mieciop Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Ale przeciez zwykle sklepy daja faktory nawet dla osob fizycznych :roll: pozdrawiam Sorry za OT 1709198[/snapback] { // Begin OT nie nie daja, dla osób fizycznych są rachunki uproszczone mylisz się, bo osoby fizyczne nie maja mozliwości wystawiania Faktur (Faktur Vat) i prawa do faktur Vat, bo nie masz regonu i innych rzeczy. Reasumujac : albo paragon fiskalny, albo rachunek uproszczony -dla osob fizycznych,a dla firma Faktura Vat. } // (End OT) Przepraszam za OT. Edytowane 20 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 2. Ibiz jako gwarancje daje list przewozowy , pamietam kupilem kiedys procka u niego . 1709194[/snapback] Ja nic nie dostalem, samego procka w kopercie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ja nic nie dostalem, samego procka w kopercie :( 1709240[/snapback] Ja sie upomnialem , jak go sprzedawalem przez allegro i mi wysłal mailem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Mie faktura sie przyda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ja nic nie dostalem, samego procka w kopercie :( 1709240[/snapback] Nie narzekaj, bo wiesz przecież, że wystarczy się odezwać na GG jak potrzebujesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Nie narzekaj, bo wiesz przecież, że wystarczy się odezwać na GG jak potrzebujesz :) 1709644[/snapback] Nie wiedzialem o tym ale teraz juz wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ibiz, a wiesz juz cos na temat rewizji tych nowych prockow??? sa jakies szanse na cabne 0528,0530,0532 albo cabye 0528,0532,0534 chociaz??? w boxowych 148 zdarzaja sie cabne dosc czesto - masz dostep do boxowych i mozesz sprawdzic rewizje??? kiedy zaczniesz handlowac z niemcami?? na niem. ebayu bylo pare cabne 0530 - teraz tez sie zdarzy jakas fajna rewizja od czasu do czasu ;) pozdro ps: tak zapytalem ogolnie na forum bo mysle ze pare osob poza mna interesuja jeszcze odpowiedzi na te pytania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDanny Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Witam. Mój wynik. Nic specjalnego. Proc od ibiza (zapomniałem spisać danych proca) TUTAJ Kurde nie rozumiem jednego, czemu temperatura zaczyna mi się od 38 stopni. (bez o/c) Mam ten najnowszy oficjalny bios -- N4D623 Edytowane 20 Października 2005 przez dnikrat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Tak czytam ten post i czytam i wciąż nie mam pewności jaka jest przewaga Opterona nad zwykłym. Czy ktoś robił testy porównawcze jak powiększony cache procka podnosi wydajnośc? Niedługo będe musiał dokonac wyboru a nie jestem przekonany. Jak zmieniałem T-B na Bartona to odczułem wzrost wydajności w grach. Jeśli jest taki sam przyrost mocy w stosunku do Venice to wchodze w to! Może dla OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 mieciop Fakturę Vat może otrzymać każdy (nawet osoba fizyczna nie posiadająca NIP, może być REGON lub PESEL). Rachunków Uproszczonych już dawno nie ma, są tylko Faktury Vat i Paragony Fiskalne (dla tych co faktury nie potrzebują, firma może też np. wystawić kupującemu do paragonu Rachunek Imienny, który jest dodatkowym dokumentem umowy sprzedaży). Jednak z punktu widzenia przepisów VAT są tylko faktury i paragony. I jeśli firma jest płatnikiem Vat ma obowiązek wystawić fakturę KAŻDEMU kto o to poprosi. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 a słuchajcie jaka temperatura jest bezpieczna dla tego procka? bo nie chciałbym przesadzić z oc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 do 55' C max Co do wydajności to nie robiłem testów, ale przesiadłem się z venice na opteronka i na takichj samych ustawieniach tj 2600 MHz widac różnice w grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 A czy taki opteronik bedzie chodzil na kazdej plycie pod 939 ?? nawet na nf3 naprzyklad ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Ta chodzi na nf3 bez problema, jedyna slabosc to nie moge na nim ustawic 1T nawet przy dzieleniu magistrali pamieci ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 porównanie venice vs opteron juz niedługo. musicie poczekac jeszcze troszeczkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Tylko miejmy nadzieje, że jakieś sensowne :D Nie skupiaj się jedynie na syntetycznych testach. Gierki też są dobrym testerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 testy juz porobione. wystarczy to tylko ubrać w słowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 testy juz porobione. wystarczy to tylko ubrać w słowa :D 1715634[/snapback] Wal prosto z mostu - bez poematów - wystarczy najprostsza tabelka :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 mieciop Fakturę Vat może otrzymać każdy (nawet osoba fizyczna nie posiadająca NIP, może być REGON lub PESEL). Rachunków Uproszczonych już dawno nie ma, są tylko Faktury Vat i Paragony Fiskalne (dla tych co faktury nie potrzebują, firma może też np. wystawić kupującemu do paragonu Rachunek Imienny, który jest dodatkowym dokumentem umowy sprzedaży). Jednak z punktu widzenia przepisów VAT są tylko faktury i paragony. I jeśli firma jest płatnikiem Vat ma obowiązek wystawić fakturę KAŻDEMU kto o to poprosi. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam :) ... 1711422[/snapback] Dzieki za lekkie sprostowanie, dokladnie o to mi chodzilo tylko nie wiedzialem do konca jak to nazwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biegi Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 testy juz porobione. wystarczy to tylko ubrać w słowa :D 1715634[/snapback] witam i gdzie te testy bo jestem bardzo ciekaw czy wszystkie te proce co do nas przyszły to nic specjalnego czy jednak nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 witam i gdzie te testy bo jestem bardzo ciekaw czy wszystkie te proce co do nas przyszły to nic specjalnego czy jednak nie 1718544[/snapback] taaa i jak bardzo "czuć" tę różnicę w grach :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 tez jestem ciekaw bo w sumie to dwa tygodnie temu zastanawialem sie nad opteronem ale stwierdzilem ze cena jest jescze zbyt wysoka i zakupilem bardzo tanio venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 taaa i jak bardzo "czuć" tę różnicę w grach :-| 1718906[/snapback] te magiczne dodatkowe 512Kb cache'u, które ma dawac różnicę 200MHz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jakos nie zaspecjalnie uwazam ze opteronki pomagaja w grach skoro maja nizsze taktowania i sa w sumie to platform serverowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jakos nie zaspecjalnie uwazam ze opteronki pomagaja w grach skoro maja nizsze taktowania i sa w sumie to platform serverowych 1720702[/snapback] W części masz rację, tylko że do stacji roboczych sa n 940. Jeśli chodzi o gry to lekka poprawa wydjaność powinna być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 powinna...wszak operton na 2.8 GHz to fizycznie ten sam procek co FX57... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Witam Dziś sie zarejestrowałam na tym forum, bo liczę na pomoc fachowców :D Otóż mój problem polega na tym, ze nie mogę przekroczyć magicznej bariery 200 mhz. Maksymalnie to 192 mhz, już drugi dzień walczę i nic, testowałam biosy 17, 18 oraz modowany. Jedyny stabilny wynik (4h primem i pomyślne super pi i goldmemory) to 2.7 ghz na 266 mhz przy (1,67) Może cos źle robie, będę naprawdę wdzięczna za każda wskazówkę !!! Moja konfiguracja to : AMD Opteron 144 Abit AN8 Ultra 2x DDR Kingmax Hardcore 512MB DDR-500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Sprobuj przestawic cpc na 2T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Witam Dziś sie zarejestrowałam na tym forum, bo liczę na pomoc fachowców :D Otóż mój problem polega na tym, ze nie mogę przekroczyć magicznej bariery 200 mhz. Maksymalnie to 192 mhz, już drugi dzień walczę i nic, testowałam biosy 17, 18 oraz modowany. Jedyny stabilny wynik (4h primem i pomyślne super pi i goldmemory) to 2.7 ghz na 266 mhz przy (1,67) Może cos źle robie, będę naprawdę wdzięczna za każda wskazówkę !!! Moja konfiguracja to : AMD Opteron 144 Abit AN8 Ultra 2x DDR Kingmax Hardcore 512MB DDR-500 1720763[/snapback] Trochę to dziwne. Masz w koncu pamięci robiące 250 MHz to powinieneś spokojnie jechać na div 166MHz. Spróbój podnieś napięcie na chipsecie, często daje to poprawę. Na jakich kościach masz pamięci: BGA czy TSOP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 To nie jest temat o pamięciach czy też coś przeoczyłem? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...