Piotr_Sz Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Mam monitor lcd taki ja w podpisie obecnie mam ustawione odświeżanie 60 hz czy jest sens przestawiania na 75 hz czy będzie to lepsze dla oczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 LCD nie mruga więc zdrowia Ci to nie "doda". Jednak warto ustawić więcej niż 60Hz bo LCD w pewnych przypadkach ma niski czas reakcji i wtedy będziesz miał więcej widocznych obrazów (większa płynność). Różnica jest bardzo subtelna ale jednak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 U mnie na LCD Samsunga zauwazylem ze przy 75 Hz jakos plynniej wszystko sie porusza. Myszka, okna itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 ja mam ustawione na mojim CRT Philips 17 z 60Hz na 85Hz i mam lepszy obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 ale crt różni się dosyć mocno od crt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 ja mam ustawione na mojim CRT Philips 17 z 60Hz na 85Hz i mam lepszy obraz. 1644547[/snapback] Wiesz jeśli chodzi o CRT to poniżej 100 Hz nawet nie schodzę bo niby przy 85 nie widać łatwo że mruga a jednak znacznie szybciej męczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...