Maks! Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 ja mam to co w sigu, przy kazdym wentylu potencjometr i wentyle sie kreca max 1400rpm, dodatkowo 2 wentyle z boku na 5v, i jest cicho, lekki szum slyszalny ale komp stoi pod biurkiem, wlaczy sie muze i juz nie slychac 1658302[/snapback] Przy 1400rpm mówisz, że jest cicho? U mnie chodzą na 1000rpm i jak dla mnie jest to za glośno, szczególnie nocą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 no dla mnie jest cicho, 1000-1400rpm zalezy od wentyla, a w nocy to ja spie i lekki szum mi nie przeszkadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Według mnie moje arctic cooling na ok. 1000 obr/min są ciche. Leciutki szum słychać dopiero jak się do nich przyłozy ucho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 arctic na 1400prm jest glosny i chyba kazda 80 na takich obrotach jest glosna. dopiero <1k rpm mozemy mowic o ciszy, oczywiscie im wiekszy wentyl tym mniejsze obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 U mnie arctic ma ostatbio dziwną przypadłość, słychać jakies dziwne odgłosy, jakby działajacego czujnika obrotów, juz od 4 v... @ wiktusser pisałes ze masz 45 st w load,dziwi mnie ta temp, gdyż na tym tescie widzę z lekka wyzszą temp.. http://www.frazpc.pl/artykuly/298/TEST/8/U...m/Scythe/Zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Ech, no pewnie jest cichy, ale żeby bezgłośny, lub prawie bezgłośny... Tak naprawdę największym problemem jest dysk. Mam Sunbeam Hard Disk Silencer i jest do d... Wyciszył tylko pracę głowic podczas wyszukiwania. A ile się narobiłem żeby go zmieścić w miditower..... Demontaż mobo, cuda niewidy itd. Następną rzeczą na liście moich wydatków jest jakiś porządny Big Tower. Ale w twoim przypadku wentyli to masz dużo za dużo. Jak puszczę antka na 5x200 1,05V to może chodzić chłodzony biernie (radiator od freezer 64). Inna sprawa że BigTower to dzisiaj konieczność jeśli chodzi o wyciszanie kompa... czy ktoś testował to:Scythe Silent Box ps. w obronie sunbeam powiem że barracuda III nie jest zbyt wdzięcznym tematem wyciszania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 ja mam midi i styka. co do tej puszki od scythe to bede robil cos podobnego z wykorzystaniem obudowy po cdromcu i mat be quieta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) @ Niemiec w silentbox masz na dole płytkę heatline, tóra odbiera ciepło z dolnej częsci dysku, więc cięzko ci bedzie zrobic/kupić coś takiego a tutaj test silentboxa http://www.tweakers4u.de/artikel/passiv_hd...,445.htm?page=1 Ja zastanawiam się nad opisaną w tym linku konstrukcją: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=45287 Oczywićie mowa o 1 dysku.Zamiast Cu zamierzam użyć 4 mm blachę Al, zastanawiam sie jeszcze tylko nad kwestią chłodzenia spodu dysku.takie coś powinno bez problemu wyciszyć odgłos pracy silnika.Bo drgania to żaden problem. Edytowane 19 Września 2005 przez andrewthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 A co do wyciszania to rusza nowy projekt mojego i Wiktussera autorstwa :) kazdy z nas dosapal sie wreszcie big towera i zabieramy sie za modding+wyciszanie :) o efekta naszej pracy bedziecie mogli przeczytac juz niedlugo na www.pimpmycase.tk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) U mnie arctic ma ostatbio dziwną przypadłość, słychać jakies dziwne odgłosy, jakby działajacego czujnika obrotów, juz od 4 v... @ wiktusser pisałes ze masz 45 st w load,dziwi mnie ta temp, gdyż na tym tescie widzę z lekka wyzszą temp.. 1658490[/snapback] ad. 1 - Mój cooler to CU+ a nie Cu ad. 2 - zobacz jaki tam jest burdel w kablach ad. 3 - myślę jednak że mam lepiej wentylowaną budę Aha i jeszce mam wyszlifowany trochę... Edytowane 20 Września 2005 przez wiktusser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 I tak nikomu nie wciśniesz, że to cichy komp. Już do mnie jedzie Scythe Ninja, więc pozostanie 1 wentylatorek w zasilaczu :) Prawdopodobnie pójdzie na maksymalnych obrotach, ale to się jeszcze zobaczy. W każdym razie- powracają dla mnie miłe czasy jak za pierwszego pentium 150+ S3 Trio 64 V+ i Celerona 366@416 + STB Riva TNT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...