dbdrag Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 który kupic ten z siliconvalley od mate czy z discotech i który model z góry dzieki .pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 który kupic ten z siliconvalley od mate czy z discotech i który model z góry dzieki .pozd z SilliconValley oczywiscie, jezeli taki masz wybor 8) Blok miedziany CPU LEv3 : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 tylko się zastanawiałem czy te rurki wystające z boku nie będą zawadzały o kondesatory płyta jak w podpisie . a oprócz tego co bys zaproponował REED,może cos lepszego jest a ja niewiem o tym .pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Bloki od Mate sa naprawde dobre, to nie tylko moje zdanie 8) Moge ci doradzic, zebys poczekal jeszcze troszke, jezeli ci sie nie spieszy, niedlugo powinny byc dostepne nowe bloczki, wydajniejsze. Ten to moj faworyt : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 skad wiadomo ze wydajniejsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgadszam się z reedem zaczekaj jescze troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 okey poczekam.pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Bloki od Mate sa naprawde dobre, to nie tylko moje zdanie 8) Moge ci doradzic, zebys poczekal jeszcze troszke, jezeli ci sie nie spieszy, niedlugo powinny byc dostepne nowe bloczki, wydajniejsze. Ten to moj faworyt : Mialem cos o nim powiedziec, ale szczerze sie przyznam, ze mi sie nie chce, przynajmniej nie dzisiaj :( Ten blok powinien sie ok sprawowac (czyt. lepiej od tych wierconych dziwadelek z milionami kanalow z czego polowa jest tam bez wplywu na wydajnosc - nie odnoscie sie do tego, nie chce mi sie znowu spierac :roll: ). Ale sam projekt, szczegolnie tak niedokladny jest niewielka wskazowka. Rownie dobrze moze sie ten blok sprawowac gorzej od poprzednich. Wszystko zalezy od wykonania. Pomysl "troche" zerzniety z Atlantis, no ale niestety nie calkowicie. Najbardziej mozna sie przypieprzyc do tego, ze ten "okrag" na srodku, ma za male szczeliny, gdyby woda rownomiernie "uciekala" z srodka, mogloby by wyjsc lepiej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Reed - Takie maly zestaw pytan na temat "tego cudenka" .. moze zadaje je troche za wczesnie ;] Czy bedzie to mozna dostac przed gwiazdką ;]] ??? Kto i gdzie bedzie je sprzedawac ? Ile trzeba bedzie wypocic z portfela ? - wiecej niz za Lev3 ? ;/ ehh ... 8) ... chyba jest na co czekac. Zycze wydajnosci leprzej niz w Maze3 ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Reed - Takie maly zestaw pytan na temat "tego cudenka" .. moze zadaje je troche za wczesnie ;] Czy bedzie to mozna dostac przed gwiazdką ;]] ??? Kto i gdzie bedzie je sprzedawac ? Ile trzeba bedzie wypocic z portfela ? - wiecej niz za Lev3 ? ;/ ehh ... 8) ... chyba jest na co czekac. Zycze wydajnosci leprzej niz w Maze3 ;P Nie wiem czy beda przed gwaiazdka czy nie :? Sprzedawac bedzie Mate (ten nasz :) ) Z tego co mi wiadomo (malo) to powinien byc w miare tani , cena bedzie raczej konkurencyjna. Rowniez uwazam ze warto na niego poczekac. Pomysl "troche" zerzniety z Atlantis, no ale niestety nie calkowicie. Najbardziej mozna sie przypieprzyc do tego, ze ten "okrag" na srodku, ma za male szczeliny, gdyby woda rownomiernie "uciekala" z srodka, mogloby by wyjsc lepiej... ta szczelinka jest dlatego akurat taka, zeby wiekszosc wody jednak "zawirowac" w kolo reszty bloku , jezeli testy wypadna niekozystnie, zawsze mozna ja powiekszyc 8) Dziekuje za fachowe spoztrzezenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Pomysl "troche" zerzniety z Atlantis, no ale niestety nie calkowicie. Najbardziej mozna sie przypieprzyc do tego, ze ten "okrag" na srodku, ma za male szczeliny, gdyby woda rownomiernie "uciekala" z srodka, mogloby by wyjsc lepiej... ta szczelinka jest dlatego akurat taka, zeby wiekszosc wody jednak "zawirowac" w kolo reszty bloku , jezeli testy wypadna niekozystnie, zawsze mozna ja powiekszyc 8) Dziekuje za fachowe spoztrzezenie :) Rozumiem po co jest tak mala szczelinka reed, tylko, ze ciekawe czy akurat tak bedzie wydajniej. Mamy 2 sytuacje: 1. woda oplywa dookola szybciej, ale z racji przebytej drogi zgromadzila juz pewna ilosc ciepla, wiec im blizej wylotu tym przyjmowac owego ciepla bedzie mniej. 2. woda rozplywa sie we wszystkie strony, plynie wolniej, ale za to czesc ma mniej energii zgromadzonej, wiec szybciej przyjmuje cieplo z pewnych okreslonych czesci bloku. No i tuz przy wylocie mamy jakby kilka partii wody (po jednej partii na kazda szczeline), im blizej wlotu tym poszczegolne partie maja coraz mniej energi => szybciej przeplywa cieplo, wiec WYDAJE mi sie, ze mogloby by to byc odrobine wydajniejsze, ale pewnie, jesli wogole bedzie jakas roznica, to i tak sie jej nie wykryje. Dopiero w przypadku TECow to powinno "robic". Wiec sie powtorze, klucz to przestrzen nad rdzeniem, a ze na schemacie nic o tym nie ma, wiec nie ma o czym mowic 8) Nie mozna niestety zajac jednoznacznego stanowiska, to trzebaby po prosty sprawdzic doswiadczalnie. Tylko ze jesli okaze sie ze jednak lepiej bylo z ta malenka szczelinka to co, zalutujesz otwor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 hehe ........ :o nie nie bedzie lutowana 8) przeciez produkujac bloki nie poprzestaje sie na zrobieniu jednego prototypu 8O Jezeli wiecej ludzi zamiesci tu rownie praktyczne spostrzezenia, to zapewne beda one rozwazane, nie tylko teoretycznie, w koncu trzeba dazyc do "doskonalosci" , nie ? (oczywiscie w miare posiadanych srodkow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Siemka A jaka cena bedzie mnie j wiecej jakie granice???????? Jeśli w miare tami to piszę sie na taki. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 hehe ........ :o nie nie bedzie lutowana 8) przeciez produkujac bloki nie poprzestaje sie na zrobieniu jednego prototypu 8O Jezeli wiecej ludzi zamiesci tu rownie praktyczne spostrzezenia, to zapewne beda one rozwazane, nie tylko teoretycznie, w koncu trzeba dazyc do "doskonalosci" , nie ? (oczywiscie w miare posiadanych srodkow) Aaa, to widze ze zle do tego podszedlem. Widzisz sadzilem, ze ten projekt juz jest w trakcie realizacji, slowem przynajmniej pierwsza partia bedzie wlasnia tak wygladala, ale jesli to tylko prototyp to ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Thx za zrozumienie :) Nie wiem ja ty czy inni, ale nie uznaje wypuszczania na rynek niesporawdzonych prototypow 8) Zawsze cos moze wyjsc w trakcie "prania" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 pozyjemy zobaczymy ale postep jush jest na zachodzi od jakiegos czasu wlasnie najlepsze bloki maja wloty nad jadrem ktos niedawno zamiescij dzies linka do zagranicznego forum dzie cywile pokazywali swoje bloki jak znajde to wrzuce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 jest i galeria tylko dlugo sie laduje ale duzo zdjec lacznie 3Mb chyab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Bloki od Mate sa naprawde dobre, to nie tylko moje zdanie 8) Moge ci doradzic, zebys poczekal jeszcze troszke, jezeli ci sie nie spieszy, niedlugo powinny byc dostepne nowe bloczki, wydajniejsze. Ten to moj faworyt : Tak sobie oglądam ten blok(swoją drogą całkiem spoko) i nagle taka myśl : "a gdzie tu ma być zapinka??". Czy ktoś odpowie mi na to pytanie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 jest i galeria tylko dlugo sie laduje ale duzo zdjec lacznie 3Mb chyab Niektóre nawet mi się podobają :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Bloki od Mate sa naprawde dobre, to nie tylko moje zdanie 8) Moge ci doradzic, zebys poczekal jeszcze troszke, jezeli ci sie nie spieszy, niedlugo powinny byc dostepne nowe bloczki, wydajniejsze. Ten to moj faworyt : Tak sobie oglądam ten blok(swoją drogą całkiem spoko) i nagle taka myśl : "a gdzie tu ma być zapinka??". Czy ktoś odpowie mi na to pytanie?? Nie masz wiekszych problemow ? :P Nie wydaje ci sie logicznym, ze jezeli bedzie blok , to i zapinka sie znajdzie ? Raczej nie bedzie na gumkach receptoorkach zwisal :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ludziska a to bedzie dzialac :)... projekt sciagniety z Neptuna, jak czytalem to to ma niezla wydajnosc zaraz za Atlantisem, a +sy to bardzo latwy do wykonania, wystarczy jeden frez, nawet bez CNC sie uda zrobic, a z CNC to bulka z maslem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 ja mam taki bloczek wykonany , i mam zamiar go sprzedac bo kasy potrzebuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ile chcesz za taki bloczek? Ma on pokrywke z plexi czy jest lutowany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ludziska a to bedzie dzialac :)... projekt sciagniety z Neptuna, jak czytalem to to ma niezla wydajnosc zaraz za Atlantisem, a +sy to bardzo latwy do wykonania, wystarczy jeden frez, nawet bez CNC sie uda zrobic, a z CNC to bulka z maslem :) wg mnie to ten bloczek bylby lepszy gdyby woda robile tylko jedno kolko a nie tam okolo 3 i wlasnei zwiazane z tym zeby kanal mial okolo 10mm zeby woda mogla szybko plynac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 ok zaraz przerobimy, moze i racja te co sa maja 8mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 najlepsze sa bloki tzw. wirowe (srubowe) - czy np. trakie od MATE'a Lev 3 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 reed czekam na ten nowy bloczek mata :P wymienie wreszcie ten zmodyfikowany szajs z pcp :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 reed czekam na ten nowy bloczek mata :P wymienie wreszcie ten zmodyfikowany szajs z pcp :( spider. nie lubisz juz tego skomplikowanego bloczku z bulbulizatorami i dyszami ventylego ? :P BTW, ja tez z niecierpliwoscia czekam, ciekawi mnie ile bedzie wydajniejszy od tego LEv1 by Mate (IMHO, calkiem calkiem wydajnego 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 reed czekam na ten nowy bloczek mata :P wymienie wreszcie ten zmodyfikowany szajs z pcp :( spider. nie lubisz juz tego skomplikowanego bloczku bulbulizatorami i dyszami ventylego ? :P BTW, ja tez z niecierpliwoscia czekam, ciekawi mnie ile bedzie wydajniejszy od tego LEv1 by Mate (IMHO, calkiem calkiem wydajnego 8) ) imho hehhe moje Bulbulizatory rodem z 2100r bo tylko virtualne bubulizują mi spodnie w szafce a dyszy używam do dmuchania na blok miedzi jak wierce w nim frezem :D:D bo jak wiadomo wentyle dmuchają w 1 strone i w tym wypadku także wirtualnie :)) :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...