Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

@lipa_ml

2900 na AC to nie jest duzo ??

No ladnie ladnie ladnie...

Jesli dobrze pamietam, to ja za swojego Venice po selekcji - 2700@1.425 zdaje sie, zaplacilem 750 zl(nie pamietam dokladnie, dane stracilem wraz z RAID i wogle BLE). PITer swojego mega selekta sprzedal za ~900. Tylko Venice. A opek, ktory jest zdecydowanie drozszy, srednio chodzacy gorzej, za 1000 - moim zdaniem fair cena za 2,9 GHz. To daje jakies 250 zl za selekcje. Przebranie 100`tek sztuk prockow i znalezienie tej jednej. Na kazda sztuke powiedzmy 5h, to sobie policz...Prawda, mozna na kilka kompow...masz je ? :)

pozdrawiam

P.S. aha, trzeba miec jeszcze dojscie, z ktorych mozna wybierac - 100 sztuk to przykladowa liczba. Trzebaby zapytac PITera z ilu on wybral swojego ....

najlepszy selekt pitera kosztował 1000PLN :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedzialem ze cos za malo dalem ;P

Wychodzi na to, ze na zachodzie sobie nie cenia selektyow, bo 1000 wzieli za opka, ktory jest drozszy od Venice ...

Buhahaha

PITer - respekt

otwieraj !!

Bedzie to pierwszy selekt BOX :P

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169907

tu masz same selekty boxy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam potwierdzenie,że wczoraj procek wyszedł do mnie(GLS z DE).DFI juz czeka,może jeszcze przed Świetami wrzucę wstępny wynik. :wink:

"Dopadłem"kuriera GLS i przyniósł mi Optka do pracy :wink:

Oznaczenia

Opt 150

CABGE 0536VPAW

Niestety składał bedę to dopiero po 18-tej mobo ,winda od podstaw pewnie trochę potrwa.

Gdzie to jeszcze do 18 :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oznaczenia

Opt 150

CABGE 0536VPAW

Niestety składał bedę to dopiero po 18-tej mobo ,winda od podstaw pewnie trochę potrwa.

jakie koszta (z wysyłką) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lipa_ml

2900 na AC to nie jest duzo ??

No ladnie ladnie ladnie...

Jesli dobrze pamietam, to ja za swojego Venice po selekcji - 2700@1.425 zdaje sie, zaplacilem 750 zl(nie pamietam dokladnie, dane stracilem wraz z RAID i wogle BLE). PITer swojego mega selekta sprzedal za ~900. Tylko Venice. A opek, ktory jest zdecydowanie drozszy, srednio chodzacy gorzej, za 1000 - moim zdaniem fair cena za 2,9 GHz. To daje jakies 250 zl za selekcje. Przebranie 100`tek sztuk prockow i znalezienie tej jednej. Na kazda sztuke powiedzmy 5h, to sobie policz...Prawda, mozna na kilka kompow...masz je ? :)

pozdrawiam

P.S. aha, trzeba miec jeszcze dojscie, z ktorych mozna wybierac - 100 sztuk to przykladowa liczba. Trzebaby zapytac PITera z ilu on wybral swojego ....

chodzi mi poprostu ze opek 146 robiący 2900 mhz to troszke słabiutko jak na selekta bo wydaje mi sie ze pewnie każdy opek 146 bedzie robił 2900 mhz ( wkoncu ma standardowo 2000 mhz ) moj 144 nie był selekt a idzie 2700 1,42v , 2800 1,51v no i kosztował 699 zł wiec 300 zł za dodatkowe 100 mhz troszke duzo . ja jade na chłodzeniu ac scythe ninja + 12 cm amber i w stresie na 2800 mhz mam 42c (przy właczonym wentylu 1000 obr/min). nie mialem jeszcze czasu testowac 2900 (chociaz moze trafiła mi sie niezła sztuka i pewniegdybym trafił na cos z 36 tygodnia to pewnie tez bym widzial sens kupowania selekta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez moge selekcjonowac procki, ale czas, checi i studia mi na to nie pozwalaja. cieszcie sie, ze sa tacy ludzie, ktorzy poswiecaja swoj cenny czas na zabawy z prockami i za selekcje biora marne grosze.

Możesz mi dać procki, ja moge selekcjonować... tylko jeszcze jakiś freezer by sie przydał, bo nie widzi mi sie zdejmować co chwile bloku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslicie o Opteronie 148 OEM (2200MHz) oplaca sie go kupic za 1000zł? Widzialem ze ma napiecie 1.55V wiec nie wiem i bedzie sie dalo go jakos dobrze podkrecic. Dajcie szybka odpowiedz bo jutro zamawial i mam dylemat.

Edytowane przez LinaPC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz mi dać procki, ja moge selekcjonować... tylko jeszcze jakiś freezer by sie przydał, bo nie widzi mi sie zdejmować co chwile bloku :wink:

ty to idz lamusie, bo nie chciales sprawdzic czy semp bedzie chodzil u Ciebie.

ten 148oem z napieciem 1,55V jest pewnie na s940 i 0,13.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oznaczenia

Opt 150

CABGE 0536VPAW

Nowinki z placu boju

Hardwerek poskładany.Mobo to DFI nF4 Ultra-D-->wyjec zdjęty miałem radiatorek z Matroxa G-400 pasuje super (niski profil);nie ta płyta jest boska wszystko poszło bez najmniejszego -problemu.Teraz ładuje się winda.

Niestety doczytałem że seria którą dostałem należy raczej do dup..tych,no ale mam nadzieję,że nie będzie to padaczka.

Procek ustawiony na def nap 1,3V temp w biosie 23stopnie więc nie jest źle woda w chłodzeniu temp pokojowa(na s754 miałem33st).

To nara idę do instalacji windy bo trzeba mu trochę popisać. :wink:

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie

Kto sprzedaje te opki w polsce. Na tej stronce były za 130$ ale juz podrozaly :/ http://www.xtechnology.com/scr/xtcat.dll/i...=1&opt=4&frame= wiec sie spoznilem. Doradzcie co bardziej sie oplaca kupic Venice selekta czy opka nie selekta na dfi nf4 (i gdzie najlepiej kupic)

Jeśli juz to bylo poruszane to sorry

Z góry THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto sprzedaje te opki w polsce. Na tej stronce były za 130$ ale juz podrozaly :/ http://www.xtechnology.com/scr/xtcat.dll/i...=1&opt=4&frame= wiec sie spoznilem. Doradzcie co bardziej sie oplaca kupic Venice selekta czy opka nie selekta na dfi nf4 (i gdzie najlepiej kupic)

Jeśli juz to bylo poruszane to sorry

Z góry THX

Sprzedaje Milans/Ibiz, sam zakupię u nich dwa 146 BOXy.

Wedlug mnie bardziej warto kupic Optka nieselekta, niz Venice'a 3000+ (nie napisales, jakiego konkretnie).

Z tego co wiem:

144 OEM -> ok.700 zł

146 BOX -> ok. 930 zł

A tu ich stronka:

http://pc-shop.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak arche go sprzedaje to tego procka nie ma [;

Koles zapewnial mnie ze maja 3 sztuki, ale chodzi o to czy sie oplaca. Najbardziej mnie martwi to napiecie 1.55V troche wysokie i nie wiem czy to przeszkodzi w O/C. Doradzcie

PS Czy ibiz ma na stanie 146 BOX?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej mnie martwi to napiecie 1.55V troche wysokie i nie wiem czy to przeszkodzi w O/C. Doradzcie

To jest błąd człowieku :) Oczywiscie ma 1,4 V def vcore

PS Czy ibiz ma na stanie 146 BOX?

W tej chwili nie ma i nie sciagnie przed swietami bo ma za malo zamowien- tyle sie dowiedzialem.

Edytowane przez <<)MARyo(>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bojów c.d.

Soft gotowy,pora przedstawić zawodnika :lol: (taktowanie def,Vcore1,3V)na razie bez o/c

Procek się mało grzeje sprawdzałem w Evereście to samo.

Dołączona grafika

Dzisiaj już brak sił do oc,na razie niech biega na def. :wink:

łeee

co za nowość jak lata a def.

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łeee

co za nowość jak lata a def.

<_<

Spoko :wink:

Casu malo kruca bomba casu malo :) wiem że to nie jest nowośc pokazywac def.O 19 zacząłem całą zabawę łącznie ze sprzętem no i mobo to dla mnie nowosc ucze się jej dopiero

Napisałem że przedstawiam zawodnika i tak to należy traktowac nie wynik. :wink:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casu malo kruca bomba casu malo :) wiem że to nie jest nowośc pokazywac def.O 19 zacząłem całą zabawę łącznie ze sprzętem no i mobo to dla mnie nowosc ucze się jej dopiero

.

no chyba że przedstawienie

i bez 3GHz na AC sie nie pokazuj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Jak wyniki? może jakiś mały screen z 3 GHz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyniki? może jakiś mały screen z 3 GHz ?

Dzisiaj skończyłem 1:30 o 5-tej pobudka i obowiązki zawodowe o 18 zacznę z oc.Próbowałem podbijać nieśmiało,ale chyba memki coś szwankują w dualu;muszę posprawdzać ustawienia.Czytałem że seria którą mam to nic specjalnego,tak że na wiele nie liczę,Yotomeczek bez 3GHz nie kazał się pokazywać( :D ),więc muszę to wziąć pod uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram sie wycisnąć z tego skurczybyka te 3GHz :lol:

moim zdaniem z 2400 mhz na 3 ghz to nic wielkiego 600 mhz wiecej ! powinien chodzic na 3500 mhz to było by coś

z 1,8 ghz na 3 ghz to jest wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi