Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj odebrałem proca od Ibizza. Nie miałem zbyt dużo czasu. Na 1.4v leci do 2700MHz a wyzej to tyle co na screenie. Powyżej temp proca stres dochodzi do 50*C i jest troche niestabilny.

też juz dostałem swojego napisz jaką masz serię ja mam : CAB2E 0545CPBW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój też jest 57C, ale moje pytanie jest następujące ustawiam w biosie napięcie 1,449v (1,150v +126%) a w biosie po restarcie pokazuje 1,41v to jak to jest . proc chodzi na 1,41 v czy tylko pokazuje 1,41 a chodzi na 1,449v?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój też jest 57C, ale moje pytanie jest następujące ustawiam w biosie napięcie 1,449v (1,150v +126%) a w biosie po restarcie pokazuje 1,41v to jak to jest . proc chodzi na 1,41 v czy tylko pokazuje 1,41 a chodzi na 1,449v?

a nie lepiej po prostu ustawić 1,425 albo 1,45 ?? po kiego takie dzikie kombinacje z % ??

Ja bym wierzył odcztowi z biosu bardziej

najpewniejszy jest miernik - wszystkie mobo przekłamują napięcia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto mój wynik po 10 minutach wyżej nie dawałem bo przyjechałem późno od ibiza no i trzeba było położyć się spać :)

trza było prime na noc zapodać .... takie 1M to wiesz :oops:

i co poczta zagubiła paczke ??

P.S.

Tapetka rox :D

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. testyje ustawienia 2800 mhz i przy 1,450v chodzi stabinie prze 1,5 godziny testu. przeszed obicznie 16 mb i 32 mb kilka 3d marków a wywalił sie na sp2004 ale 3d marki idzie dalej wiec nie wiem czy jest stabilnie czy nie. po wywalaniu sie sp2004 nadal liczy dobrze wiec co jest synonimem stabilnosci liczenie pi cze sp2004. czy mozna go awac stabilnym czy nie jesli wszystko chodzi ok oprócz sp2004. tak nawiasem mowiąc to wydaje mi sie ze i tak taki wynik bije niejednego venica z najlepszej serii 2800 przy 1,45v . porobie pomiary przy jakim v bedzie sp2004 dzialać proc startuje powyżej 3 ghz ale na 1,6 v jest niestabilny a narazie nie miałem kiedy dawac wiecej. na bierzaco bede zdawał relacje ale i tak jestem juz zadowolony :) chciałem 2700 mhz stabilnie do 1,5 v a tu mysle ze spoko do 1,5v bedzie 2800 (FX57 )

post-12263-1133990768_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie jak to jest z tymi napieciami?

moj biega na 2,86Ghz przy 1,58V i ma temperature max do 39 stopni w stresie (SP2004 small FFT)

oczywiscie stabilny :) i mam pytanie, bo przegladalem glowny watek i wogole,

ale jakos w tym watku mysle sami spece sie wypowiadaja,

czy moge bezpiecznie dac mu np 1,65V? bo czuje ze moze 3Gh by pękło ;)

ostatatnio mialem mobila 2500 co chodzil mi na 2,6Ghz przy 2V przez caly rok i dzialal..

wiec jak to jest z tymi bezpiecznymi napieciami tak na prawde?

zwlaszcza ze temp mam malutką..

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja wlasnie mam kumpla co ma dostep do hurtowni w ktorej sa Opterony i wlasnie sie wacham miedzy A64 3500+ Venice albo jakis 3700+ San Diego czy moze brac Opterona 148?? Co radzicie ?? Macie jakies lineckzi do zestawien testow opteronow ??

Widze ze niektorzy z was maja takie cudenko, jakby co moje gg:9234465 bo chcialbym pogadac z jakims znawca, o Opteronie :D

P.S. Jak ktos chentny to moge mu zalatwictego procka nie ma problemu z kupnem. Jak ostatnio lukalem to byly na stanie hurtowni. Garancja 36 miechow.

Edytowane przez Sirias

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie jak to jest z tymi napieciami?

moj biega na 2,86Ghz przy 1,58V i ma temperature max do 39 stopni w stresie (SP2004 small FFT)

oczywiscie stabilny :) i mam pytanie, bo przegladalem glowny watek i wogole,

ale jakos w tym watku mysle sami spece sie wypowiadaja,

czy moge bezpiecznie dac mu np 1,65V? bo czuje ze moze 3Gh by pękło ;)

ostatatnio mialem mobila 2500 co chodzil mi na 2,6Ghz przy 2V przez caly rok i dzialal..

wiec jak to jest z tymi bezpiecznymi napieciami tak na prawde?

zwlaszcza ze temp mam malutką..

pozdro

ja tam dawałem 1.7 V i nic sie nie działo.. kwestia schłodzenia proca i mosfetów

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja wlasnie mam kumpla co ma dostep do hurtowni w ktorej sa Opterony i wlasnie sie wacham miedzy A64 3500+ Venice albo jakis 3700+ San Diego czy moze brac Opterona 148?? Co radzicie ?? Macie jakies lineckzi do zestawien testow opteronow ??

Widze ze niektorzy z was maja takie cudenko, jakby co moje gg:9234465 bo chcialbym pogadac z jakims znawca, o Opteronie :D

P.S. Jak ktos chentny to moge mu zalatwictego procka nie ma problemu z kupnem. Jak ostatnio lukalem to byly na stanie hurtowni. Garancja 36 miechow.

sprawdzałeś na jaką podstawkę? bo jak znam życie to s 940

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj prime chodził cały dzien niestety gorzej niż pi, 2,8 ghz@1,6v(scren poniżej)mysle że nie bez znaczenia jest dość wysoka temperatura w prime około 50-51*C, ale jest nadzieja bo dzisiaj spokojnie leci na 1,55v :-D a na początku przyszłego tygodnia wode na proca zakładam :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj prime chodził cały dzien niestety gorzej niż pi, 2,8 ghz@1,6v(scren poniżej)mysle że nie bez znaczenia jest dość wysoka temperatura w prime około 50-51*C, ale jest nadzieja bo dzisiaj spokojnie leci na 1,55v :-D a na początku przyszłego tygodnia wode na proca zakładam :twisted:

Nie cytuj obrazków. // Crosis

Zastanawiam się jak twój opteron będzie chodzil latem, kiedy np. temperatura powietrza będzie np. 30 C ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie woda bedzie lepiej:) a poza tym to w domu latem jest chłodniej w domu teraz mam około 24stC a latem koło 20 (zacieniony pokój :-D )

tylko jak ty chcesz mieć 20 C w pokoju, gdy na dworze będzie 30 C? Mieszkasz w lodówce? :D Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi