Gość metall2 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Do ilu można podkręcić Semprona 2400+? U mnie na FSB 200 i wyżej komp już się resetuje java script:emoticon(':cry:') smilie. Moja płyta główna nie ma możliwości zmiany mnożnika oraz napięcia, więc co jeszcze mogę z tym sempronem zrobić, słyszałem coś o zamalowywaniu mostków ale na czym to polega i co daje to nie wiem. O temperaturę się nie boję 43 stopnie w stresie (po 4h grania) przy FSB 194 to chyba niedużo. Proszę o jakieś wskazówki. ------------------------------------------------------------------------------------------- Sempron 2400+@2700+ (194*10), GoodRAM 2*256MB Dual (7-3-3-2) ECS N2U-400A, Spire Whisperrock IV, Chieftec 360-302DF dodatkowy wentylator BE Quiet na budzie. Buda zamknięta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 1) czcionka i rozmiar 2) jest temat o sempronku 3) sempron ma zablokowany mnożnik i go nie odblokujesz!. 4) Twoja płyta to niezły szit( pomijam chipset) 5) Masz wyśrubowane tajmy na ramach, co może powodować niestabilność 6) Za pytania do ilu podkręcę i wogóle temu podobne są %. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...