLACK_MONKEY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No właśnie cieżko coś mi uwierzyć żeby koszt produkcji wzrósł o 10zł na 120mm, a wzrost ceny 92mm o 4zł jest do przeżycia jeszcze w zależności jak wypadnie w testach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A powiedzcie to z tymi pigmentami ze bialy miekszy a wiec zatem cichszy to sciema? ;) No bo widze ze czarny ma te same parametry ;) A 50 zł za wentyl 12cm to przegiecie i to solidne. 40 zl jeszcze ok no ale 50... Nie sadze zeby byl kosmicznie lepszy od starej serii wiec i 25% drozszy nie powinien byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Cena podpada juz pod Scytche albo NB a Fander w tej cenie niczym rewelacyjnym nie bedzie. Zenfist sie nie popisal :P A i tak koszt produkcji pary tyiecy wentyli to pewnie kolo 20 kilku zlotych, napewo nie wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A i tak koszt produkcji pary tyiecy wentyli to pewnie kolo 20 kilku zlotych, napewo nie wiecej.W Chinach?! Założę się, że dużo mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 No cena faktycznie niezbyt ciekawa :/ W przyszlym miesiacu planuje kupic nowa bude i chcialem sobie zrobic wentylacje na fanderkach ale w tych cenach to chyba zmienie kierunek na np akase.... Chyba ze te nowe fandery popisza sie czyms naprawde niezwyklym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Cena podpada juz pod Scytche albo NB a Fander w tej cenie niczym rewelacyjnym nie bedzie. Zenfist sie nie popisal :P A i tak koszt produkcji pary tyiecy wentyli to pewnie kolo 20 kilku zlotych, napewo nie wiecej. W Chinach?! Założę się, że dużo mniej... i co z tego, że cena produkcji wentylatora jest dużo niższa od ceny końcowego produktu. Zenfist nie jest fundacją charytatywną, każdy che dostać godziwe wynagrodzenie za dobrze wykonaną pracę, a wy już jedziecie z takimi tekstami. Pomyślcie na początku, a później piszcie. Nic nie ma za darmo, badania, projekty to wszystko kosztuje. pozdro Edytowane 17 Maja 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 to wszystko kosztuje. Strata wielu klientów też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Tak ze jesli nie wyskrobie gdzies starego fanderka to chyba kupie akase. Niestety, ale nie tego oczekiwalem ze strony zenfista.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) zenfist chce zarobic ale nie 120% wiecej od ceny poczatkowej :o i co juz nie jestescie tacy chetni na fandery nowe :D moge sie mylic ale to Fander FX120-B 120mm jest nazwa nowego fandera - dostepne u zenfista :) jest tez Fander FX120-W 120mm litera W wskazuje na White a B na black :) ale i tak dopiero beda wysylac 29 maja ;) szkoda ze fot nie ma Edytowane 17 Maja 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ajjjj jak wy marudzicie... jak komuś naprawdę zależy na ciszy i wydajności, czyli po prostu na świetnym wentylatorku to da i 20 zł więcej za jeden. A jak ktoś chce mieć jakiś zupełnie zwyczajny wiatrak w stylu Akasy, to niech ją kupuje. Przecież porządne wyciszenie kompa (żeby nic nie było dużo głośniejsze od fanderka) i tak kosztuje tyle, że 20 zł per 2 wiatraki to nie jest żadna różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Przecież porządne wyciszenie kompa ... 20 zł per 2 wiatraki to nie jest żadna różnica. Porzadne wyciszenie kompa to brak wiatraków :D Ja nadal czekam na zdjatka i kilka słow od Zenfista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...