|\/|ASO|\| Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Witam Poszukuje kogoś kto zaprojektuje wydajny blok w w AutoCadzie, chodzi mi tutaj o coś takiego jak MAZE3 lub Atlanis. Mam znajomego co pracuje w firmie Spetech [jakieś uszczelnienia precyzyjne czy cuś] mają tam sprzęty za grube miliony, powiedział mi że może wykonać wszystko w każdym materiale tylko potrzebny jest projekt w AutoCadzie. Jeśli chodzi o cene to jest do ustalenia, myśle że ok 50% wartości takiego Maze3 z materiałem. Jeśli ktoś jest zdolny wykonać taki projekt to prosze się ze mną skontaktować. G-G 1512478 Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Hmm ... pare razy spotkałeś się na forum z propozycjami że ktoś wykona projekt bloku. A tu niestety cisza ... a naprawde moge wykonać każdy blok, nawet najbardziej skomplikowany. Moze przedstawicie projekty w zwykłych jpg o widoku z góry ? Czekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Jak sobie to wyobrazasz? a) Ty przekazujesz swoje wyobrazenie czegos takiego, jak sobie wyobrazasz taki blok, a np ja Ci przygotowuje plik AutoCAD'a z jego projektem? B) Mówisz: "zaprojektuj mi wydajny blok" i czekasz na pliczek tzn. wykonawca wymysla (ew. zrzyna od kogos ;) ) i projektuje? Czy wymagane jest tylko zaprojektowanie bryly bloku, czy potrzebne sa jakies specjalne "myki" w AutoCADzie? Czy jako wynagrodzenie wchodziloby w gre wykonanie zaprojektowanego bloku rowniez dla projektanta? Jeszcze jedno pytanie: Czy wiesz o jakichs ograniczeniach metody wykonywania bloku w tej firmie? Mam na mysli np minimalny promien luku itp Np czy moglbym umiescic w projekcie zlobkowane kanaly? Jezeli tak, to jaka moze byc minimalna szerokosc rowka? Sorry, cwok ze mnie - zlapalem "podjarke" i umknely mi Twoje sugestie (Maze3 i Atlantis). Daj jakies odpowiedzi na pozostale pytania i mysle, ze bysmy sie dogadali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 a) Ty przekazujesz swoje wyobrazenie czegos takiego, jak sobie wyobrazasz taki blok, a np ja Ci przygotowuje plik AutoCAD'a z jego projektem?Nic nowego niechce wymyślać, bo tu już by trzeba było eksperymentować a nikt niema na to czasu. B) Mówisz: "zaprojektuj mi wydajny blok" i czekasz na pliczek tzn. wykonawca wymysla (ew. zrzyna od kogos ;) ) i projektuje?Dokładnie "zrzynasz" takiego Atlantisa ja przedstawiam projekt znajomemu a on juz jest odpowiedzialny za wykonanie Czy wymagane jest tylko zaprojektowanie bryly bloku, czy potrzebne sa jakies specjalne "myki" w AutoCADzie?Trzeba zaprojektować układ kanałów, rowek na oring [ niewiem czy niebedzie problemów z oringiem], otwory na sruby no i przykrywke z plexi w moim wypadku na P4. Czy jako wynagrodzenie wchodziloby w gre wykonanie zaprojektowanego bloku rowniez dla projektanta?Oczywiście niechce tego za darmo, dobry projekt jest robiony razy 2,jeden dla ciebie i jeden dla mnie Jeszcze jedno pytanie: Czy wiesz o jakichs ograniczeniach metody wykonywania bloku w tej firmie? Mam na mysli np minimalny promien luku itp Np czy moglbym umiescic w projekcie zlobkowane kanaly? Jezeli tak, to jaka moze byc minimalna szerokosc rowka? Niemam pojęcia jakie ograniczenia mają maszyny stosowane w firmie znajomego, ale cały czas chodzi mi o sprawdzone rozwiązania. Moze w przyszłości pozwolimy sobie na eksperymenty :P Sorry, cwok ze mnie - zlapalem "podjarke" i umknely mi Twoje sugestie (Maze3 i Atlantis). Daj jakies odpowiedzi na pozostale pytania i mysle, ze bysmy sie dogadali.Atlantis jest jednym z wydajnieszczych bloków na świecie i do tego jest IHMO nie skąplikowany w zaprojektowaniu. Pozdrawiam wal na g-g albo mason@o2.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Sorry, cwok ze mnie - zlapalem "podjarke" i umknely mi Twoje sugestie (Maze3 i Atlantis). Daj jakies odpowiedzi na pozostale pytania i mysle, ze bysmy sie dogadali.Atlantis jest jednym z wydajnieszczych bloków na świecie i do tego jest IHMO nie skąplikowany w zaprojektowaniu. Pozdrawiam wal na g-g albo mason@o2.pl O stary, to zes przesadzil. Wlasnie dostalem Atlantisa (zamowiony z anglii) i jeszcze jak zyje nie widzialem czegos rownie skomplikowanego (a projektow przeroznych blokow troche widzialem). Zaraz pod wlotem jest wystajacy stozek, potem woda rozchodzi sie na wszystkie strony pomiedzy "skrzydelkami" grubosci 1-1.5mm a na dnie sa takie rzeczy, ze glowa mala. Glowny kanal na spodzie ma jeden dodatkowy rowek na dnie, kory laczy sie z rowkami na spodzie... cos pieknego, az sie boje tego dotykac zeby czego nie polamac :twisted: Grubosc dna w najcienszym miejscu (czyli spod rowka) to 1mm!!! cos pieknego :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Sorry, cwok ze mnie - zlapalem "podjarke" i umknely mi Twoje sugestie (Maze3 i Atlantis). Daj jakies odpowiedzi na pozostale pytania i mysle, ze bysmy sie dogadali.Atlantis jest jednym z wydajnieszczych bloków na świecie i do tego jest IHMO nie skąplikowany w zaprojektowaniu. Pozdrawiam wal na g-g albo mason@o2.pl O stary, to zes przesadzil. Wlasnie dostalem Atlantisa (zamowiony z anglii) i jeszcze jak zyje nie widzialem czegos rownie skomplikowanego (a projektow przeroznych blokow troche widzialem). Zaraz pod wlotem jest wystajacy stozek, potem woda rozchodzi sie na wszystkie strony pomiedzy "skrzydelkami" grubosci 1-1.5mm a na dnie sa takie rzeczy, ze glowa mala. Glowny kanal na spodzie ma jeden dodatkowy rowek na dnie, kory laczy sie z rowkami na spodzie... cos pieknego, az sie boje tego dotykac zeby czego nie polamac :twisted: Grubosc dna w najcienszym miejscu (czyli spod rowka) to 1mm!!! cos pieknego :twisted: :twisted: :twisted: tez chcialbym miec takiego :| ile za to zaplaciles? ile przesylka itp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 hymm na własne oczy niewidziałem Atlantisa i niewiem co tam w środku siedzi. Jak możesz to zrób skana jak to tam w środku wygląda. Acha ile zapłaciłeś za blok i transport ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 hymm na własne oczy niewidziałem Atlantisa i niewiem co tam w środku siedzi. Jak możesz to zrób skana jak to tam w środku wygląda. Pozdrawiam. Skan niestety nie daje obrazu dna, jest niewyrazny, cyfraka niestety nie posiadam, a z webcama nic nie widac :) Acha ile zapłaciłeś za blok i transport ?Oj duzo... ale przynajmniej wylgalem sie od podatku, nie zaplacilem ani polskiego ani angielskiego. Stymze ja zamowilem wersje pod TECa, wiec dodatkowe Ł10 na to poszlo :( Za blok (bez podatku) : Ł48.50 + Ł15 przesylka + 35PLN za przelew miedzynarodowy (kart kredytowych nie akceptuja dla krajow spoza unii, albo wogole dla miedzynarodowych), czyli lacznie jakies prawie 450PLN bedzie :evil: Kupowalem STAD (producent) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Fack :evil: straszna kasa, jak nam wyjdzie z Spentanym to bedzie wiele taniej lecz czy tak samo wydajnie ? zobaczymy P.s z tym stozkiem pod wlotem to dobry pomysł, woda sie bedzie lepiej rozchodzić P.s 2 ile w Atlantisie jest skrzydełek i czy mógłbyś z obrazować jak wygląda dno ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ano straszna, o tyle dobrze, ze dostalem na urodziny od ojca, wiec mojego budzetu to zbytnio nie nadszarpnelo. Ale stwierdzilem, ze na procu blok musi byc jak najlepszy, na reszte natomiast zrobie sam :) tylko musze gdzies miedz dorwac :evil: Odnosnie bloku, to skrzydelek jest 6 (ksztalt luku o dlugosc ~7mm i grubosci ~1.5mm), z czego jedno jest polaczone z kanalem od odplywu. Ze zobrazowaniem jest o tyle problem, ze nie mam czym tego zobrazowac, a slowami to sie mija z celem... poprobuje jutro moze z tym webcamem, to cos "moze" wyjdzie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...