Skocz do zawartości
Sziken

Wydajnosc Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wiem ze taki temat istnieje juz pare topicow nizej ale nie chcialem go zasmiecac wiec pisze tutaj zlozylem sobie WC takie jak w singu komp rowniez z singa ale cpu leci na 200x12x1.92V no i problem jest taki ze temp na cpu w tym momencie w idle ( winamp ; gg ; speedfan ; aruzeus ; firefox ) mam 46 * Xx okno otwarte na osciez a dziwna sprawa jest to ze na nb temp jest 38 * na cpu jest wmiare obficie nalozony AS5 ( kupiony w komputroniku bo w prolinie byl o 10 zl drozszy Xx ktos wie czemu ?Oo ) wszystko jest dobrze podociskane i podokrecane wiec gdzie moze lezec problem Xx ? pomozcie z gory thx

p.s. buda to midi tower i z tylu nie mialem zamontowanego zadnego wentyla wiec ostatnio zalozylem stara 80 od ac z cpu i wyglada to tak :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i jak wentyl jest puszczony na wyciaganie powietrza z budy ( przy zamknietej i otwartej budzie ) temp jest taka sama jak by go nei bylo a jak dam go na dmuchanie do budy to temp spada do 40 * na cpu a nb brak reakcji ktos wie gdzie lezy problem ?

Edytowane przez Sziken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to wygląda na to jakbyś podawał temperature z socketu, ta to zawsze bedzie wysoka bez nawiewu. Zobacz jaką masz temp na diodzie i dopiero wtedy sie zastanwaiaj nad wydajnoscia układu.

A jaką masz temperature wody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włącz Everesta albo Aida, te programy pokazuja Cpu Diode.

Ja wentyla też nie mam w budzie (jedynie co to nagrzwnica ciągnie powietrze na zewnątrz), bo ta temp z socketu mnie nie interesuje!

Edit:

na twoim miejscu dał bym jakies małe radiatorki na mosfeciki dookoła cpu. To nie wpłynie na temp proca, ale te podzespoły które zazwyczaj są chłodzone przez wiatrak na procku z wc sie troche bardziej grzeją!

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomas mam jakies 510 mm borygo i do tego jakies 50 mm destylki czy to naprawde robi taka wielka roznice Xx ? przeciez borygo to plyn do chlodnic wiec powinien dobrze a wrecz lepiej od destylki rpzewodzic cieplo Xx

Edytowane przez Sziken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj blad juz zmienilem ale jak ja teraz opruznie caly uklad Oo mam juz za malo borygo zeby zrobic 1:1 a nie bede dolewal demineralki do borygo z demineralka bo bym musial ulac troche tego boryga z demineralka co teraz plywa Xx ( ale zagmatwalem ) czyli jaka zrobic proporcje ? bierzcie pod uwage to ze juz mam mala mieszanke boryga i demineralki wiec ile mam ulac z ukladu i ile dolac czego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi