Miazga82 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Moim zdaniem bedzie to lekki przerost formy nad treścią! Po co tyle nagrzwnic i chłodnic? Jedynym plusem tego bedzie chyba full passive. A cena twojego załżenia też nieziemska 1000-2000zł ... jakoś nie moge sobie wyobrazic co to bedzie. Bo przełowmu w wc to już raczej sie nie da osiągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 40 kg? Stary jakiego złomu żeś tam naładował? Z monitorem wychodzi 60kg, to musisz miec mocne biurko! Moj waży coś ponad 20kg tak jak kedzil'a komp Z monitorem, to wychodzi 80 :) Stoi w BigTower na podlodze :) Sama buda wazy prawie polowe tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 sorki za eot Sorry samhain ale poczułem sie lekko urażony tym co napisałeś! Czy to ma być jakaś aluzja do Warszawy? Tak na marginesie to w wawie sie takich zwrotów nie używa! :P 1643907[/snapback] dlatego jest napisane 'warszafki' a nie Warszawy... zreszta czego sie uzywa a czego nie ;) to juz temat na osobny topic - pozdro, no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Dorzucę moje trzy grosze Przynajmniej w moim przypadku: * z WC miałem więcej roboty ale przy jego składaniu (niż znp. z montowaniem AC, które miałem na A64 przez moment). Po złożeniu jest ono bezobsługowe. Jedyne co robię, to czasem otwieram obudowę i sprawdzam w rezerwuarze przy pompce poziom i "zawartość" ;) wody. Ciągle mam zamiar wymienić wodę ale czasu nie starcza ;) :) * Nie miałem jak do tej pory wycieku jedynie dwa sączenia (oba w poprzednich rewizjach WC): spod króćca bloczku CPU (szybko zauważone i spacyfikowane silikonem) i spod kolanka pompki (żadne zagrożenie dla kompa, pompka na samym dole kompa). Może inaczej sytuacja by wyglądała gdybym użył tańszych komponentów, taniej pompki, tanich bloków * Wszystkie bloczki w moim kompie mają ponad dwa lata i pamiętają pierwszą rewizję mojego WC -> więc koszta WC są może wysokie na wejściu gdy zaczyna się składanie, ewentualne zmiany lub rozbudowa jest mniej kosztowna. Czy AC ma taką długość życia? Chyba nie .... Chyba że ktoś dla 1-2st. zmienia bloczki jak rękawiczki * Pompka jest jeszcze starsza gdyz pamięta jeszcze wiercony bloczek na CPU (wtedy jeszcze bez pozostałych bloczków). Może gdybym kupił jakąś tanią pompkę za 40-50 zł to albo już by padła albo zaczęła trzeszczeć * Szczęśliwie ATI nie zmienia rozstawów otworach na swoich grafach więc bloczek na grafie zaliczył R9500@9700, R9800se@pro a teraz chłodzi x800xl. I jeśli ATI czegoś nie zmieni będzie chłodził jakieś R580 albo coś wyżej (->zależy kiedy zmienię grafę). * We wszystkich rewizjach mojego WC komp był mobilny. Wszystko było upchnięte w środku. Faktem jest, że jest ciężki i wielki ale w znaczący sposób "dokłada się" do tej sytuacji buda chiefteka, która byłaby tak samo ciężka z AC * Jest ciszej niż z AC. Do tej pory pamiętam A64 złożone "na pająka" i trzy radosne, niektóre wysokoobrotowe, wyjce (CPU, GPU, chipset) * Faktem jest, że montaż WC wymaga więcej umiejętności niż AC, potrzebne są też narzędzia. I czasem pomoc * Satysfakcja że się coś złożyło i to działa * Niższe temperatury niż na AC Moje tezy: * WC porządnie zrobione z solidnych komponentów może być właściwie bezobsługowe * WC może być droższe w montażu ale jego komponenty są bardziej długowieczne przez to w dłuższej perspektywie czasu nakłady na chłodzenie kompa spadają * Komp z WC może być mobilny * Jest ciszej i chłodniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...