lian-li Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Trochę to dziwne. Masz w koncu pamięci robiące 250 MHz to powinieneś spokojnie jechać na div 166MHz. Spróbój podnieś napięcie na chipsecie, często daje to poprawę. Na jakich kościach masz pamięci: BGA czy TSOP?? 1720790[/snapback] Jeśli chodzi o cos powyżej 200mhz to pojawia sie niebieski ekran z opisem: xxx STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x8052D914,0xF6744820, 0x00000000) ZRZUT PAMIĘCI Kingmaxy w zielonych radiatorach, nie jestem zbytnim fachowcem, abym mogla dac glowe czy BGA lub TSOP :oops: Div 166, juz jestem tak zakręcona ze gubie się .... Edytowane 26 Października 2005 przez lian-li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jakby ktoś był zainteresowany... Opteron 144 vs Venice 3000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) jakby ktoś był zainteresowany... 1720882[/snapback] fachowcy CPU-Z 1.25 odpalili .... dzizus "Najlepsze egzemplarze mogły pracować przy taktowaniu rdzenia 3.2 GHz" to o Venice ... widział kto takiego ? Edytowane 26 Października 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Po przeczytaniu jestem za Opteronem, no chyba, że pojawiła by się nowa seria Venice robiąca 3Ghz przy stockowym napięciu to wtedy będzie Venio. Tak pozatym nie wiem na co niektóre polskie sklepy czekają, że nie załatwiaja sobie 144. A za test dziekujemy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) spostrzegawczy jestes :P niestety w przypadku opterona nowsza wersja nic nie daje. wiadomo tyle samo nic :D bo tak prawde mówiac było strasznie mało czasu (2dni) nikt nie myslał o screenach i tych bajerach.. tylko pokolei testy.. Edytowane 26 Października 2005 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) fachowcy CPU-Z 1.25 odpalili .... dzizus "Najlepsze egzemplarze mogły pracować przy taktowaniu rdzenia 3.2 GHz" to o Venice ... widział kto takiego ? 1720926[/snapback] ee tam - twój pracuje na 3.3G ;) ale "Najlepsze egzemplarze mogły pracować przy taktowaniu rdzenia 3.2 GHz - i to bez podniesionego napięcia!" takiego nie widziałem :D Edytowane 26 Października 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 szukajac materiałow gdzies natknąłem się na sztukę która robiła 3.6 GHz. najs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 ej coś sie podejrzanie dużo ostatnio narobiło lasek-overclockerek na tweaku... i ja sie pytam - do czego to doszło, żeby dziewuchy kompy składały a jeszcze podkręcały??? :lol: pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 ee tam - twój pracuje na 3.3G ;) ale "Najlepsze egzemplarze mogły pracować przy taktowaniu rdzenia 3.2 GHz - i to bez podniesionego napięcia!" takiego nie widziałem :D 1720966[/snapback] właśnie - zjadłem bez podnoszenia napięcia ... no normalnie wali lamą na kilometr ... tacy fachowcy teraz będą sprzęt testować ?/ to a dziękuję - postoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Ten artykul nie przekonal mnie do tego ze opteron jest lepszy od venice, tak naprawde nie wiadomo jak byly pamieci skonfigurowane.dla mnie ten test jest za malo precyzyjny i rzeczowy. Edit: jednak zanalazlem konfiguracje pamięci 2,5-3-3-7: mozna bylo dać ostrzejsze timingi. Edytowane 31 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) To nie jest temat o pamięciach czy też coś przeoczyłem? :? 1720835[/snapback] Do tego sluzy przycisk "Raport", czy cos przeoczylem? Procek sie zgadza z tematem, wiec o co chodzi??? Moze lepiej ma zalozyc nowy temat, np. "Pomocy, moj Opteron nie dziala z moimi pamieciami"? koniec ot. Sprobuj ustawic CR na 2T i zobacz, czy jest stabilnie - ja mam podobnie na sprzecie z podpisu. I teraz: albo sie nie lubia ze soba pamiec/plyta/procek, albo strasznie lipny kontroler pamieci (w to raczej nie wierze), cos uszkodzone, albo cos zle ustawione. Poeksperymentuj, wiem, ze to zabiera mnostwo czasu, ale to niestety urok nowych komputerow. Kiedys sie wkladalo i dzialalo :) , teraz trzeba dobierac komponenty pod siebie :( Edytowane 27 Października 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Yoto => tam bylo, ze najlepsze chodza na 3,2 bez ruszania napiecia :lol: jak widac Twoj procek jest cienki skoro musisz podnsic napiecie i meczyc go FC :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Yoto => tam bylo, ze najlepsze chodza na 3,2 bez ruszania napiecia :lol: jak widac Twoj procek jest cienki skoro musisz podnsic napiecie i meczyc go FC :lol: 1721518[/snapback] 3.2 = 3200+, moe to mieli na mysli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 piter moze miales racje bo 3,2Ghz na standardowym napieciu to jest rzecz albo niemozliwa albo ktos na swiecie mial wyjebiscie wyjatkowy model! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 spi16m 8s róznicy, 3dm01 spora rożnica..... czemu nie ma teraz opteronków 0530, skusiłbym sie na jednego :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Ja się wypowiem.... pisałem kiedyś na pccentre, ale mnie wywalili, szkoda gadać z jakiego powodu bo nie czas i miejsce na to. Admin więcej przykłada starań do spuer idelanej polszczyzny artykułów niż do zawartości merytorycznej :/ Powiem tak - to nie ejst portal który moze się równać z innymi, jak tweak, pclab czy nawet frazpc. Nie piszą tam ludzie tak dobrze znający sie na komputerach jak na tweaku ;] Nie wymagajcie od nich za dużo ;) Artykuł na ich poziomie - pełna amatorka. A co do Opertonka ;) Chętnie bym go kupił i potestował, tylko musiałbym znaleźć kupca na mojego Antka z podpisu - wersja BOX - tak zebym nie dokładał więcej niż 50zł do Opka ;] Edytowane 27 Października 2005 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Jestem fanem PCC, od dzis.... Chcialbym procka z selekcji od nich.. Venice 3.2@1.4 ... nice :) REAL NICE !! Ale to jeszcze nic... "W pierwsze egzemplarzach Opterona S939 częstotliwość taktowania udawało się podnieść aż do 3.2 GHz." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Jestem fanem PCC, od dzis.... Chcialbym procka z selekcji od nich.. Venice 3.2@1.4 ... nice :) REAL NICE !! Ale to jeszcze nic... "W pierwsze egzemplarzach Opterona S939 częstotliwość taktowania udawało się podnieść aż do 3.2 GHz." 1723213[/snapback] Widzialem screena z opteronem 1.44 , ktory szedl na 3.0GHz przy 1.4 v ale to byl wyjątek, też bym chcial takiego selekta. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Zawartośc opisu to jedno ale screeny z testów to drugie. Dla mnie wyniki testów są wystarczające do wyciągnięcia własnych wniosków na temat Opterona. Potrzebuje procka do gier i Opteron jest na pewno dobrym wyborem. A 1MB cashu drogą nie chodzi ;-) i na pewno przy grach, kodowaniu divx itp. przyda się na pewno. mieciop - ale o co ci właściwie chodziło z tymi timingami pamięci, w końcu to był test różnic międzi prockami a nie maksymalnych timingów na pamięciach i maks wyników w benchmarkach - także wyluzuj stary :-) peace for all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Widzialem screena z opteronem 1.44 , ktory szedl na 3.0GHz przy 1.4 v ale to byl wyjątek, też bym chcial takiego selekta. :D 1723354[/snapback] wystarcyz ze to był screen z cpu-z z płytą z uguru abita - zawsze będzie 1.4 v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 mecze wlasnie procka z pierwszej ibizowej auckji, konfig nastepujacy: asus a8n-e :/ 2*256mb twinmos no i opek 144, numerkow nie pamietam :P chlodzi go ninja z fanderem. po paru h zabawy stanalem na 9*300@1,55V w biosie choc cpuz pokazuje 1,45 i w temacie o asusie wycztalem, ze jest 1,45. na tych ustawieniach sprzet przechodzi wszystkie marki i przeszedl pi16. tak calkowicie przy okazji zrobilem sobie 3 wynik na swiecie w marku 2k1 na x500, ale 2 miejsce jest w zasiegu, tylko 200ptk przy 15k i zrobilem WR w marku 2k3 - 3883ptk :) jutro proc nie bedzie mial tak lekko, bo zawita do mnie MaSell z odpowiednim sprzetem do zabw :) screeny wrzuce jutro, bo sa na drugim hdd i nie chce mi sie go juz podlaczac. zapomnialem powiedziec, ze temp nie przekraczala 40st w stress. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) wyniki dzisiejszych zabaw, im dluzej proc byl meczony to tym lepiej sie krecil, ale ilez mozna patrzec na to wredne PI :P http://i14.photobucket.com/albums/a345/Nie...c/OC/320mem.jpg http://i14.photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/OC/28203.jpg http://i14.photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/OC/1135.jpg Edytowane 30 Października 2005 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 O kurde!!! Ja też tak chce! No gratulacje stary! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Czy ja wiem..... Owszem 2,88 Ghz, ale prawie 1,8V. Dziękuję postoję. Jak dla mnie żadna rewelacja. Jeno zastanawim się ile ten proc wytrzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Sprawdzales miernikiem jakiego uzywasz Vcore ?? Chyba ze sie boisz :P Jakby nie bylo, operony lubia wysokie Vcore - to widac... :D A temp jaki miales po takim spi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 temp nie przekraczala 40st w stress, Ninja i delta 120@7V potrafia niezle przychlodzic sprzet ;] miernikiem vcore nie sprawdzalem, bo nie chcialo mi sie a MaSell nie proponowal, poza tym nie wiem gdzie na DFI sa punkty pomiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 czyli dalej nie ma nic pewnego co do sie podkrecic na 3g ? musze kiedys zmienic platforme wiec z odplywem gotowki pragne poczuc przyplyw powera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Czy ja wiem..... Owszem 2,88 Ghz, ale prawie 1,8V. Dziękuję postoję. Jak dla mnie żadna rewelacja. Jeno zastanawim się ile ten proc wytrzyma. 1728070[/snapback] dokładnie a sa też takie co te 3Ghz@ 1,50V robiąwic to raczej nie kwestia że opki lubieją duuuży Vcore ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 3g moze i by peklo ale nie na AC, nawet nie na takim :lol: http://photobucket.com/albums/a345/Niemiec...nt=IMG_2261.jpg ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 lech ma malo % co innego okej mocny ;] 6 takich i jest zabawa na calego :) a to jest lightowe oc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...