marks82 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 czesc niedawno zmienilem obudowe na nowa odrazu był w niej zasilacz 400W tracer po podłaczeniu i sprawdzeniu w biosie napiecie -5v =0,00.Czego to moze byc wina i do czego słuzy to napiecie? dzieki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Może ten zasilacz nie posiada linii -5V, lub Twoja płyta nie mierzy tego napięcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks82 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 mam procka 1,9xp płyte epox8rda3+ a załozylem stary zasilacz 350W feel i dziala wszystko bez zarzutu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Hehe to ten stary zasilacz masz lepszy od nowego :D... Tamten chyba nie ma -5V, to nie jest potrzebne teraz (kiedyś było)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks82 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Czyli nie potrzebne jest to napiecie -5v komputer sie uruchamial tylko odrazu po właczeniu komputera temperatura procka zaczynala sie od 40 i przy pracy zwiekszala sie do 60stopni a przy starym zasilaczu przewanie mam 49 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Czyli nie potrzebne jest to napiecie -5v komputer sie uruchamial tylko odrazu po właczeniu komputera temperatura procka zaczynala sie od 40 i przy pracy zwiekszala sie do 60stopni a przy starym zasilaczu przewanie mam 49 1644601[/snapback] Nowsze plyty glowne wogole nie uzywaja ujemnych napiec , mozna sobie wogole wyciac te kabelki z ATXa i podlaczyc cokolwiek sie podoba (tylko ze maly prad cos kolo 0,5A , ale na diodki do obudowy jak znalazl.... :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks82 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) przy starym zasilaczu teraz przypalila sie 1 z pin nie wiem czy to zasuga naszej cudownej elektrowni ktora co 10minut wylaczala prad czy poprostu cos z plyta jestnie tak.(komp chodzi 24h)bo to sie zdazyło juz drogi raz Edytowane 14 Września 2005 przez marks82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Jak masz takie problemy z elektrownią to najlepszym rozwiazaniem jest UPS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...