Skocz do zawartości
xide

Chieftec Gps-400aa-101a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym prosic o wasza bardzo dokladna i szczera opinie odnosnie tego zasilacza Chieftec GPS-400AA-101A... Zasilacz ma zastapic mojego obecnego kodeshita 300W. Interesuje mnie doslownie wszystko i co najwazniejsze czy nie wybuchnie mi on po kilku dniach uzytkowania:)... Ewentualnie prosze o doradzenie innego high-endowego zailacza do max 220zl

Moj konfig:

procesor: AMD Athlon XP 2400+

plyta: Epox 8RDA3+

pamiec: 512 MB DDR TwinMos (Dual)

grafika: GF 4200 Ti 64MB DDR (do wymiany w przyszlosci)

dzwiek: SB Live 5.1

dysk: WD Caviar WD800JB + Segate ST320413A

napedy: DVD-ROM Toshiba SD-M1712 + CD-RW LG CED-8120B (do wymiany w przyszlosci)

wentyle: obecnie 3 wentyle 80mm.

zapewne kiedys bede wymienial wiecej bebechow z kompa bo chce maszynke 64bitowa:)...

Pozdrawiam.

ps. czytalem ponizej kilka postow odnosnie tej zasilki ale nie wystarczaja mi one do podjecia konkretnej decyzji.

Link do zasilacza

Edytowane przez xide

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego Chefa, przesiadłem sie z Megabajta 350W. Zasilacz jest spox, trzyma super napięcia, jest nawet cichy, nie ma takich skoków na lini 12 V jak ten stary megabajt 11,9->11,4, ma nowe wtyczki PCI-E oraz 20+4 pin do zasilania płyty i nie ma tego nieszczęsnego przełącznika 110/220 V :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi