marc4 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) witam potrzebuje pomocy cos mnie napadlo i sprzedalem poczciwego Bartka 2600+ wyrsja zablokowana i kupilem wersje Mobilna Bartona 2800+ niby fajny do krecenia szkopul w tym ze mam plyte Gigabyte GA7vt880-L plyta wykrywa niby proca jako mobilnego 600MHz i to co pokazuje malo mnie interesuje bardziej martwi mnie to ze w biosie magistrala moge sobie tylko pokrecic tylko w zakresie od 100- 132 MHz a mnoznik standardowo ustawiany jest jako x6 co daje mi maks 792MHz:((( pies pogrzebany bo jak ustawie nawer magistrale na 132MHz i probuje krecic mnoznikiem zwiekszac napiecie itd to komp mi nie wstaje przypuszczam ze sprawa opiera sie o bios i pytanie brzmi czy ktos wie gdzie znalesc zmodowany bios do plyty GA7VT880-L lub na jaka plyte zmienic aby nie bylo problemow pozdrawiam i za pomoc zgory dziekuje Edytowane 12 Września 2005 przez marc4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Odpowiem na drugą część pytania, ABIT NF7/NF7-SL/NF7-S. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zest Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 mam tego procka i probowalem go odpalic tez na gigabyte tylko na kt-400 i bylo podobnie.... tu juz chyba niz poza zmiana plyty nie pomoze (np. na NF7.... ;] ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) A nie trzeba przypadkiem ustawić FSB200 wkładając druty w podstawkę? Możesz przerobić procka na desktopa, przecinając mu trzeci mostek L5[2] - wtedy będziesz miał regulację mnożników z BIOS... było o tym pisane kilka razy... Co do wymiany płyt, to cosik na NF2, byle była regulacja napięcia proca i RAMu (odpadają tanie Gigabyte'y i ECSy). Może być Abit NF7, DFI Lanparty2, Soltek FRN2... Edytowane 13 Września 2005 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobekk Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) eee ja tam testowalem tego proca i poszlo wsiom normlanie zadnych problemow nie mialem poszedl na fsb 200(chilp to nie moj proc byl :( musilem oddac ) a mam gigabyte ga-7vt880 i ona ma regulacje napiec osobno dla proca osobno dla ramu:) aha i mam pytanie bo niechce nowego topica zakladac wiec mam do wydania max 370zł sprzet co w podpisie(palomino :\) jaki proc jest teraz na dzien dzisiejszy najlepszy pod sA? i raczej nie wymienie na 754 ....jakies sugestie ? ładowac sie w semprony czy jeszcze athlony? aha allegrosy odpadaja musi byc ze sklepu :\ Edytowane 15 Września 2005 przez bobekk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc4 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 eee ja tam testowalem tego proca i poszlo wsiom normlanie zadnych problemow nie mialem poszedl na fsb 200(chilp to nie moj proc byl :( musilem oddac ) a mam gigabyte ga-7vt880 i ona ma regulacje napiec osobno dla proca osobno dla ramu:) aha i mam pytanie bo niechce nowego topica zakladac wiec mam do wydania max 370zł sprzet co w podpisie(palomino :\) jaki proc jest teraz na dzien dzisiejszy najlepszy pod sA? i raczej nie wymienie na 754 ....jakies sugestie ? ładowac sie w semprony czy jeszcze athlony? aha allegrosy odpadaja musi byc ze sklepu :\ 1650324[/snapback] bobek zgadza sie plyta ma regulacje napiec i co ztego kiedy FSB moge sobie pokrecic tylko od 100-132 teraz ustawilem 22x108 i tyle w tym temacie trzeba podmienic plytke na nf7-s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobekk Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 eee nie wiem jak ty ale ja moge do 165 ??? moze masz biosa starego albo niewiem opcji nie odkryles w biosie CTRL+F1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc4 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 eee nie wiem jak ty ale ja moge do 165 ??? moze masz biosa starego albo niewiem opcji nie odkryles w biosie CTRL+F1 1652015[/snapback] crt+f1 znam i biosa mam nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobekk Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 nawet ja sie pomylilem prosze Najważniejsze opcje BIOSu (Ctrl+F1) * Definiowanie wydajności systemu: Normal, Top Performance * Zmiana częstotliwości CPU o ustawienia FSB : od 166 do 250 MHz o ustawienia mnożnika: od 5 do 22.5 * Zmiana częstotliwości AGP: brak * Zmiana częstotliwości pamięci: By SPD lub 133, 166, 200 MHz * Zmiana napięć o CPU Core Voltage: od 1.1 do 2.05V o DDR SDRAM Voltage: + 0.1, 0.2, 0.3 V o AGP Voltage: + 0.1, 0.2, 0.3 V * Ustawienia taktowania pamięci: by SPD, Manual * Ustawienia timingów pamięci: CAS Lat, Trp, Tras, Trcd, Trfc,Trrd * Ustawienia AGP: o szczelina na tekstury AGP: od 32 MB do 1 GB o AGP Spread Spectrum o Tryb AGP: 4x/8x o AGP Fast Write: włączenie/wyłącznie * włączenie/wyłączenie kontrolerów USB 1.1 i 2.0, IDE, SATA, Audio, LAN * ustawienie trybu pracy kontrolera SATA: IDE, RAID * zabezpieczenie Biosu (BIOS Flash Protection) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc4 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 nawet ja sie pomylilem prosze Najważniejsze opcje BIOSu (Ctrl+F1) * Definiowanie wydajności systemu: Normal, Top Performance * Zmiana częstotliwości CPU o ustawienia FSB : od 166 do 250 MHz o ustawienia mnożnika: od 5 do 22.5 * Zmiana częstotliwości AGP: brak * Zmiana częstotliwości pamięci: By SPD lub 133, 166, 200 MHz * Zmiana napięć o CPU Core Voltage: od 1.1 do 2.05V o DDR SDRAM Voltage: + 0.1, 0.2, 0.3 V o AGP Voltage: + 0.1, 0.2, 0.3 V * Ustawienia taktowania pamięci: by SPD, Manual * Ustawienia timingów pamięci: CAS Lat, Trp, Tras, Trcd, Trfc,Trrd * Ustawienia AGP: o szczelina na tekstury AGP: od 32 MB do 1 GB o AGP Spread Spectrum o Tryb AGP: 4x/8x o AGP Fast Write: włączenie/wyłącznie * włączenie/wyłączenie kontrolerów USB 1.1 i 2.0, IDE, SATA, Audio, LAN * ustawienie trybu pracy kontrolera SATA: IDE, RAID * zabezpieczenie Biosu (BIOS Flash Protection) 1662986[/snapback] :)))) napracoewales sie troszke a ja i tak mowie ci ze nie mialem mozliwosci zmiany mnoznika ale zdrutowalem soket i jest ok od 200-254MHz pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...