Maq4all Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Witam mam karte gecube r9200 128mb 128 bit, jako że na niej był trochę za głośny cooler (jakiś colorful) wymieniłem go na cichszego evercool takiego jak na chipset. Ale ten evercool nie jest jeszcze tak cichy jak oczekuję, dlatego chcę go przepuścić przez pentagram fan speed controller na najniższych obrotach. Dlatego mam pytanie czy gwiazdo zasilania wentylatora na karcie graficznej będzie w stanie pociągnąć ten wentyl razem z kontrolerem na najniższych obrotach? Czy lepiej to przełączyć na linie 12V w zasilaczu? Ogólnie to na normalnych obrotach ten evercool na grafie ochładza karte do takiego stopnia że wydmuchiwane powietrze jest chłodne, tak samo jak radiator na grafie, dlatego chcę spowolnić cooler, aby nie było go słychać ;] Jeśli już tak zrobię to najgłośniejszą rzeczą w moim kompie będzie hdd :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Tak bez zadnych problemow!!!! Mam tak na swoim Radku 9600pro i sie karta wogole nie grzeje i jest cicho. Zrob tak powinno dzialac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Jeśli już tak zrobię to najgłośniejszą rzeczą w moim kompie będzie hdd icon_razz.gif Hahaha...wtedy sie okaże, że nagle będzie słychać wentyl w zasiłce i na procu chociaż po sigu widze, że masz penta a to w miare cichy wentyl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 @paluszek do twojej wiadomości sprawdzałem już głośność komputera z wyłączonym coolerem od grafy i proca ;], po odłączeniu hdd i coolera od grafy blaszak nie jest już słyszalny wogóle w okolicach klawiatury i monitora ;] W zasilaczu mam termoregulacje, a do tego chłodzi go nie standartowy wentylator ABBA a Revoltec który ma maks 21db ;], ale na najwyższych obrotach jest praktycznie nie słyszalny, dopiero jak przyłoży się ucho do niego słychać lekki szum. Co do penta to jest odpalony na najmniejszych obrotach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...