Skocz do zawartości
mav3rick

Ustawienie Ga-7n400s-l

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie, niedawno kupiłem tą płyte, przesiadłem sie z ecs k7vta3 rev2 i na tej płycie niemoge znaleść w biosie ustawienia dla "szerokości" pamieci na agp, na poprzedniej płycie do wyboru było 32,64,128,256mb a na tej niewidze tego.

pozatym czy istnieje możliwość zmiany napięcia na procesorze? czy jest to ustalone przez procesor? kupiłem też procka AMD 2200 XP i po włożeniu, i próbie odpalenia komp rusza, tzn wiatraczki chodzą, a ekran jest czarny. (przestawiłem FBS na auto, bo jade na off = 100Mhz, z powodu Durona 1.0Ghz)

Dzięki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozatym czy istnieje możliwość zmiany napięcia na procesorze

Ta płyta to szczerze powiedziawszy dno do podkręcania , jest jedynie stabilna.

niemoge znaleść w biosie ustawienia dla "szerokości" pamieci na agp, na poprzedniej płycie do wyboru było 32,64,128,256mb a na tej niewidze tego

Jest na pewno ! Miałem kiedyś taką płyte to wiem ale gdzie dokładnie to ci niepowiem.

kupiłem też procka AMD 2200 XP i po włożeniu, i próbie odpalenia komp rusza, tzn wiatraczki chodzą, a ekran jest czarny. (przestawiłem FBS na auto, bo jade na off = 100Mhz, z powodu Durona 1.0Ghz)

Sprawdz na jakiej częstotliwości pracuje twój proc 133 czy 166 i na taką czestotliwośc ustaw zworkę. Powinno działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na głównym ekranie BIOS należy nacisnąć kombiancję klawiszy CTRL+F1 - odblokowuje ona dodatkowe funckje w BIOS. Jest o tym napisane w instrukcji...

A zresetowałeś CMOS po włożeniu nowego procka?

1644576[/snapback]

nie, a ptrzeba to zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...