servisco Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jestem w sieci osiedlowej i internet działa mi po rozpoznaniu karty po MACU adres jest przydzielany przez DHCP. Mam 2 kompy i chciałem je rozdzielnic niezależnie. Czy da się to rozdzielić przez router lub inne urządzenie tak żeby mu wpisać adres MAC mojej karty ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 radzilbym zaczac od rozmowy z adminem!czesto mozna bez wiekszych problemow dostac drugi ip za free lub symboliczne 5zl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 servisco napisał(a): Jestem w sieci osiedlowej i internet działa mi po rozpoznaniu karty po MACU adres jest przydzielany przez DHCP. Mam 2 kompy i chciałem je rozdzielnic niezależnie. Czy da się to rozdzielić przez router lub inne urządzenie tak żeby mu wpisać adres MAC mojej karty ??? 1643846[/snapback] Jezeli dzielenie NIE JEST zabronione, to normalnie kupujesz router i wpinasz w LAN, w routerze zmieniasz MACa (router z mozliwoscia zmiany MAC*) na taki jaki miales na sieciowke w komputerze, wpinasz kompy do routera i to wszystko :) Chyba ze chcesz na zasadzie "udostepniania polaczenia przez winde" ale wtedy jeden komputer bedzie musial byc wlaczony zeby drugi mial neta... to troche nie bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...