Jet4 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Witam. Kolega ma Celerona 2.4GHz, 1xkosc no-name 256mb, 1x kingston 256mb, GeForca FX 5200 i nie wie jaka płyte, w kazdym razie w aidzie mu pisalo tak: Właściwości płyty głównej ID płyty głównej 06/27/2003-P4X266E-8235-6A6LWJ19C-00 Nazwa płyty głównej Jetway P4MFA/P4MFM/P4XFA/P4XFB(U)/P4XFM Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel NetBurst Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 101 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 406 MHz Przepustowość 3244 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali VIA V-Link Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Producent płyty głównej Nazwa firmy Jetway Information Co., Ltd. Informacje o produkcie http://www.jetway.com.tw/evisn/product/index.htm Uaktualnienie BIOS'u http://www.jetway.com.tw/evisn/download/bios/index.htm Kolega chce wymienic sprzet jak najtanszym kosztem, żeby mu Counter-Strike: Source chodził. Jak wiadomo do tej gry wymagany jest bardzo dobry procesor. Maxymalna kwota to 500zł , ale wolałby taniej ;). Co by teraz z tym zrobic? Sprzedac płyte, proca i kupic płyte i proca pod athlona czy poprostu kupic P4 2.8-3GHz na allegro i juz. ?? Jakby sprzedawał to ile by mógł dostac? Co radzicie HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) w cholere pogonic caly ten zlom z cweleronem na czele i jak do grania przy niskim budzecie to sempron + sensowna grafa, ale to juz chlopaki od amd musza poradzic ;) poza tym dzial jakby nie ten [co kupic], no i nazwa temau tez niewiele mowiaca <_< Edytowane 11 Września 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 a kto da rade poradzic za 5 bań proca+ płyte + grafe? :P w Sumie najwazniejsze zeby sors chodził płynnie przez proca ( sam mailem FX5200 leadteka i chodzilo dobrze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Dziwne - ten komp spełnia minimalne wymagania..... Dla przypomnienia podam je: # Procesor 1.2 GHz # 256MB RAM # Karta graficzna kompatybilna z DirectX 7 # Windows 2000/XP/ME/98 # Mysz, klawiatura # Połączenie z internetem Co do kompa - zdecydowania najsłabsze "ogniwo" to karta graficzna - polecam wymianę na GF6600 128MB 128Bit. Jeśli w grę wchodzi Allegro zobacz w TYM poście. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 co mu da gf 6600 jak ma celerona 24x100? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) a własnie ze nie bo do Sourca potrzeba jak najlepszego proca. Mi na tym co mam niezaleznie od ustawien chodzi dokladnie tak samo i mam niekiedy przycinki, kiedy to jakies wieksze boom sie robi :P tak samo kolega. mial Celka tez 2.4ghz i zmienik grafe na R9550, co kompletnie nic mu nie dalo. Dopiero po zmianie na Athlona 2400+ i plyte pod to dostał kopa wydajnościowego. Pozatym to są MINIMALNE wymagana, czyli takie zeby sie w ogóle uruchomiło :P Edytowane 11 Września 2005 przez Jet4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 UPDATE: Kolega moze kupic od znajomego Gigabyte GA-7N400 Pro2 NF2 SATA IEE za 5 dych i do tego ja mu poleciłem to: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414d...f4e5f323830302b CS: Source powinien juz na tym śmigac nie? Jak ktos ma Sourca i jakiegso Semprona z wydajnoscia koło tego to niech sie wypowie ja mu chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 pewnie ze bedzie chodzic..moj kumpel gra w source na celeronie 1.0 GHz - 256 mb sdram i na gf fx 5200 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 pewnie ze bedzie chodzic..moj kumpel gra w source na celeronie 1.0 GHz - 256 mb sdram i na gf fx 5200 ... 1643735[/snapback] zloz mu szczere wrazy wspolczucia ode mnie i paru kolegow... :lol: a co do tego semprona to jeszcze pokrecic by go wypadalo sensownie... ale ja sie tam nie znam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 jeszcze raz update: chyba lepiej jak kupi Athlona 2600+ za 291zł nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 czemu mam mu skladac wyrazy wspolczucia....to wymiatacz w 1.6 i w source tez se dobrze radzi ;p w koncu ma PRO myszke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 pewnie ze bedzie chodzic..moj kumpel gra w source na celeronie 1.0 GHz 1643735[/snapback] no daj spokoj, na celeronie 1.0? A co za niego liczy fizyke w source?? ma zestaw liczydel wokol kompa zeby pomagac prockowi czy jak? :lol: jeszcze raz update: chyba lepiej jak kupi Athlona 2600+ za 291zł nie? no lepiej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) tak sempa proponujecie zamiast P4 i do tego przejscie na starszą platforme hmmmmmm fajnie forum nie powiem (sory) raczej fani userzy :rolleyes: i jeszcze to a własnie ze nie bo do Sourca potrzeba jak najlepszego proca. Mi na tym co mam niezaleznie od ustawien chodzi dokladnie tak samo i mam niekiedy przycinki, kiedy to jakies wieksze boom sie robi tak samo kolega. mial Celka tez 2.4ghz i zmienik grafe na R9550, co kompletnie nic mu nie dalo. Dopiero po zmianie na Athlona 2400+ i plyte pod to dostał kopa wydajnościowego. Pozatym to są MINIMALNE wymagana, czyli takie zeby sie w ogóle uruchomiło a ten radeon o ile procent jest lepszy od fx 10% ??? wiec co by chciał kopa wydajnosci ? :rolleyes: Edytowane 12 Września 2005 przez andmac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Wystarczy kuopic zamiast tegio Celerona jakiegos uzywanego P4 na FSB 400 i wszystko bedzie smigac. Przesiadka na socketA nie ma zadnego sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...