PITer Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Wlasnie dostalem procki zamówione z http://www.komplett.nl/k/ki.asp?sku=313930&cks=PRL seria CAB2E 0545. Otworzylem jednego dla siebie narazie Prime wyglada stabilny na 2.8 1.5v :) Drugi procek pojdzie na allegro chyba, ze zaryzykuje i go otworze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 @lipa_ml 2900 na AC to nie jest duzo ?? No ladnie ladnie ladnie... Jesli dobrze pamietam, to ja za swojego Venice po selekcji - 2700@1.425 zdaje sie, zaplacilem 750 zl(nie pamietam dokladnie, dane stracilem wraz z RAID i wogle BLE). PITer swojego mega selekta sprzedal za ~900. Tylko Venice. A opek, ktory jest zdecydowanie drozszy, srednio chodzacy gorzej, za 1000 - moim zdaniem fair cena za 2,9 GHz. To daje jakies 250 zl za selekcje. Przebranie 100`tek sztuk prockow i znalezienie tej jednej. Na kazda sztuke powiedzmy 5h, to sobie policz...Prawda, mozna na kilka kompow...masz je ? :) pozdrawiam P.S. aha, trzeba miec jeszcze dojscie, z ktorych mozna wybierac - 100 sztuk to przykladowa liczba. Trzebaby zapytac PITera z ilu on wybral swojego .... najlepszy selekt pitera kosztował 1000PLN :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Wiedzialem ze cos za malo dalem ;P Wychodzi na to, ze na zachodzie sobie nie cenia selektyow, bo 1000 wzieli za opka, ktory jest drozszy od Venice ... Buhahaha PITer - respekt otwieraj !! Bedzie to pierwszy selekt BOX :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Wiedzialem ze cos za malo dalem ;P Wychodzi na to, ze na zachodzie sobie nie cenia selektyow, bo 1000 wzieli za opka, ktory jest drozszy od Venice ... Buhahaha PITer - respekt otwieraj !! Bedzie to pierwszy selekt BOX :P http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169907 tu masz same selekty boxy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Mam potwierdzenie,że wczoraj procek wyszedł do mnie(GLS z DE).DFI juz czeka,może jeszcze przed Świetami wrzucę wstępny wynik. :wink: "Dopadłem"kuriera GLS i przyniósł mi Optka do pracy :wink: Oznaczenia Opt 150 CABGE 0536VPAW Niestety składał bedę to dopiero po 18-tej mobo ,winda od podstaw pewnie trochę potrwa. Gdzie to jeszcze do 18 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 "Dopadłem"kuriera GLS i przyniósł mi Optka do pracy :wink: Oznaczenia Opt 150 CABGE 0536VPAW Niestety składał bedę to dopiero po 18-tej mobo ,winda od podstaw pewnie trochę potrwa. Gdzie to jeszcze do 18 :blink: jakie koszta (z wysyłką) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) jakie koszta (z wysyłką) ?? 403euro(w tym przesyłka i koszty bankowe 35 Euro) niestety nie było 148 bo taki chciałem kupić(100euro taniej) zresztą te 150 też były 1dzień. :wink: Edytowane 19 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Drogawo troszke...No ale obadaj bracie czy sie opłaciło wydac te ojrosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 @lipa_ml 2900 na AC to nie jest duzo ?? No ladnie ladnie ladnie... Jesli dobrze pamietam, to ja za swojego Venice po selekcji - 2700@1.425 zdaje sie, zaplacilem 750 zl(nie pamietam dokladnie, dane stracilem wraz z RAID i wogle BLE). PITer swojego mega selekta sprzedal za ~900. Tylko Venice. A opek, ktory jest zdecydowanie drozszy, srednio chodzacy gorzej, za 1000 - moim zdaniem fair cena za 2,9 GHz. To daje jakies 250 zl za selekcje. Przebranie 100`tek sztuk prockow i znalezienie tej jednej. Na kazda sztuke powiedzmy 5h, to sobie policz...Prawda, mozna na kilka kompow...masz je ? :) pozdrawiam P.S. aha, trzeba miec jeszcze dojscie, z ktorych mozna wybierac - 100 sztuk to przykladowa liczba. Trzebaby zapytac PITera z ilu on wybral swojego .... chodzi mi poprostu ze opek 146 robiący 2900 mhz to troszke słabiutko jak na selekta bo wydaje mi sie ze pewnie każdy opek 146 bedzie robił 2900 mhz ( wkoncu ma standardowo 2000 mhz ) moj 144 nie był selekt a idzie 2700 1,42v , 2800 1,51v no i kosztował 699 zł wiec 300 zł za dodatkowe 100 mhz troszke duzo . ja jade na chłodzeniu ac scythe ninja + 12 cm amber i w stresie na 2800 mhz mam 42c (przy właczonym wentylu 1000 obr/min). nie mialem jeszcze czasu testowac 2900 (chociaz moze trafiła mi sie niezła sztuka i pewniegdybym trafił na cos z 36 tygodnia to pewnie tez bym widzial sens kupowania selekta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ja tez moge selekcjonowac procki, ale czas, checi i studia mi na to nie pozwalaja. cieszcie sie, ze sa tacy ludzie, ktorzy poswiecaja swoj cenny czas na zabawy z prockami i za selekcje biora marne grosze. Możesz mi dać procki, ja moge selekcjonować... tylko jeszcze jakiś freezer by sie przydał, bo nie widzi mi sie zdejmować co chwile bloku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) A co myslicie o Opteronie 148 OEM (2200MHz) oplaca sie go kupic za 1000zł? Widzialem ze ma napiecie 1.55V wiec nie wiem i bedzie sie dalo go jakos dobrze podkrecic. Dajcie szybka odpowiedz bo jutro zamawial i mam dylemat. Edytowane 19 Grudnia 2005 przez LinaPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 za 1k bym takiego proca w ciemna nie kupił :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Możesz mi dać procki, ja moge selekcjonować... tylko jeszcze jakiś freezer by sie przydał, bo nie widzi mi sie zdejmować co chwile bloku :wink: ty to idz lamusie, bo nie chciales sprawdzic czy semp bedzie chodzil u Ciebie. ten 148oem z napieciem 1,55V jest pewnie na s940 i 0,13. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ten 148oem z napieciem 1,55V jest pewnie na s940 i 0,13.Ten procek jest na s939 jest na allegro i sprzedaje go arche. Napiszcie czy warto bo juz sam nie wiem... powinien sie dac podkrecic do 2.8-3.0 ale kto tam wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 jak arche go sprzedaje to tego procka nie ma [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 jak arche go sprzedaje to tego procka nie ma [;i nie będzie z rok jeszcze ;] a ty tylko będziesz dostawał maile, że za tydzień, za tydzień, ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) "Dopadłem"kuriera GLS i przyniósł mi Optka do pracy :wink: Oznaczenia Opt 150 CABGE 0536VPAW Niestety składał bedę to dopiero po 18-tej mobo ,winda od podstaw pewnie trochę potrwa. Gdzie to jeszcze do 18 :blink: Nowinki z placu boju Hardwerek poskładany.Mobo to DFI nF4 Ultra-D-->wyjec zdjęty miałem radiatorek z Matroxa G-400 pasuje super (niski profil);nie ta płyta jest boska wszystko poszło bez najmniejszego -problemu.Teraz ładuje się winda. Niestety doczytałem że seria którą dostałem należy raczej do dup..tych,no ale mam nadzieję,że nie będzie to padaczka. Procek ustawiony na def nap 1,3V temp w biosie 23stopnie więc nie jest źle woda w chłodzeniu temp pokojowa(na s754 miałem33st). To nara idę do instalacji windy bo trzeba mu trochę popisać. :wink: Edytowane 19 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mckolt Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Mam pytanie Kto sprzedaje te opki w polsce. Na tej stronce były za 130$ ale juz podrozaly :/ http://www.xtechnology.com/scr/xtcat.dll/i...=1&opt=4&frame= wiec sie spoznilem. Doradzcie co bardziej sie oplaca kupic Venice selekta czy opka nie selekta na dfi nf4 (i gdzie najlepiej kupic) Jeśli juz to bylo poruszane to sorry Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Kto sprzedaje te opki w polsce. Na tej stronce były za 130$ ale juz podrozaly :/ http://www.xtechnology.com/scr/xtcat.dll/i...=1&opt=4&frame= wiec sie spoznilem. Doradzcie co bardziej sie oplaca kupic Venice selekta czy opka nie selekta na dfi nf4 (i gdzie najlepiej kupic) Jeśli juz to bylo poruszane to sorry Z góry THX Sprzedaje Milans/Ibiz, sam zakupię u nich dwa 146 BOXy. Wedlug mnie bardziej warto kupic Optka nieselekta, niz Venice'a 3000+ (nie napisales, jakiego konkretnie). Z tego co wiem: 144 OEM -> ok.700 zł 146 BOX -> ok. 930 zł A tu ich stronka: http://pc-shop.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 jak arche go sprzedaje to tego procka nie ma [;Koles zapewnial mnie ze maja 3 sztuki, ale chodzi o to czy sie oplaca. Najbardziej mnie martwi to napiecie 1.55V troche wysokie i nie wiem czy to przeszkodzi w O/C. Doradzcie PS Czy ibiz ma na stanie 146 BOX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) Najbardziej mnie martwi to napiecie 1.55V troche wysokie i nie wiem czy to przeszkodzi w O/C. Doradzcie To jest błąd człowieku :) Oczywiscie ma 1,4 V def vcore PS Czy ibiz ma na stanie 146 BOX? W tej chwili nie ma i nie sciagnie przed swietami bo ma za malo zamowien- tyle sie dowiedzialem. Edytowane 19 Grudnia 2005 przez <<)MARyo(>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Bojów c.d. Soft gotowy,pora przedstawić zawodnika :lol: (taktowanie def,Vcore1,3V)na razie bez o/c Procek się mało grzeje sprawdzałem w Evereście to samo. Dzisiaj już brak sił do oc,na razie niech biega na def. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Bojów c.d. Soft gotowy,pora przedstawić zawodnika :lol: (taktowanie def,Vcore1,3V)na razie bez o/c Procek się mało grzeje sprawdzałem w Evereście to samo. Dzisiaj już brak sił do oc,na razie niech biega na def. :wink: łeee co za nowość jak lata a def. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 łeee co za nowość jak lata a def. <_< Spoko :wink: Casu malo kruca bomba casu malo :) wiem że to nie jest nowośc pokazywac def.O 19 zacząłem całą zabawę łącznie ze sprzętem no i mobo to dla mnie nowosc ucze się jej dopiero Napisałem że przedstawiam zawodnika i tak to należy traktowac nie wynik. :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Spoko :wink: Casu malo kruca bomba casu malo :) wiem że to nie jest nowośc pokazywac def.O 19 zacząłem całą zabawę łącznie ze sprzętem no i mobo to dla mnie nowosc ucze się jej dopiero Napisałem że przedstawiam zawodnika i tak to należy traktowac nie wynik. :wink: . no chyba że przedstawienie i bez 3GHz na AC sie nie pokazuj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Spoko :wink: Casu malo kruca bomba casu malo :) wiem że to nie jest nowośc pokazywac def.O 19 zacząłem całą zabawę łącznie ze sprzętem no i mobo to dla mnie nowosc ucze się jej dopiero Napisałem że przedstawiam zawodnika i tak to należy traktowac nie wynik. :wink: . Jak wyniki? może jakiś mały screen z 3 GHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Jak wyniki? może jakiś mały screen z 3 GHz ? Dzisiaj skończyłem 1:30 o 5-tej pobudka i obowiązki zawodowe o 18 zacznę z oc.Próbowałem podbijać nieśmiało,ale chyba memki coś szwankują w dualu;muszę posprawdzać ustawienia.Czytałem że seria którą mam to nic specjalnego,tak że na wiele nie liczę,Yotomeczek bez 3GHz nie kazał się pokazywać( :D ),więc muszę to wziąć pod uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Yotomeczek bez 3GHz nie kazał się pokazywać( :D ),więc muszę to wziąć pod uwagę. Czyli mozemy sie już nie zobaczyć ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Czyli mozemy sie już nie zobaczyć ?? :lol: Postaram sie wycisnąć z tego skurczybyka te 3GHz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Postaram sie wycisnąć z tego skurczybyka te 3GHz :lol:moim zdaniem z 2400 mhz na 3 ghz to nic wielkiego 600 mhz wiecej ! powinien chodzic na 3500 mhz to było by coś z 1,8 ghz na 3 ghz to jest wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...