Skocz do zawartości
MACIOR

Perfect Silience

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie samo zdanie na temat tego projektu jak Radek_BVB i Chaos.

To mnie tak wlasnie drazni w projektach amerykancow (nie wszystkich oczywiscie, bo sa wyjatki...) - nakupi czesci, koniecznie najdrozsze, najnowsze i w wersji BOX (sic!), narobi mase fotek sprzetu a mod najczesciej konczy sie oknem i 2x katoda, ew. jakies UV.

A mi sie troche nie podoba ze tutaj niektorzy otwarcie tesknia za czyms takim ze nie ma tego u nas. Kazdy post wygladalby jak lista zakupow najdrozszych (niekoniecznie najlepszych cena/jakosc) czesci i sie wszyscy zachwycaja jak to ladnie wyszlo. No ale narazie tego jest tak malo ze to wiekszosc ludzi podnieca. Gotowe, produkowane seryjnie elementy, skupione w duzej ilosci w 1 budzie budza podziw :oops:

Inna sprawa ze ja tez juz czasem mam dosc kombinowania i chcialbym miec kompa zbudowanego w podobny sposob...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie troche nie podoba ze tutaj niektorzy otwarcie tesknia za czyms takim ze nie ma tego u nas. Kazdy post wygladalby jak lista zakupow najdrozszych (niekoniecznie najlepszych cena/jakosc) czesci i sie wszyscy zachwycaja jak to ladnie wyszlo. No ale narazie tego jest tak malo ze to wiekszosc ludzi podnieca. Gotowe, produkowane seryjnie elementy, skupione w duzej ilosci w 1 budzie budza podziw  :oops:

Inna sprawa ze ja tez juz czasem mam dosc kombinowania i chcialbym miec kompa zbudowanego w podobny sposob...

1651413[/snapback]

aerial .. przeczytaj mojego drugiego posta w tym temacie .. bo czegos nie zrozumiales albo ty albo torwald :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem ze podzielam twoje zdanie nt. pokazywania fotek sprzetu na pokaz.

A co do samego pojecia moddingu, mozemy miec rozne zdanie ;]

Modding z definicji to zmienianie czegos, a jak ktos nakupi gotowych produktow i zlozy z tego kompa, to co to za modding ?

Kiedys WC bylo "elitarne", teraz mozna kupic zestawy w co drugim sklepie komputerowym.

Nie mowie ze to zle, ale uwazam ze modding troche "spowszednial" i dodanie katody czy zamontowanie WC uwazane jest za osiagniecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem ze podzielam twoje zdanie nt. pokazywania fotek sprzetu na pokaz.

A co do samego pojecia moddingu, mozemy miec rozne zdanie ;]

Modding z definicji to zmienianie czegos, a jak ktos nakupi gotowych produktow i zlozy z tego kompa, to co to za modding ?

Kiedys WC bylo "elitarne", teraz mozna kupic zestawy w co drugim sklepie komputerowym.

Nie mowie ze to zle, ale uwazam ze modding troche "spowszednial" i dodanie katody czy zamontowanie WC uwazane jest za osiagniecie...

1651551[/snapback]

no cos w tym jest..

do tego bawi mnie to ze jak juz kogos stac na dobra bude czy cos to potem stwierdza ze budy za tyle kasy nie bedzie ciał ani costam costam .. ;]

mozna poskladac cos z klocków i bedzie to fajnie wydajne i sexy ... sztuka to wlasnie zrobic tak zeby nie bylo takie powszednie ...

ja tam swojego chiefa pocielem i pomalowalem .. dla mnie najwazniejsze jest zeby sprzet byl "podemnie"

to jakie mam tam wiatraczki i za ile nie ma raczej najmniejszego znaczenia (tym bardziej ze np z tylu mam 2x 80 firmy evrcool kupowane za 8-9zl a sa cichutkie i dobrze wieja) wszystko jest kwestia całosci wedlug mnie

co do amerykanskich modów to w nich grzeje mnie to ile koles kasy wydal interesuje mnie co z tym zrobil. a to czy ma wiatrak za 100zl czy za 5zl to mnie nie obchodzi. Bo nie mam zwyczaju zagladac do kieszeni nikomu. A takei DFI nf4 to ma co drugi chyba posiadacz 939 na forum wiec nie widze sensu fotografowania go w innym celu niz szpan typu "patrzcie co se kupilem" tym bardziej ze juz krzykiem nowosci nie jest. I to byl moj glowny zarzut do autora ... mogl se wydac nawet i 4tys na same dodatki ... chodzi o to zeby pokazal co z nimi robil a nie jak wygladaly na stole...

ktos moze powiedziec ze myle sie co do autora .. ale texty tupy

Grafika tymczasowo Gforce 6600 256mb jakiś Club3d, w przyszłości coś z rdzeniem R520 lub 7800gtx jak ATI da ciała

utwierdzaja mnie w przekonaniu ze mam racje ...

co kogo obchodzi ze bedzie 7800? w modzie bierze udzial inna karta ...

tyle odemnie .. ja wiem ze latwo jest krytykowac innych, ale wychodze z zalozenia ze najpierw trzeba miec odrobine krytyki do samego siebie .. i zastanowic sie ...

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aerial .. przeczytaj mojego drugiego posta w tym temacie .. bo czegos nie zrozumiales albo ty albo torwald :)

1651433[/snapback]

Dokladnie wszytko czytalem zanim napisalem. Akurat "osoby ktore sie podniecaja" to bynajmniej nie o ciebie chodzilo (co jasno widac z twojej wypowiedzi). Mi chodzi o mase opinii nie tylko w tym temacie. Ze dzis wystarczy kupic high-endowy sprzet, poskladac go i to juz sie podoba i zbiera lepsze opienie niz np jakis mod nad ktorym ktos pracuje miesiace. Dlaczego? Bo u nas to jeszcze rzadkosc i takie configi mozna ogladac na zachodnich forach. Inna sprawa ze tam byle newb ma taki sprzet, a imo podkladanie tego do kupy to naprawde nie jest zadne osiagniecie.

No i dla jasnosci, ja nie mam nic przciw wydaniu kasy na to, nawet przeciw posiadaniu takiego sprzetu i kozystaniu z niego - sam tak zrobie. Tylko nie rozumiem dlaczego takie "gotowce" zawsze budza poruszenie na forum. Same texty w stylu "Ślicznie wyszlo; pieknie to ci sie udalo; gratuluje itd..." sa poprostu niezrozumiale. Co sie udalo? Zlozyl komputer ? :lol: (w tym przypadku jeszcze nawet nie).

Aha no i no offence MACIOR - to opinia na temat opinii. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojj panowie, nie każdy ma czas by siedzieć i dłubać godzinami, niektórzy ciężko pracują i mogą sobie pozwolić na dłubanie każdego dnia. Mi się nie śpieszy, mam na czym odreagować stresy, jak złoże za 2 tygodnie to dobrze, jak za 4 też dobrze. Zresztą dalszy postęp prac blokowała uszkodzona pompka, wczoraj dostałem nową i w niedziele wieczorem będzie kolejny update. Co do opisu zainstalowanych komponentów i ich zmian w przyszłości jakoś sporo osób z zachodu opisuje co wsadza i na co chce je zmienić w niedalekiej przyszłości. Co do składania komputerów z "gotowców" to poprostu nie rozumiem w czym rzecz, dawno nauczyłem się że inwestowanie w marke i sprawdzony sprzęt przynosi korzyści na dłuższy czas. Chciałbym także podziękować za wszystkie opinie, te pozytywne jak i negatywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojj panowie, nie każdy ma czas by siedzieć i dłubać godzinami, niektórzy ciężko pracują i mogą sobie pozwolić na dłubanie każdego dnia. Mi się nie śpieszy, mam na czym odreagować stresy, jak złoże za 2 tygodnie to dobrze, jak za 4 też dobrze. Zresztą dalszy postęp prac blokowała uszkodzona pompka, wczoraj dostałem nową i w niedziele wieczorem będzie kolejny update. Co do opisu zainstalowanych komponentów i ich zmian w przyszłości jakoś sporo osób z zachodu opisuje co wsadza i na co chce je zmienić w niedalekiej przyszłości. Co do składania komputerów z "gotowców" to poprostu nie rozumiem w czym rzecz, dawno nauczyłem się że inwestowanie w marke i sprawdzony sprzęt przynosi korzyści na dłuższy czas. Chciałbym także podziękować za wszystkie opinie, te pozytywne jak i negatywne.

No to po co zakładałeś ten temat, tym bardziej w dziale modyfikacje?!

A tak samo nie rozumiem jak można składać takego kompa w 2 albo 4 tygodnie. Każdy napewno sie zgodzi, że takie rzeczy sie robi jednego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to po co zakładałeś ten temat, tym bardziej w dziale modyfikacje?!

A tak samo nie rozumiem jak można składać takego kompa w 2 albo 4 tygodnie. Każdy napewno sie zgodzi, że takie rzeczy sie robi jednego dnia.

1653324[/snapback]

Akurat to ze temat jest to nic zlego. Zaloze sie ze wiekszosc ludzi z zainteresowaniem obejrzala zdjecia i do tego mozna bylo podyskutowac o ciszy i kosztach - wiec temat jak najbardziej ma sens i sie przydal. Problem to tylko zachwyty jakby to byl orac10 :wink:

Btw napisz cos wiecej o problemach z pompką, bo to dosc egzotyczny model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat to ze temat jest to nic zlego. Zaloze sie ze wiekszosc ludzi z zainteresowaniem obejrzala zdjecia i do tego mozna bylo podyskutowac o ciszy i kosztach - wiec temat jak najbardziej ma sens i sie przydal. Problem to tylko zachwyty jakby to byl orac10 icon_wink3.gif

Btw napisz cos wiecej o problemach z pompką, bo to dosc egzotyczny model.

Sensowna odpowiedz...

Mnie rowniez zachwyca cos takiego, sam chcialbym miec pieniadze aby poskladac cos takiego...

Moze sie naraze, ale skoro moderator nie reaguje, czyli temat jest ok, to tym ktorych razi tego typu modding nie powinien zabierac glosu i wogole zagladac do takiego watku i tracic czas ;-)

Dla jednych jest cos takiego sztuka dla innych nie, proste ;-)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie zajmuję się wielkimi zmianiami w moim sprzęcie ale przyznam że z przyjemnością obejrzałem/obejrzę zdjęcia jak ktoś to robi.Czy to jest mniej lub bardziej fachowe to juz nie moja działka - ale skoro ktoś ma ochotę coś pozmieniać - dlaczego nie.

Niepotrzebne są tylko teksty az tak bardzo zajadłe - bo skoro coś się komuś nie podoba czyż nie wystarczy po prostu powiedzieć - nie podoba mi sie - wstawki o tym ile to warte są nie na miejscu IMHO. Mi się podoba i zaczekam na efekt końcowy a ocenę merytorycznej wartości zmian pozostawiam "znawcą".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo jak pisze bodaj Chaos...

Takich fotek jest w pieruny w necie... tylko sie chwalisz...

A ja powiem jedno, jestem fanem marki Mercedes, jezdze skromnym mercedesikiem z 78 roku...

Jednak z pasja ogladam kolejne fotki kiedy ktos chce sie swoim pochwalic...

Mimo iz takich jezdzi setki po drodze, a fotek w necie jest w pieruny...

Zgadzam sie z powyzszym, komentuje ze be i tyle, a nie zaraz komentuje w stylu ze sie przechwala na co go to nie stac....

Nie chce byc wredny ale to zalatuje troche zazdrością...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie naraze, ale skoro moderator nie reaguje, czyli temat jest ok, to tym ktorych razi tego typu modding nie powinien zabierac glosu i wogole zagladac do takiego watku i tracic czas ;-)

Sorry ale forum jest od tego by wyrażać swoje opinie. Gdyby było tak jak mąwisz, to forum wyglądało by troche nudno, tylko same zachwyty i i tekst . ooo to mi sie podoba! Założenia forum internetowego są jednak troche inne.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ze wtracam jeszcze OT.

Oczywiscie zgadzam sie, ze byloby nudno, musze przyznac racje ;-)

Ale czasami te opinie negatywne sa w zbyt dosadny sposob wyrazane, typu oskarzenia o chwalenie sie swoimi mozliwosciami finansowymi, czy tez zazdrosc...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z miłą chęcią zobaczyłbym efekt składania wszystkiego do kupy. Nawet takie wypasione klocki można złożyć tragicznie i nie miec z tego żadnego pożytku. Interesuje mnie sposób ułożenia elementów, jak są pociągnięte węże i kabelki. Dlatego Macior jeśli możesz to zaprezentuj produkt finalny :) Jeśli prezentuje się tak ładnie jak każdy klocek z osobna to warto na nim zawiesić oko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo nie zostało, w przyszłym miesiącu kończe i pokaże co jak wyszło, na chwilę obecną 4 przewody jedynie widać :)

1684940[/snapback]

Kurcze ile można WCeta składać!??? :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi