Niemiec Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Piterowi jestem w stanie uwierzyc, ze tak moglo byc. a co do gdzie podesle. jak to gdzie do Ryby na FC, DI czy LN2. chyba, ze procki ktore beda jutro zeszly juz przedwczoraj :lol: zapomnialem jeszcze ;] jak ktos ma takie procki to chyba go stac na lepszy monitor niz 15" CRT, bo rozdzialka 800*600 wyglada "troche" smiesznie w obecnych czasach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 np do mnie, czy do innych osob co maja odpowiednie chlodzonka zeby takim sprzetem sie zaopiekowacTyle rozumiem :) .... ale chodziło mi bardziej o to konkretnie gdzie , jakie miasto , Lubuskie to wiem ale "m-cz" nic mi nie mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) no comments Widze ze zgadza sie to co napisalem... I proponuje uzywac naszego jezyka... PITER (2-12-2005 17:24) witam PITER (2-12-2005 17:25) mam pytanie w sprawie aukcji 3826331 (2-12-2005 17:25) witam PITER (2-12-2005 17:25) Opteronów PITER (2-12-2005 17:25) pojawily sie juz 148 ? PITER (2-12-2005 17:28) 3826331 (2-12-2005 17:30) niestety nie - dostaliśmy tylko dwie sztuki 144 s939 i 2 szt 148 s940 Edytowane 30 Grudnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Piterowi jestem w stanie uwierzyc, ze tak moglo byc. a co do gdzie podesle. jak to gdzie do Ryby na FC, DI czy LN2. chyba, ze procki ktore beda jutro zeszly juz przedwczoraj :lol: zapomnialem jeszcze ;] jak ktos ma takie procki to chyba go stac na lepszy monitor niz 15" CRT, bo rozdzialka 800*600 wyglada "troche" smiesznie w obecnych czasach. oc'erzy pelna geba i mieli karte na pci :P szkoda ze tak szybko sie wylogowales, moglibysmy jeszcze pokonwersowac troche Edytowane 30 Grudnia 2005 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zastanawiam sie wlasnie czy lepiej kupic opteronka czy x2 czy narazie wszystkie opteronki tak ladnie chodza? jakie sa powiedzmy najgorsze wyniki (mhz/volt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 PITer mówi: ... no comments nie no comments tylko odpowiedz jak człowiek co i jak, JUZ BEZ ŚCIEM, bo to troochę żąłosne jest, całe te wasze prywatne aukcjie, rózne odpowiedzi itp, poknijcie sie w banie najpierw a nie bawcie się z ludzmi... troche szacunku dla innych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 no i dostalem odpowiedz od arche :lol2: nie bede tu jej wklejal bo to w sumie prywatna korespondencja, ale arche zarzeka sie ze te procesory posiada. Zastanawiam sie czy ich sprawdzic i kliknac kup teraz B) Czy moze poczekac az ich sprawdza inni bo "papier wiele zniesie" i juz nie takie rzeczy czytalem, a i na czasie mi nie zalezy gdyz calego kompa pod s939 zloze dopiero w lutym/marcu i moge poczekac na rozne "dostawy". Nie chce tylko jakichs chorych akcji... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) sięMamy 30 sztuk - jeden poszedł dziś na testy - jak na razie Prime na default przy 1,36v /300 MHz od ponad 6-iu godzin Opteron widmo ? ...... chociaż to Arche ... :/ Mam już Optka przez co staram się zachować obiektywizm,po przeczytaniu wymiany poglądów mogę stwierdzić j/n: Mienisz się dobrym sprzedawcą dbającym o klienta,natomiast screen który przedstawiasz świadczy o czymś zupełnie przeciwnym: 1.Brak daty na prime; można zrobić na sp2004 gdzie jest data lub dołączyć sandrę z datą 2.CPU-Z wer 1.30 i tu pokazuje procek na S940 nie wiem czy to jest wina cpu-z czy taki był procek-nie rozumiem jaki to jest problem sciągnąć najnowszą wersję cpu-z 3.Niestety powyższe 2 punkty mogą rodzić niejasności że przedstawiony screen dotyczy innego procka. Podsumowując jeżeli chcesz być wiarygodny przedstaw screena z sp2004 i cpu-z 1.31 z dzisiejszą datą i tymi osiągami; jeżeli procki są i się tak kręcą to żaden problem.Dołączenie fotki tych 30 Optków również by pomogło. :wink: Myślę że w ten sposób się uwiarygodnisz. :wink: Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Co do mojego "chociaż to Arche :/", to chodziło mi o to, że już trochę przeglądam fora branży IT, a także aktywnie interesuję się Opteronami, gdyż sam zamierzam kupić Opterona 146 w połowie stycznia. I z moich obserwacji wynika, że: 1. firma Arche "wystawia" procesory na allegro bez możliwości zakupu, tylko po to, żeby nakłonić klienta to złożenia wizyty ich witrynie internetowej i zakupienia na niej innych komponentów, ponieważ Opteronów, których klient szukał, naturalnie nie ma. 2. firma Arche daje klientom do zrozumienia, że rzekomo ma ww procesory na stanie, albo będzie miała w krótkim czasie, np. 2 dni, i że klienci mogą już ze spokoją głową zamawiać. 3. firma Arche nie szanuje klientów, o czym świadczą chociażby wymienione chociażby wyżej incydenty - chociażby obsługa A co do screena, to według mnie nie świadczy on o niczym, a na pewno nie jest dowodem, szczególnie, jeśli chodzi o czas i pieniądze innych ludzi. Praktycznie każdy screen można dowolnie zmienić chociażby np. Photoshopem lub jego odpowiednikami (również darmowymi), a szczególnie łatwe do zmiany są napisy (również liczby). Jeszcze jako takim zabezpieczeniem mogłaby być suma kontrolna, w niektórych programach, ale też dość łatwym, szczególnie dla doświadczonego grafika, do "złamania". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 ***[offtopic]*** ale ja nie kumam zupełnie tej bzdurnej dyskusji!! żale to może należałoby iść do kościoła powylewać... nie ma opteronów - źle... są opterony - też niedobrze... weźcie se ludzie jakiś szkolenie z konstruktywnego myślenia/działania, bo ja tu ostatnio widzę tylko sianie defetyzmu i kombinatorstwo!!! pozdro all ***[/offtopic]*** kurde z moim opteronem nie jest jakieś dziwne akcje są. przesiadłem się w końcu na ultra-d, ale OC mam duuuuuuuuuużo gorsze niż na asrocku :( jeszcze sie nie poddaję, bo płytę mam w rękach od 3-4 dni, ale walczę z nia po 8-12h dziennie i jest tylko gorzej nie lepiej :( w każdym razie chociaż na asrocku liczyłem pi na 3000@1.425V to na na ultra-d nie mogę nawet na 1,5V!!! wtf??? biosy przerobione już od 5-10, 6-23, 7-04bta i możliwe kombinacje modów/bet i kupa wielka :( pamięciami też wachlowałem aż sie przeciąg zrobił :( czyżby mnie płyta przerosła?? :lol: może na asrocku sie skille skończyły :D nic, w każdym razie walczę dalej i bedę zfdawał relacje z pola bitwy w miare mozliwości :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) ale ja nie kumam zupełnie tej bzdurnej dyskusji!! Bez obrazy ale chyba rzeczywiście nie zrozumiałeś o co chodzi.Są reklamowane do sprzedaży Optki ponoć b.dobrze się kręcące i jako dowód jest podłożony screen,który nie do końca jest wiarygodny(a jeżeli to dotyczy innego procka to jak to nazwać ? ). Nie wiem jak byś się czuł jako kupujący gdy w Twoim mniemaniu kupujesz procka który biega 2,7GHz przy 1,35V,a później okazuje się ,że do 2,7gHz potrzebuje np 1,6V ?.Chodzi o zwykłą rzetelność i uczciwość kupiecką. nie ma opteronów - źle... są opterony - też niedobrze... pozdro No właśnie nie do końca wiadomo czy są te Opterony. Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 najlepiej jakby sprzedawca zrobił zdjęcia tych procków, wtedy nie byłoby żadnych wątpliwości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 najlepiej jakby sprzedawca zrobił zdjęcia tych procków, wtedy nie byłoby żadnych wątpliwości... No nie wiem... Zdjęcia też można sobie bez większych problemów sciągnąc z Internetu, jeśli się umie szukać... Najlepszym dowodem są po prostu rzesze zadowolonych klientów i powszechne zaufanie do firmy... Ale o to nie jest, niektórym, tak łatwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) No to jak sa te opterony u Arche czy ich nie ma? Na tej aukcji niby jest 25 sztuk http://allegro.pl/show_item.php?item=79432810 lecz jak na razie nikt nie kupuje. Mam nadzieje, ze nie sa to wirtualne opterony. Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 No zobaczymy jak ktoś kupi, jak to jest z tymi prockami, narazie nic nie osądzajmy ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 No to jako osoba która zakupiła cały zestaw niedawno od Arche może się wypowiem... Zależało mi na czasie tzn zeby komp był u mnie przed świętami (piątek). Zacząłem rozmawiać mailowo ze sprzedawca od środy (wczesniaj rozmawialem raz na GG -kilka dni wczesniej) i wszystko było ok... Doszlosmy do porozumienia, wybralem zestaw (w tym Opterona 148) mialem wplacic zaliczke i czekac na kuriera i reszte zaplacic za pobraniem (kierując się komentarzami userów tego forum chcialem dla pewnosci wszystko za pobraniem ale takiej mozliwosci nie bylo wiec wplacilem 100zl). Pierwszą zmianą był zasilacz, na GG sprzedawca mowil ze jest NeoTEC 440 Wat, niestety w środe mailowo okazalo sie ze go nie ma, a ze spieszylem sie to wybralem Tagana U-22 430Wat, drozszego o 50zł. Komputer mial być złożony i wyslany do mnie juz "w calosci". Po wplaceniu pieniedzy (czwartek rano) zadzwonil do mnie sprzdawca informując ze niestety dysku twardego Samsung 200GB nie ma, ale jest podobny WD 200GB tańszy o 20zł. Zgodzilem sie go wziąć bo bym musial czekać na dostawe po świętach. Przesyłkę otrzymałem w piątek (tak jak chciałem) jednak to 20zł taniej co miało być nie było i płaciłem tak jak za dysk Samsunga. Komputer był "prawie złożony" chyba w sklepie się spieszyli wiec kilka drobiazgów sam musialem "domontować". Ogólnie jestem zadowolony z szybkiego działania bo na tym mi głownie zależało, ale nie obyło się bez "problemów". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 A oto i moj Opek 146 :) Nowka w wersji BOX. 2900 @ 1,4 V Spi32M 3000 @ 1,5 V Spi32M W tej chwili testuje go sp2004. Nie mowcie nic o czasach spi bo znowu bedzie dyskusja nie na temat . Jak bede mial czas to zrobie testy "dla czasow" spi btw Jesli ktos bylby chetny na niego to GG : 7026651 a ja testuje dalej pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) sądząc po komentach z allegro to Arche jest ok (no poza czasmi problemami z szybka dostawą...). Co do Optków, jednak mimo tych komentów wolałbym zobaczyć lepszego screena (tak jak przedmówcy) + zdjęcie monitora (z tymi samymi aplikacjami na ekranie) + zdjęcie procesorów z jakaś tabliczka na zdjęciu (nie napis dodany programem) np.: z logiem sklepu Arche czy cos. Jak dasz takie rzeczy to raczej nikt juz niebędzie podważać Twojej wiarygodności :] btw. co do tych opteronów imo mało kogo interesują te na s940, więc wolałbym zobaczyc te na s 939 (wystawione tu: http://allegro.pl/show_item.php?item=79432810) Edytowane 30 Grudnia 2005 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) A oto i moj Opek 146 :) Nowka w wersji BOX. 2900 @ 1,4 V Spi32M 3000 @ 1,5 V Spi32M W tej chwili testuje go sp2004. Nie mowcie nic o czasach spi bo znowu bedzie dyskusja nie na temat . Jak bede mial czas to zrobie testy "dla czasow" spi btw Jesli ktos bylby chetny na niego to GG : 7026651 a ja testuje dalej pozdro Czekamy z niecierpliwościa na screeny z sp2004 :wink: ;ostatnio jak wyskoczyłeś z spi16m i poproszono o sp2004 to tyle Cię było widać.Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej. :wink: Edit: Nic bym nie pisał,ale Ty te procki oferujesz do sprzedaży i jeżeli już: 1.Rób to rzetelnie do stable to sp2004 min 2h a nie spi już Ci to kilka osób mówiło. 2.Dział sprzedam jest gdzie indziej. :wink: Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Czekamy z niecierpliwościa na screeny z sp2004 :wink: ;ostatnio jak wyskoczyłeś z spi16m i poproszono o sp2004 to tyle Cię było widać.Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej. :wink: Prosze bardzo : poprzedni opek 148 : A co do sp2004 opa 146 to na razie tyle : pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Prosze bardzo : poprzedni opek 148 : A co do sp2004 opa 146 to na razie tyle : pozdro :) No i trza było tak od razu a nie z spi wyjeżdzać.Ładne sztuki. :wink: Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 nie no comments tylko odpowiedz jak człowiek co i jak, JUZ BEZ ŚCIEM, bo to troochę żąłosne jest, całe te wasze prywatne aukcjie, rózne odpowiedzi itp, poknijcie sie w banie najpierw a nie bawcie się z ludzmi... troche szacunku dla innych! Mienisz się dobrym sprzedawcą dbającym o klienta,natomiast screen który przedstawiasz świadczy o czymś zupełnie przeciwnym: 1.Brak daty na prime; można zrobić na sp2004 gdzie jest data lub dołączyć sandrę z datą 2.CPU-Z wer 1.30 i tu pokazuje procek na S940 nie wiem czy to jest wina cpu-z czy taki był procek-nie rozumiem jaki to jest problem sciągnąć najnowszą wersję cpu-z 3.Niestety powyższe 2 punkty mogą rodzić niejasności że przedstawiony screen dotyczy innego procka. :wink: Myślę że w ten sposób się uwiarygodnisz. :wink: Panowie Wy czegoś nie rozumiecie - widzę że problemem jest tu cały czas zastrzeżona aukcja która była wystawiona poprzednio a na której nic nie można było kupic - otóż ... na takiej reklamie zalezy mi jak najmniej bo widac jakie efekty przynosi...... a sama sytuacja wyglądała następująco - w momencie składania zamówienia, procesory były na stanie , zrobiliśmy przelew - miały być kilka dni póżniej u nas - wszystko cacy , wysyłam skan przelewu w celu rezerwacji a Pan z hurtowni oświeca mnie że procesorów nie może mi wysłać bo ich nie ma, przed chwilą "wyjechały" w świat , ale załatwi na 100% za kilka dni, to piszę Wam bo maili było mnóstwo że będa za kilka dni , po tych kilku dniach dostaję znów info że na 100% za kilka dni bo nie starczyło dla mnie jestem w kolejce ... do wysyłki mają ponad 1000 CPU, ja moge tylko załamywac ręce, tracić włosy , odbierac dziennie dziesiątki telefonów z tym samym pytaniem i tłumaczyć się Wam jakbym nieźle narozrabiał. Na sam koniec dostaje informacje że będą ..... w połowie stycznia :( ..... i wtedy mogła uratowac już tylko porządna dawka tego przepieknego napoju ;) Jeżeli chodzi o Piter`a być może był taki motyw i przepraszam jeżeli zostałeś nieco niedelikatnie przez mnie potraktowany w słuchawce, fakt dostalismy z wielką łaską chyba tylko 3 szt opteronów w tym czasie płacąc za 100 szt. i co najgorsze wysłano nam kilka na s940 wiec może trafiłeś na mój nienajlepszy humor i opisana sytuacja mogła mieć miejsce. Ale wracając do tamtej aukcji - wierzcie mi lub nie miałem nadzieję że oprócz zarobku , sprawię satysfakcję wielu osobom które będą mogły kupic te procesory, bo głównie na tym opieram swoją pracę, nie robię rzeczy które nie przynoszą mi zadowolenia, a zadowolenie może dać tylko zadowolony klient czyż nie tak ? Wiec chciałem dobrze , nie wyszło , wyrok jak widzę zapadł. Gdybym wiedział że tak będzie nie wystawiłbym tej aukcji wogóle - wystawiłem ją najpierw jako prywatną aby mieć rozeznanie czy będzie zainteresowanie procesorami bo wydać kilkadziesiat tysięcy i robić póżniej "karpia w opteronach" na wigilię nie miałem ochoty. Po jednym dniu już wiedziałem że można zamawiać, a dalszy ciąg macie wyżej.... Co do screen`u który wielu jak twierdzi jest rzekomo podrobiony, po co miałbym to robić ? Przecież jak sprzedam Wam coś co będzie inaczej chodziło niż na tym screenie zrobicie ze mnie najbardziej śmierdzące łajno w całym Królestwie Polskim ... a mi na smrodzie nie zależy opterony ktorych nie ma a fotke znalazłem na google ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 witam. jesli mogę jeszcze powrócić na chwilke do arche to powiem ze próbowałem tez kupić opka 144 i czekałem 2-3 tygodnie co dzwoniłem to sie okazywało ze transport przełożony i tak co drugi dzień az w koncu stwierdzili ze bedzie w styczniu czekalem czekałem a tu jedynym kompetentnym dostawcą opków okazał się ibiz. i teraz latam sobie na 2800 350x8 1,51v myśle ze to dobra sztuka (FX57 :) ) a to co pokazuje na screenach arche? no cóż jesli to jest opek 939 i to prawda to naprawde dobra sztuka ale nie sadze ze wszystkie bedą tak latać z tych co mają tym bardziej ze z dostawy u ibiza z tej samej serii niektóre miały tcast 55c a niektóre 57 (ja trafiłem na 57c) i testy pokazały ze 57c sie lepiej kręcą wiec takie lanie wody na allegro ze najlepsza seria jaka wyszła to sobie panie arche proszę schować pod poduszkę albo poczytać na xtream jakie są najlepsze sztuki. no chyba ze te 144 robią 3000 mhz przy 1,4v to chylę czoła i na kolanach dojde do was z pieniędzmi w zębach po 3 szt . (bez urazy, nie twierdze ze arche to niekompetentny sprzedawca ale w moim przypadku takim sie okazał ) pozdro dla ibiza i milansa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Mam już Optka przez co staram się zachować obiektywizm,po przeczytaniu wymiany poglądów mogę stwierdzić j/n: Mienisz się dobrym sprzedawcą dbającym o klienta,natomiast screen który przedstawiasz świadczy o czymś zupełnie przeciwnym: 1.Brak daty na prime; można zrobić na sp2004 gdzie jest data lub dołączyć sandrę z datą 2.CPU-Z wer 1.30 i tu pokazuje procek na S940 nie wiem czy to jest wina cpu-z czy taki był procek-nie rozumiem jaki to jest problem sciągnąć najnowszą wersję cpu-z 3.Niestety powyższe 2 punkty mogą rodzić niejasności że przedstawiony screen dotyczy innego procka. Podsumowując jeżeli chcesz być wiarygodny przedstaw screena z sp2004 i cpu-z 1.31 z dzisiejszą datą i tymi osiągami; jeżeli procki są i się tak kręcą to żaden problem.Dołączenie fotki tych 30 Optków również by pomogło. :wink: Myślę że w ten sposób się uwiarygodnisz. :wink: ..... Co do screen`u który wielu jak twierdzi jest rzekomo podrobiony, po co miałbym to robić ? Przecież jak sprzedam Wam coś co będzie inaczej chodziło niż na tym screenie zrobicie ze mnie najbardziej śmierdzące łajno w całym Królestwie Polskim ... a mi na smrodzie nie zależy Nikt nie twierdził że screen jest podrobiony tylko mało wiarygodny i może dotyczyć innego procka nie koniecznie z tej dostawy.Obciąłeś z mojej wypowiedzi to co najważniejsze więc powtórzę cyt"Podsumowując jeżeli chcesz być wiarygodny przedstaw screena z sp2004 i cpu-z 1.31 z dzisiejszą datą i tymi osiągami; jeżeli procki są i się tak kręcą to żaden problem"koniec cytatu. Powtarzam, jaki jest problem zrobić wiarygodnego screena ? opterony ktorych nie ma a fotke znalazłem na google ;)Są fotki i jest ok,nie rozumiem tylko po co ta ironia? Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 witam. jesli mogę jeszcze powrócić na chwilke do arche to powiem ze próbowałem tez kupić opka 144 i czekałem 2-3 tygodnie co dzwoniłem to sie okazywało ze transport przełożony i tak co drugi dzień az w koncu stwierdzili ze bedzie w styczniu czekalem czekałem a tu jedynym kompetentnym dostawcą opków okazał się ibiz. i teraz latam sobie na 2800 350x8 1,51v myśle ze to dobra sztuka (FX57 :) ) a to co pokazuje na screenach arche? no cóż jesli to jest opek 939 i to prawda to naprawde dobra sztuka ale nie sadze ze wszystkie bedą tak latać z tych co mają tym bardziej ze z dostawy u ibiza z tej samej serii niektóre miały tcast 55c a niektóre 57 (ja trafiłem na 57c) i testy pokazały ze 57c sie lepiej kręcą wiec takie lanie wody na allegro ze najlepsza seria jaka wyszła to sobie panie arche proszę schować pod poduszkę albo poczytać na xtream jakie są najlepsze sztuki. no chyba ze te 144 robią 3000 mhz przy 1,4v to chylę czoła i na kolanach dojde do was z pieniędzmi w zębach po 3 szt . (bez urazy, nie twierdze ze arche to niekompetentny sprzedawca ale w moim przypadku takim sie okazał ) pozdro dla ibiza i milansaJa też nie twierdzę że każdy będzie latał na 3000 przy 1,4 bo jak to ktoś zauważył wyżej "oc`erzy z nas żadni" , jak na razie testuje się tylko ten jeden procesor i jest to pierwszy z brzegu jaki był, reszta stoi grzecznie na półce, jestem bardziej sprzedawcą i za dużo mam na głowie abym mógł testowac każdy procesor z osobna, ale zrobię co tylko będę mógł aby przybliżyc Wam chociaż ich możliwości. Prawdę mówiąc nawet nie wiem co to jest tcast 55c i nie spieram się że te procki które mam to jakaś rewelacja, opisy robimy na podstawie testów w sieci i pytań klientów - wiele osób pytało o tę właśnie serię więc cieszę sie że udało sie je ściągnąć i mam nadzieję że będa chodziły jak powinny. Co do opisu na Allegro nie rozumiem co tu jest problemem i gdzie tu lanie wody - napisałem "Chyba najlepsza z dostępnych serii" i to stanowi problem ? Widzę że problemem stało się to że te procesory wogóle w końcu są dostępne. Panowie a czy wy jesteście czasami wogóle z czegoś zadowoleni ??? Bo .. procesorów nie ma ... Arche to banda wieprzy, procesory są też źle , albo ja zwariowałem , albo coś innego jest tu nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) arche popatrz z drugiej strony jak pokażesz wiargodne screeny z testów opków które masz to szybciej je sprzedasz. (jeśli oczywiście tak sie kręcą jak twierdzisz) co do tego ze ludzie pytali o tą serie to jestem ciekaw na jakiej podstawie skoro to jest nowy tydzien i jeszcze nie widzialem na żadnym forum jakiegokolwiek opisu ze ta właśnie seria to jest super seria. a co do tego ze duzo ludzi jest zniechęcona do kupowania opków u was to sie prosze nie dziwic bo najpierw sie towar zamawia a potem go wystawia. sam pan panie arche przyznał ze najpierw wystawiliście aukcję zeby zobaczyć czy bedzie popyt !!!!!! a jak okazało się ze tak to chcieliście zamówić i nie było to się teraz tłumaczycie, przeliczyliście się i tyle ;/ Edytowane 30 Grudnia 2005 przez lipa_ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 http://www.thecoolest.zerobrains.com/forum...wtopic.php?t=83 tutaj jest programy ktory pokazuje max tcase, ponoc im wieksze tym proc lepiej sie kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 arche popatrz z drugiej strony jak pokażesz wiargodne screeny z testów opków które masz to szybciej je sprzedasz. (jeśli oczywiście tak sie kręcą jak twierdzisz) co do tego ze ludzie pytali o tą serie to jestem ciekaw na jakiej podstawie skoro to jest nowy tydzien i jeszcze nie widzialem na żadnym forum jakiegokolwiek opisu ze ta właśnie seria to jest super seria. a co do tego ze duzo ludzi jest zniechęcona do kupowania opków u was to sie prosze nie dziwic bo najpierw sie towar zamawia a potem go wystawia. sam pan panie arche przyznał ze najpierw wystawiliście aukcję zeby zobaczyć czy bedzie popyt !!!!!! a jak okazało się ze tak to chcieliście zamówić i nie było to się teraz tłumaczycie, przeliczyliście się i tyle ;/Co do O/C nie twierdzę że kręcą sie jakkolwiek - nawet się na tym nie znam - włączyłem Prime`a na noc na 300 MHz , wysłałem screen bo pytaliscie o to , nawet nie wiem czy to w/g Was dobrze czy źle , zrobiłbym z chęcią więcej testów ... ale kiedy ? Nie ma jak i nie ma na to siły :( . Jest ktoś chętny z ZG do pracy u nas ? Z chęcią zatrudnię, zrobimy stanowisko do testowania i moze całymi miesiącami zajmować się tylko jednym. Co do liczenia ... przeliczyliśmy sie z dostawą , zgadza się ale co do - najpierw zamówienia a pózniej wystawiania - nie ma innej możliwości w tym pięknym kraju, jesteś w stanie zamówić 100 procesorów nie mając pewności że choć część z nich się sprzeda i nie wyjdzie z tego lipa ? Nie możemy robić inaczej ... taka jest smutna prawda, muszę wiedzieć czy jest zainteresowanie danym towarem inaczej nie mogę wydac w ciemno (choć po częsci i tak to robię) kilkudziesieciu tys. A co do cześci dalszej , akurat tak niefortunnie się potoczyło, przepraszam że chciałem dobrze - wynika z tego że jestem gorszy w tym świetle od innych firm które to nawet nie próbują ściągnąć tych procesorów do tego kraju, Co do zamawiania procesory w momencie gdy złożyłem zamówienie były na stanie w hurtowni , były nawet jak wpłaciliśmy niemałą sumkę z góry na konto - ale pewnie dostał je ktoś inny , a ja mogłem tylko zniżyć głowę i powiedzieć "ok, trudno poczekam" zostałem po prostu olany dlatego że jestem z Polski, a z mojego doświadczenia wynika że jak na razie mają nas wszędzie głęboko w nosie i właściwie to musiałem żebrac o te procki i Bogu dziękowałem że doszły chociaż teraz, choć już chyba zaczynam żałować że wogóle je ściągnąłem http://www.thecoolest.zerobrains.com/forum...wtopic.php?t=83 tutaj jest programy ktory pokazuje max tcase, ponoc im wieksze tym proc lepiej sie kreciDzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 http://www.arche.home.pl/opteron144/opt144.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Jak tak dobrze idzie to wrzucę to. CPU-Z 1.31 SP-2004 Procki pójdą; niepotrzebne tak wielkie zamieszanie wokół tego (które sam wywołałeś),wiele osób się zraziło. Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...