moondec Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Kumpel kupił sobie "HP Compaq nx6110 PT601AA". Maszynka wypas ;} Sam też szukam czegoś podobnego :P Miał kupować wypasionego Acerka (turion, widescr, x700), ale.... wolał nie ryzykować :) Za zaoszczędzoną kasę chce sobie kupić trochę badziewia: DVD-RW external, high-endowe słuchaweczki, myszkę logitecha, pamięć kingstona... Pamięć... właśnie. Jaką? w lapku jest już kostka DDR-333. Czytałem gdzieś, że jeśli się włoży lepszą - wyżej taktowaną - to sama dopasuje się do możliwości lapka. Czy jest możliwa obsługa DDR-400? Może jakiś update biosu pomoże ;/ Jaką kostkę radzicie kupić? Żeby było śmieszniej to zauważyłem, że DDR-333 są pare złotych droższe :} --- pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moondec Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 naprawdę nikt nie ma pojęcia co lepiej kupić "do HP Compaq nx6110 PT601AA"? DDR 333MHz czy 400 Mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 wiecie kiedys jak weszly plyty na magistrali 400 MHz pisano wszedzie ze standard 400 dla kosci pamieci nie nastapi...a jednak :) tak czy owak przeczytalem kiedys ze lepiej jest wlozyc 2 nieparzyste kosci /np 333/ niz dwie 400...dlaczego nie wiem. byc moze cos z wydajnoscia. To bylo zaraz przed nForce. Jak jest w lapkach ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...