Zenfist Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Ponawiam pytanie 2 posty wyzej 1675486[/snapback] Przekazałem im tą informację. Jednak kiedy i czy się do niej zastosują - trudno powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Cos ciezko te fandery znalezc... Zamowilem 4 sztuki w Komputroniku w czwartek i do dzisiaj nie ma - kazali mi w ten czwartek (tydzien od zlozenia zamowienia) zapytac kiedy beda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Cos ciezko te fandery znalezc... Zamowilem 4 sztuki w Komputroniku w czwartek i do dzisiaj nie ma - kazali mi w ten czwartek (tydzien od zlozenia zamowienia) zapytac kiedy beda... 1682967[/snapback] Z tego co wiem to dzisiaj do nich dotarły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Z tego co wiem to dzisiaj do nich dotarły. 1683024[/snapback] Zgadza sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Mam 12cm i jak dla mnie rewelka, więcej tu Edytowane 11 Października 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Mam 12cm i jak dla mnie rewelka, więcej 1694436[/snapback] Potwierdzam! Ja kupilem 1x120 i 3x92mm. Jestem bardzo zadowolony! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Kupiłem Fandera 92mm. Godny polecenia. Dobrze wyważony, nie przenosi wibracji. Cichy, nie słychać charakterystycznego tykania silnika, jak ma to miejsce w np papstach. Ciche łożysko. Zobaczymy jak się sprawuje po kilku miesiącach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Potrzebne były mi 2 wentylatory 120mm, do obudowy i na radiator procka. Kupiłem 3 różne ( Akasa Amber 120, Coolink VS12 i Fander FD-120S) żeby móc sobie porównać i wybrać. Chętnie sprzedam Fandera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Mozesz dokladniej napisac dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Potrzebne były mi 2 wentylatory 120mm, do obudowy i na radiator procka. Kupiłem 3 różne ( Akasa Amber 120, Coolink VS12 i Fander FD-120S) żeby móc sobie porównać i wybrać. Chętnie sprzedam Fandera. 1707327[/snapback] Proponuję skorzystać z programu zwrotu fandera. W razie gdyby był problem ze sklepem napisz do obsługi http://fander.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 @Errorx Na procek poszedł Coolink, bo akurat u mnie jest cichszy niż Fander przy tych samych obrotach (1600). Natomiast Akasa poszła do obudowy. Zbyt wolna do procesora ale lepiej wykonana od Fandera. @Zenfist Powinienem sobie poradzić z jego sprzedażą. Jeżeli będą trudności slorzystam z tej oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ok. W razie czego, chętnie pomogę :-) Akurat fanderki pokazują na co jest stać przy nieco niższych obrotach, ponieważ kształt łopatek było tworzony z myślą o maniakach maksymalnej ciszy. Przy 1600rpm i wentylatorze 120mm spać nie można, nawet przy Papście, nie mówiąć o Akasie, czy Fanderze ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 hmmm, podoba mi sie ta 120-ka. Mam wielka prosba: otoz chcialbym odciąć ten potencjometr i wstawic tam termistor (jestem zwolennikiem regulacji automatyznej), pytanie jaki (typ, model, tak, zebym w sklepie tylko podal nazwe, a dostane to co trzeba :) )?? wygladac ma to tak: do +- 20st.C ma chodzic na min. 1000 obr/min, a przy temp. ok.40stC na maxa (przylozony bedzie do radiatora od CPU). Dzieki za rady Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 A czy są planowane serie z dłższym przewodem? 40cm będzie Ok. Nie chciałbym go przedłużać i niszczyć czyjeś pracy wykonanej w dość dobry sposób ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Albo jakieś Xtreme Edition?? mające 3.5cm szerokości i podobne obroty albo od 1000/2200RPM... tylko zmieńcie ten biały kolor bo to on mnie odpycha od sklepu z "funderami" :D Np na złoty,chrom, albo czerń błyszcząca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Własnie niech zostaną białe :) Albo biało czerwone - takie narodowe barwy heh co do wentyla to mam pytanko do zenfista: Przymierzam sie do zakupu Tagana U01 480 W i zastanawiam sie czy tez nie wziac takiej jednej 120 :) Czy moglbym liczyc na jakis korzystny rabat - nadmieniam ze kupowalem juz u was 2 zasilacze :P - jestem z wroclawia takze w gre wchodzi odbior osobisty heh :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 To te zasilacze sie tak często psuły czy poprostu takie zapotrzebowanie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 mam takie pytanie czy tego Fander 120mm da się podłączyć pod zwykłego molexa jak tak to jak to zrobić i czy to nie pogorszy jego właściwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Nie da sie go podłączyć pod molexa bo nie ma takiej wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Nie da sie go podłączyć pod molexa bo nie ma takiej wtyczki. 1713679[/snapback] Co nie znaczy, ze z wykorzystaniem przejsciowki nie da sie podlaczyc wiatraka do moleksa. W zaden sposob nie pogorszy to jego wlasciwosci :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 a czy da się samem zrobić taką przejściówkę jak tak to co jest potrzebne a jak się nie da to gdzie można ją kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Coś takiego http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=287 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 bialy wentyl moze byc, bo sie wyroznie tak smo jak orzezroczysto-niebieski noiseblocker,. fandera podlaczysz pod molexa albo za pomoca przejsciowki, albo rozbierajac wtyczke i podlaczaja bezposrednio pod molexa kable. BTW. Marcin wam teraz nie odpisze, bo siedzi w Kraku na targach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gared Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Powoli doprowadzam moje WC od stanu "po raz pierwszy w życiu" do poziomu na jakim chciałbym go widzieć - kolejnym krokiem jest wymiana wiatraków noname na coś, co prócz tego że cichuteńkie, dmucha sensownie mocno. Dotychczas miałem zamiar wrzucic do Black Ice2 Glaciale, ale - po lekturze tego topicu a zwłaszcza po tej uwadze aeriala Do tej pory jednym z najlepszych wentyli byl glacialtech, ale po lekkiej regulacji jednak byl zbyt slaby. Wiadomo ze ekstremalnie cichy wentylator musi byc spowolniony (albo bardzo wolny na defaultowym napieciu).Fander wydaje się byc niezłą alternatywą. Miał już ktoś z Was możliwość porównania tych dwóch modeli? Oczywiście chodzi mi o wersję 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 A czy są planowane serie z dłższym przewodem? 40cm będzie Ok. Nie chciałbym go przedłużać i niszczyć czyjeś pracy wykonanej w dość dobry sposób ;) 1712700[/snapback] Albo jakieś Xtreme Edition?? mające 3.5cm szerokości i podobne obroty albo od 1000/2200RPM... tylko zmieńcie ten biały kolor bo to on mnie odpycha od sklepu z "funderami" :D Np na złoty,chrom, albo czerń błyszcząca :D 1713411[/snapback] Tak. Za około 2-3 miesiące wyjdzie kilka nowych modeli. Przy ich planowaniu jak zawsze wezmę pod uwagę wszystko to co tutaj napiszecie :-) Własnie niech zostaną białe :) Albo biało czerwone - takie narodowe barwy heh co do wentyla to mam pytanko do zenfista: Przymierzam sie do zakupu Tagana U01 480 W i zastanawiam sie czy tez nie wziac takiej jednej 120 :) Czy moglbym liczyc na jakis korzystny rabat - nadmieniam ze kupowalem juz u was 2 zasilacze :P - jestem z wroclawia takze w gre wchodzi odbior osobisty heh :-) 1713530[/snapback] No ba ;D Mówisz - masz. Zapraszam. Powoli doprowadzam moje WC od stanu "po raz pierwszy w życiu" do poziomu na jakim chciałbym go widzieć - kolejnym krokiem jest wymiana wiatraków noname na coś, co prócz tego że cichuteńkie, dmucha sensownie mocno. Dotychczas miałem zamiar wrzucic do Black Ice2 Glaciale, ale - po lekturze tego topicu a zwłaszcza po tej uwadze aerialaFander wydaje się byc niezłą alternatywą. Miał już ktoś z Was możliwość porównania tych dwóch modeli? Oczywiście chodzi mi o wersję 120mm. 1714943[/snapback] Jestem przekonany, że będziesz zadowolony z fanderka 120. W razie czego masz u nas 14 dni na zwrot towaru bez podawania przyczyny. http://zenfist.pl/cP/38/akcesoria.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Tak. Za około 2-3 miesiące wyjdzie kilka nowych modeli. Przy ich planowaniu jak zawsze wezmę pod uwagę wszystko to co tutaj napiszecie :-) 1716172[/snapback] Dobra informacja, bo wlasnie mialem kupowac, a teraz sie wstrzymam z zakupem. Zobaczymy co to za nowosci beda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 To te zasilacze sie tak często psuły czy poprostu takie zapotrzebowanie ? :D 1713610[/snapback] Takie zapotrzebowanie :P do kompa brata, do kompa kumpla heh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) @Zen to jak przewidujecie towarzyszu wypuszczenie nowych wiatraków to pomalujcie łopatki śmigła tak jak u Revolteka by od temperatury się kolory zmieniały :-P Ale to Revoltekowi się nie spodoba i raczej nie poda recepty na farbę EDIT tak się zastanawiam czy sami robicie te fandery, czy kupujecie jakieś chinczyki, zmieniacie kabel, nalepke i łożysko i farbką psikpsik? Edytowane 24 Października 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 wentylatory bardzo ladne, moze jak dostane jakies pieniadze za mleczaki to sobie kupie ze 4 na chlodnice :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Ja też zbieram kapuche na Fanderki :D Czytałem wiele opini i nawet testy się znalazły. Jak dla mnie rewelacja (chociaż nie z doświadczenia, ale już nie długo :) ). Ostatnio zakupiłem TT Soprano i tam miałem 2 wentyle 120mm (czarno-pomarańczowe, wiadomo o które chodzi) i musze przyznać że są do bani! Na 12V chodzą jak suszarki! :blink: Myślałem że będzie ciszej, no ale na przedmuch przez bude nie mogłem narzekać bo troche wiały, jednak nie wytrzymałem hałasu, a nie mam żadnego kontrolera obrotów. Musiałem przepiąc na 5V i... Na 5V są bardzo bardzo ciche, ale niestety wydajne jak... nie powiem co, bo i tak będzie pisało CIACH :D Kręcą się ok. 600obr. i tyle. Jak rozumiem Fander 120mm można ustawić na min. 800obr.? I jak mniej więcej wtedy wieje? I jak z głośnością? To że jest świetnie to nie wątpie, ale jednak chcialbym sie dowiedziec jaki mają przepływ powietrza (na oko - a raczej ręke :D ). P.S. Ciekawy jestem co będzie za jakiś czas, kiedy ZenFist wypuści nowe Fandery :) Już nie moge sie doczekać, bo nie wiem czy kupować za niedługo czy poczekać jeszcze te 2-3 miechy i kupić nowego Fandera :) Jeszcze coś: Jak sprawuje się Fander 120mm zamontowany na górze obudowy? Z doświadczenia wiem, że niektóre wentyle stojąc pionowa były cichce, a jak postawiło się poziomo to tak jakby 'terkotały' - chodziły głośniej lub niestabilnie i wpadały w drgania. Ma ktoś możliwość sprawdzenia Fandera montując go poziomo? Edytowane 26 Października 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...