Sziken Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Witam wiem ze taki temat istnieje juz pare topicow nizej ale nie chcialem go zasmiecac wiec pisze tutaj zlozylem sobie WC takie jak w singu komp rowniez z singa ale cpu leci na 200x12x1.92V no i problem jest taki ze temp na cpu w tym momencie w idle ( winamp ; gg ; speedfan ; aruzeus ; firefox ) mam 46 * Xx okno otwarte na osciez a dziwna sprawa jest to ze na nb temp jest 38 * na cpu jest wmiare obficie nalozony AS5 ( kupiony w komputroniku bo w prolinie byl o 10 zl drozszy Xx ktos wie czemu ?Oo ) wszystko jest dobrze podociskane i podokrecane wiec gdzie moze lezec problem Xx ? pomozcie z gory thx p.s. buda to midi tower i z tylu nie mialem zamontowanego zadnego wentyla wiec ostatnio zalozylem stara 80 od ac z cpu i wyglada to tak : i jak wentyl jest puszczony na wyciaganie powietrza z budy ( przy zamknietej i otwartej budzie ) temp jest taka sama jak by go nei bylo a jak dam go na dmuchanie do budy to temp spada do 40 * na cpu a nb brak reakcji ktos wie gdzie lezy problem ? Edytowane 11 Września 2005 przez Sziken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Mi to wygląda na to jakbyś podawał temperature z socketu, ta to zawsze bedzie wysoka bez nawiewu. Zobacz jaką masz temp na diodzie i dopiero wtedy sie zastanwaiaj nad wydajnoscia układu. A jaką masz temperature wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 jak zobacz na temp diody Xx ?? a jaka jes temp borygo to nei wiem bo nei mam zadnego termometru zeby to sprawdzic ale mysle ze temp ma pokojowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Włącz Everesta albo Aida, te programy pokazuja Cpu Diode. Ja wentyla też nie mam w budzie (jedynie co to nagrzwnica ciągnie powietrze na zewnątrz), bo ta temp z socketu mnie nie interesuje! Edit: na twoim miejscu dał bym jakies małe radiatorki na mosfeciki dookoła cpu. To nie wpłynie na temp proca, ale te podzespoły które zazwyczaj są chłodzone przez wiatrak na procku z wc sie troche bardziej grzeją! Edytowane 11 Września 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 hmmm a moglbys to troche bardziej okreslic o co ci chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 to Ty masz 100% borygo? jeżeli tak to zmień na 10-20% a reszta destylka, możesz być pozytywnie zaskoczony temperaturami POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) tomas mam jakies 510 mm borygo i do tego jakies 50 mm destylki czy to naprawde robi taka wielka roznice Xx ? przeciez borygo to plyn do chlodnic wiec powinien dobrze a wrecz lepiej od destylki rpzewodzic cieplo Xx Edytowane 11 Września 2005 przez Sziken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 prąd moze i tak ale ciepło nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 moj blad juz zmienilem ale jak ja teraz opruznie caly uklad Oo mam juz za malo borygo zeby zrobic 1:1 a nie bede dolewal demineralki do borygo z demineralka bo bym musial ulac troche tego boryga z demineralka co teraz plywa Xx ( ale zagmatwalem ) czyli jaka zrobic proporcje ? bierzcie pod uwage to ze juz mam mala mieszanke boryga i demineralki wiec ile mam ulac z ukladu i ile dolac czego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 ja mam 100% petrygo i niewidze różnicy między wodą a może to błędny pomiar płyty !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 termit tm: dokładnie, miałem już mieszanke 3/2 (demineralka/borygo) , teraz mam chyba 1/5 (demi/borygo) i powiem szczerze, że nie zaobserwowałem jakiejkolwiek zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 no to o czym mowi djtomas ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...