Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje kogoś kto zaprojektuje wydajny blok w w AutoCadzie, chodzi mi tutaj o coś takiego jak MAZE3 lub Atlanis. Mam znajomego co pracuje w firmie Spetech [jakieś uszczelnienia precyzyjne czy cuś] mają tam sprzęty za grube miliony, powiedział mi że może wykonać wszystko w każdym materiale tylko potrzebny jest projekt w AutoCadzie. Jeśli chodzi o cene to jest do ustalenia, myśle że ok 50% wartości takiego Maze3 z materiałem.

Jeśli ktoś jest zdolny wykonać taki projekt to prosze się ze mną skontaktować.

G-G 1512478

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ... pare razy spotkałeś się na forum z propozycjami że ktoś wykona projekt bloku. A tu niestety cisza ... a naprawde moge wykonać każdy blok, nawet najbardziej skomplikowany.

Moze przedstawicie projekty w zwykłych jpg o widoku z góry ?

Czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sobie to wyobrazasz?

a) Ty przekazujesz swoje wyobrazenie czegos takiego, jak sobie wyobrazasz taki blok, a np ja Ci przygotowuje plik AutoCAD'a z jego projektem?

B) Mówisz: "zaprojektuj mi wydajny blok" i czekasz na pliczek tzn. wykonawca wymysla (ew. zrzyna od kogos ;) ) i projektuje?

Czy wymagane jest tylko zaprojektowanie bryly bloku, czy potrzebne sa jakies specjalne "myki" w AutoCADzie?

Czy jako wynagrodzenie wchodziloby w gre wykonanie zaprojektowanego bloku rowniez dla projektanta?

Jeszcze jedno pytanie:

Czy wiesz o jakichs ograniczeniach metody wykonywania bloku w tej firmie? Mam na mysli np minimalny promien luku itp Np czy moglbym umiescic w projekcie zlobkowane kanaly? Jezeli tak, to jaka moze byc minimalna szerokosc rowka?

Sorry, cwok ze mnie - zlapalem "podjarke" i umknely mi Twoje sugestie (Maze3 i Atlantis). Daj jakies odpowiedzi na pozostale pytania i mysle, ze bysmy sie dogadali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a) Ty przekazujesz swoje wyobrazenie czegos takiego, jak sobie wyobrazasz taki blok, a np ja Ci przygotowuje plik AutoCAD'a z jego projektem?

Nic nowego niechce wymyślać, bo tu już by trzeba było eksperymentować a nikt niema na to czasu.

B) Mówisz: "zaprojektuj mi wydajny blok" i czekasz na pliczek tzn. wykonawca wymysla (ew. zrzyna od kogos ;) ) i projektuje?

Dokładnie "zrzynasz" takiego Atlantisa ja przedstawiam projekt znajomemu a on juz jest odpowiedzialny za wykonanie

Czy wymagane jest tylko zaprojektowanie bryly bloku, czy potrzebne sa jakies specjalne "myki" w AutoCADzie?

Trzeba zaprojektować układ kanałów, rowek na oring [ niewiem czy niebedzie problemów z oringiem], otwory na sruby no i przykrywke z plexi w moim wypadku na P4.

Czy jako wynagrodzenie wchodziloby w gre wykonanie zaprojektowanego bloku rowniez dla projektanta?

Oczywiście niechce tego za darmo, dobry projekt jest robiony razy 2,jeden dla ciebie i jeden dla mnie

Jeszcze jedno pytanie:

Czy wiesz o jakichs ograniczeniach metody wykonywania bloku w tej firmie? Mam na mysli np minimalny promien luku itp Np czy moglbym umiescic w projekcie zlobkowane kanaly? Jezeli tak, to jaka moze byc minimalna szerokosc rowka?

Niemam pojęcia jakie ograniczenia mają maszyny stosowane w firmie znajomego, ale cały czas chodzi mi o sprawdzone rozwiązania. Moze w przyszłości pozwolimy sobie na eksperymenty :P

Sorry, cwok ze mnie - zlapalem "podjarke" i umknely mi Twoje sugestie (Maze3 i Atlantis). Daj jakies odpowiedzi na pozostale pytania i mysle, ze bysmy sie dogadali.

Atlantis jest jednym z wydajnieszczych bloków na świecie i do tego jest IHMO nie skąplikowany w zaprojektowaniu.

Pozdrawiam

wal na g-g albo mason@o2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantis jest jednym z wydajnieszczych bloków na świecie i do tego jest IHMO nie skąplikowany w zaprojektowaniu.

Pozdrawiam

O stary, to zes przesadzil. Wlasnie dostalem Atlantisa (zamowiony z anglii) i jeszcze jak zyje nie widzialem czegos rownie skomplikowanego (a projektow przeroznych blokow troche widzialem). Zaraz pod wlotem jest wystajacy stozek, potem woda rozchodzi sie na wszystkie strony pomiedzy "skrzydelkami" grubosci 1-1.5mm a na dnie sa takie rzeczy, ze glowa mala. Glowny kanal na spodzie ma jeden dodatkowy rowek na dnie, kory laczy sie z rowkami na spodzie... cos pieknego, az sie boje tego dotykac zeby czego nie polamac :twisted: Grubosc dna w najcienszym miejscu (czyli spod rowka) to 1mm!!! cos pieknego :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

O stary, to zes przesadzil. Wlasnie dostalem Atlantisa (zamowiony z anglii) i jeszcze jak zyje nie widzialem czegos rownie skomplikowanego (a projektow przeroznych blokow troche widzialem). Zaraz pod wlotem jest wystajacy stozek, potem woda rozchodzi sie na wszystkie strony pomiedzy "skrzydelkami" grubosci 1-1.5mm a na dnie sa takie rzeczy, ze glowa mala. Glowny kanal na spodzie ma jeden dodatkowy rowek na dnie, kory laczy sie z rowkami na spodzie... cos pieknego, az sie boje tego dotykac zeby czego nie polamac :twisted: Grubosc dna w najcienszym miejscu (czyli spod rowka) to 1mm!!! cos pieknego :twisted: :twisted: :twisted:

tez chcialbym miec takiego :|

ile za to zaplaciles? ile przesylka itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hymm na własne oczy niewidziałem Atlantisa i niewiem co tam w środku siedzi. Jak możesz to zrób skana jak to tam w środku wygląda. 

Pozdrawiam.

Skan niestety nie daje obrazu dna, jest niewyrazny, cyfraka niestety nie posiadam, a z webcama nic nie widac :)

Acha ile zapłaciłeś za blok i transport ?

Oj duzo... ale przynajmniej wylgalem sie od podatku, nie zaplacilem ani polskiego ani angielskiego. Stymze ja zamowilem wersje pod TECa, wiec dodatkowe Ł10 na to poszlo :(

Za blok (bez podatku) : Ł48.50 + Ł15 przesylka + 35PLN za przelew miedzynarodowy (kart kredytowych nie akceptuja dla krajow spoza unii, albo wogole dla miedzynarodowych), czyli lacznie jakies prawie 450PLN bedzie :evil:

Kupowalem STAD (producent)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fack :evil: straszna kasa, jak nam wyjdzie z Spentanym to bedzie wiele taniej lecz czy tak samo wydajnie ? zobaczymy

P.s z tym stozkiem pod wlotem to dobry pomysł, woda sie bedzie lepiej rozchodzić

P.s 2 ile w Atlantisie jest skrzydełek i czy mógłbyś z obrazować jak wygląda dno ?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano straszna, o tyle dobrze, ze dostalem na urodziny od ojca, wiec mojego budzetu to zbytnio nie nadszarpnelo. Ale stwierdzilem, ze na procu blok musi byc jak najlepszy, na reszte natomiast zrobie sam :) tylko musze gdzies miedz dorwac :evil:

Odnosnie bloku, to skrzydelek jest 6 (ksztalt luku o dlugosc ~7mm i grubosci ~1.5mm), z czego jedno jest polaczone z kanalem od odplywu. Ze zobrazowaniem jest o tyle problem, ze nie mam czym tego zobrazowac, a slowami to sie mija z celem... poprobuje jutro moze z tym webcamem, to cos "moze" wyjdzie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...