besthost Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 zainstalowałem speedfana, ściągnałem konfig do mojej płyty, no i próbuje zmienić predkość mojejgo PAPSTA z 2000 na jakiś 1000, ale nic sie nie dzieje. Dlaczego? Mam płytke Ga-K8NXP. Czy możliwe, ze ona nie ma funkcji regulowania obrotów wentylatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Niektóre płyty mają sterowanie wiatrakami przez Speedfana ale większość tej opcji nie ma. Jeśli sie myle proszę mnie poprawić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Niektóre płyty mają sterowanie wiatrakami przez Speedfana ale większość tej opcji nie ma. Jeśli sie myle proszę mnie poprawić icon_smile3.gif Chyba raczej sie nie mylisz :-P Sam mam Ga-K8NXP i niestety u mnie rowniez w speedfanie nie ma takiej mozliwosci, ale czego sie spodziewac w tej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Chyba raczej sie nie mylisz :-P Sam mam Ga-K8NXP i niestety u mnie rowniez w speedfanie nie ma takiej mozliwosci, ale czego sie spodziewac w tej cenie :) 1643066[/snapback] u mnie reaguje dopiero na 40% sprawdz czy u ciebie etsh tak nei ma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 no a nie możesz przełożyć kabelków tak żeby chodził na 7v albo 5v ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojok Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Albo zamontować potencjometr. Koszt kilka złotych, a dostajesz możliwość płynnej regulacji obrotów i to bez potrzeby używania jakichś programów. Tylko musisz odpowiednio dobrać opór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 U mnie speedfan zmienia predkosc wentyli dopiero po zejsciu ponizej 20% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 U mnie przestawiłem na 10% predkość AC PRO TC i wiatrak zwolnił o 100 RPM :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Mimo że mam starą płyte (ENEMIC 8TCX2+) mogę regulowac prędkość wiatraczków ale jedynie tego na procku :blink: Drugiego moge tylko wyłączyć :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 w której zakładce sie to reguluje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 W glownej, czyli w pierwszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 regulacja działa w speedfan jak som wentylatory z 3 kabelkami :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 regulacja działa w speedfan jak som wentylatory z 3 kabelkami :rolleyes: 1645338[/snapback] Jak som ? Chciales napisac są... 3 kabelki to nie wszystko, bo ja mam 3 kabelki i nie moge regulowac. Ostatnio nawet nie chce w ogole mi pokazywac predkosci wiatrakow :( W biosie to samo, tak jakby sie nie krecily mimo, ze sie krecą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...