Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

Widze temat zamilkl...

Nikt nie znalazl pod chojna Opterona ? :)

znajomy od pitera dostal selekcjonowany sloik po musztardzie pod choinke - sprawa juz jest na policji

700zl za sloik po musztardzie stanowczo nieudany prezent

Nie :/

Coś ten Mikołaj nie wie chyba, co dobre (do OC :D)...

Ale za jakies 3-4 tygodnie będę, jesli sie uda, mial dwa Optki 146 ;)

albo 2 spalone thunderbirdy jak przesylka z grala od pitera to nasz polski grinch swiat nie bedzie wraz z serwisem gral

Edytowane przez vadzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy od pitera dostal selekcjonowany sloik po musztardzie pod choinke - sprawa juz jest na policji

albo 2 spalone thunderbirdy jak przesylka z grala od pitera to nasz polski grinch swiat nie bedzie wraz z serwisem gral

eeeeee.... cos dziwnego ty tu piszesz... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vadzior

LOL uważaj stary bo tu są dobrzy i lepsi userzy... w lepszym wypadku twój post odejdzie w niepamięć ;) na swięta życzę Ci, żeby tylko tak sie stało :D

dobra, dzisiaj wrzuciłem mojego cab2e 0540FPMW na ultra-d, lol jest tego typu, ze wyniki mam gorsze niz na asrocku?? :blink: B)

chyba trzeba system od nowa postawić :mur: w sumie i tak wytrzymal dlugo :D axpm@lanparty - opteron@asrock - opteron@infinity nf4 i teraz opteron@nf4 ultra-d ;)

i tak jestem miło zaskoczony microsoftem...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj nr zamówienia i listu przewozowego, z reszta gdybys mial cos w glowie zamiast bigosu swiatecznego to bys takiej packzi nie odebral, co ty mozesz wiedziec jak nigdy nic nie zamawiales, zapytaj kogos kto zamawial i jak wyglada przesylka, w mailu masz dokaldnie napisane aby sprawdzic paczke przy kurierze ale jak ty masz kuriera z biedronki co Ci sloj musztardy donosi to nie moja wina...

Aha sprawa na policji jest od pol roku i jakos nic nie wiem o tym, zmien chociaz gadke jak chcesz kogos oczerniac bo od kilu miesiecy ten sam scenariusz...

Tu tez pisales:

1838933[/snapback]

No wlasnie tyle ludzi zamawialo i jak dotad PITer mial dobra opinie...

Przyjdzie PITer zobaczymy co powie... dziwna sprawa...

Mial i chyba ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem o co chodzi temu kolesiowi, ale PITer to dobry user i selekcjoner :) szkoda tylko ze opka na fc nie chce pozyczyc ;(

moj na poczatku tez nie chcial bardzo dzialac stable, zwrocil mi uwage ze to przez pamieci, zmienilem bios, ram pogonilem odpowiednio, i wsio stable

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Opterona 148 jak ktos mi powie czym mozna mu FSB podniesc to moge sporóbwac go troche podkrecic icon_smile3.gif) bo w stresie na Freezer'ze ma 44 stopnie wiec troche mozna

Trzeba bylo przeczytac ten temat, te:

http://egielda.com.pl/?str=art&id=177&action=all

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...0entry1249410

linki były już podawane... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79432810

:lol2:

wyslalem im maila z zapytaniem czy maja je w magazynie czy to tylko aukcja "reklamowa" :rolleyes:

Tak i pewnie sie okaze ze klient wplaci pieniadze po tygodniu zadzwoni do arche i jakis niemily dasajacy sie sprzedawca powie ze okazalo sie na magazynie iz jest to wersja s940, prosze poszekac 1-2tygodnie bedzie dostawa... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1847678[/snapback]

Piszą, że niby procki już są, dostępne od ręki...

Chociaż to Arche... :/

Ciekawe, co z Optkami 146...

Opt146 na razie brak , mamy zamówioną setkę od ponad dwóch miesięcy i prawdopodobnie jak się uda będą w marcu :( ..... a co do tego "chociaż to Arche .. :/ " to poza kampaniami konkurencji które rozsławiają tu i ówdzie naszą "nienawiść" do klientów nie przypominam abyśmy zasłużyli sobie na to "chociaż to Arche .. :/ " , ale z chęcia wysłucham żalów, prawdę mówiąc często przeglądam tweak`a ale jak dotąd nie miałem czasu pisywać ze względu na jak widzę "marnowanie" czasu między innymi na zapewnienie moim klientom jak najlepszego sprzętu , cięzko dostępnego w tym "kaczym dole", więc bajek o Arche jak widzę namnożyło się trochę , ale cóż zostałem pocieszony ostatnio przez jednego z Tweak`owiczów, który przekonał się jakie jest Arche na własnych doświadczeniach a nie wynurzeniach prowokatorów, że konkurencja ma rózne metody walki a takimi nie ma co się przejmować

Tak i pewnie sie okaze ze klient wplaci pieniadze po tygodniu zadzwoni do arche i jakis niemily dasajacy sie sprzedawca powie ze okazalo sie na magazynie iz jest to wersja s940, prosze poszekac 1-2tygodnie bedzie dostawa... :D

uuuuu... a próbowałeś kupić coś kiedyś u mnie ? Czy po prostu smutno.... się zrobiło z wiadomych powodów.... co do walki z konkurencją staram się to robić czystymi rękoma, cenami, terminowymi dostawami, a nie wypisując bajki o dąsających się sprzedawcach .....

Skoro piszą już o serii to pewnie już mają. Tylko teraz pytanie: ile? :P Może mają 5 sztuk dla pierwszych szczęśliwców o takich nr seryjnych a reszta dowie się że musi poczekać na nową dostawę.

Mamy 30 sztuk - jeden poszedł dziś na testy - jak na razie Prime na default przy 1,36v /300 MHz od ponad 6-iu godzin

Opteron widmo ? ...... chociaż to Arche ... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arche

uuuuu... a próbowałeś kupić coś kiedyś u mnie ? Czy po prostu smutno.... się zrobiło z wiadomych powodów.... co do walki z konkurencją staram się to robić czystymi rękoma, cenami, terminowymi dostawami, a nie wypisując bajki o dąsających się sprzedawcach .....

Tak sie sklada ze niestety probowalem (opteron 148) i wiem co pisze...

Wymyslanie bajeczek.

Dzwonie jednego dnia z pytaniem o opterony 148 powiedziano mi, ze sa, poprosilem o podanie seri, nie ma problemu prosze zadzwonic jutro rano.

Nastepnego dnia rano o 10 dzwonie procesory juz sprzedane taka dostalem odpowiedz. Pytam na GG czy sa opterony 148, ktos odpowiada ze nie ma, zapytalem czy wogóle byly, odpowiedz brzmi nie nie mielismy jeszcze.

Dzwonie jeszcze raz do sklepu i proboje sie dogadac ze sprzedawca ale jest troszke niemily i mówi ze procesory byly dzis ale szybko sie rozeszly.. MAm zadzwonic za kilak dni, bedzie duza dostawa, miedzyczasie w ciagu 2 tygodni wykonalem kilka telefonów i za kazdym razem "beda jutro, dostaniemy duuuzo 25-50szt" po czasie dzwonie i slysze ze sa, przyjechala wielka dostawa, 2 sztuki 144 w cenie 800zł i 148 na socket 940.

Smiechu warte...

Proponuje troche zycia w tej sluchawce a nie tylko : ta, yhy, ta zaraz sprawdz.. sapanie i mówienie niezrozumiale pod nosem.

Niestety mówie powaznie ciezko sie z wami rozmawia, klient sie tym zraza... Zatrudnijcie jakas telefonistke z milym glosem :)

Wracajac jeszcze do aukcji a raczej reklamy, aukcja prywatna wysylalem tez kilkarazy prosbe o zezwolenie na licytacje w aukcji ale zawsze 0 odpowiedzi, nei tylko chyba ja, pomimo tego za napsi byl procesory dostepne od 11.10.2005 a wysylalem 17.10.2005.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak arche takie fajne i mile to moze wkoncu ktos podesle opka do mnie na fc :P moge nawet pojechac i odac go osobiscie w zielonej, ale zapewne zbyt szybko sie rozchodza zebym dostal na weekend chociaz jednego

na tym screenie widac w 100 % ze napewno jest to wasz sprzet, rownie dobrze mozna dorwac niepodpisana fotke w necie....

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada ze niestety probowalem (opteron 148) i wiem co pisze...

Wymyslanie bajeczek.

.

.

.

odpowiedzi, nei tylko chyba ja, pomimo tego za napsi byl procesory dostepne od 11.10.2005 a wysylalem 17.10.2005.

no comments

jak arche takie fajne i mile to moze wkoncu ktos podesle opka do mnie na fc :P moge nawet pojechac i odac go osobiscie w zielonej, ale zapewne zbyt szybko sie rozchodza zebym dostal na weekend chociaz jednego

na tym screenie widac w 100 % ze napewno jest to wasz sprzet, rownie dobrze mozna dorwac niepodpisana fotke w necie....

podeśle tzn. gdzie podeśle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi