Skocz do zawartości
aerial

Fander 92mm / 120mm (13.9db / 15.1db) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cos znow obsuwa byla ;-)

Statek z PROC nie doplynal?

Na stronie bylo podane ze zamowienia zlozone do niedzieli 28 beda premiowane wysylka gratis, teraz patrze bo myslalem ze fotki beda a tu zonk. Zamowienia przedpremierowe do 4 czerwca...

Oby nie bylo jak z DNF :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem fander 92mm jest przez was przereklamowany. Jest głośny i bylejaki. Słysząc opinie (nie koniecznie tutaj), że jest cichszy od PAPST 3412 N/2 GL się skusiłem na jego zakup i żałuję. Przy obrotach na poziomie ~1000rpm (bo takie mi w zupełności wystarczają żeby zrobić ruch powietrza w budzie) papst go dystansuje. Wentylatory miałem zamontowe na boku budy chiefteka z plexy wentylatory były włożone w zatrzask.

Dlatego komuś komu zależy na ciszy nie polecam tego szajsu. Lepiej dopłacić i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> papsta.

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie potrzebuje czegos w miare cichego (cichszego niz moja delta na boxowym sempie na 2,4k rpm) i wydajnego na przod budy...

92mm.

cena do 30zl (lub niewiele wiecej). widzialem aerocoole na allegro i thermaltaki za jakies 33-34zl tyle, ze nie znalazlem opini uzytkownikow tych wentylow.

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Produkt dostępny tylko w przedsprzedaży. Przybliżony czas realizacji zamówienia 12 czerwca. Zamówienia złożone do 11 czerwca będa premiowane wysyłką gratis!"

źródło: www.Zenfist.pl

Kolejna obsuwa <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego ? fandery sa przereklamowane i tyle zenfist zrobil sobie renome

i zdziera teraz 10zl wiecej na "nowych" fanderach

O nie nie. Ze sa przereklamowane nie mozna powiedziec bo stara seria spisuje sie rewelacyjnie. Tylko przegieli z cena w nowej serii. Ale pozatym to stare fandery to bardzo dobre fyraki. Jestem ciekaw jak wypadna na ich tle nowe fanderki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego ? fandery sa przereklamowane i tyle zenfist zrobil sobie renome

i zdziera teraz 10zl wiecej na "nowych" fanderach

Na stare Fandery nie dam powiedzieć złego słowa :angry:

Mam i 92 i 120mm, zobu jestem zadowolony.

A co do ceny, część podwyżki można wytłumaczyć, ale tylko część, przejściówką 3pin-molex oraz nowym lepszym pudełkiem/opakowaniem, na które tyle osób psioczyło i koniecznie chciało lepsze, nie mam pojęcia czemu, dla mnie Fander mógłby być sprzedawany w OEM'ie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary dobry Fander 120 był świetny, ciekawe czy nowy sprosta temu zadaniu - tylko ta cena. Na pudełku wcale mi nie zależało, wystarczyłby stary kartonik, przejściówka też tak średnio.

Za to fajny pomysł ma Zalman - F3 - łożysko ślizgowe, 120x120, 20dB, w zestawie kołeczki, a cena dość atrakcyjna - chociaż to nie ta sama klasa co Fander.

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1445

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znam kilka osob, ktore wychwalaja fandery, przypomina mi to troche gluchy telefon i twierdza, ze jest on "naj" na swiecie, ale zeby bylo smiesznie, to ich pierwszy wentyl :P.

chyba nie pijesz w tym momencie do mnie, bo tak sie sklada, ze bardzo duzo wszelkiej masci sprzetu mi przez rece sie przewija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi