remo112 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 A sa jakies jeszcze czy tylko te 2? A jak myslicie bo AMD ma tera: -Semprony -Athlony -Opterony -FXy -X2. To bedzie caly czas produkowala tyle jak wejdzie nowa podstawka AM2 (chyba) czy zrezygnuje z np. Sempronow, Athlonow i FXow??? 2,5 GHz na 1,5 to nie jest az tak zle (700 MHz) ale sa tez ze na 1,4 2800 - to juz cos! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Własnie mój tak sobie lata ;) 2800Mhz na 1.39V ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 A sa jakies jeszcze czy tylko te 2? A jak myslicie bo AMD ma tera: -Semprony -Athlony -Opterony -FXy -X2. To bedzie caly czas produkowala tyle jak wejdzie nowa podstawka AM2 (chyba) czy zrezygnuje z np. Sempronow, Athlonow i FXow??? 2,5 GHz na 1,5 to nie jest az tak zle (700 MHz) ale sa tez ze na 1,4 2800 - to juz cos! ad1. jest wiecej modeli, ale nie znam ich nazw. ad2. nie znam planow produkcyjnych AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Własnie mój tak sobie lata icon_wink2.gif 2800Mhz na 1.39V icon_wink2.gif To sie ciesz ze trafiles na taka sztuke. Czym chlodzisz i jak masz temp w idle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 A zobacz sygnaturke to sie dowiesz ;) Powiem szczeże że nie wiem jak jest temp w idle ani w stresie.. ponieważ moja kochana MSI takie jaja odwala z czujnikami że byś sie śmiał niesamowicie ;) Np : jest 35* w idle i za sekunde 40* ;) w Stresie 36* a za sekunde 41* :P Ale ogranoleptycznie powiem że woda ledwo ciepła jest ;) A chłodze też grafike.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 @niemiec venus = sandiego niby sie wszystko zgadza ale: 1)gdzies na początku działu były podawane specyfikacje opteronów. wynikało z tego ze ilosc ciepła wydzielana przez opka jest mniejsza od tej wydzielanej przez SD 2) swego czasu chciałem kupic SD ale ibiz mi go odradzał. wspominał o tym ze SD się bardziej grzeje (miał obydwa procki wiec moze sie w tej sprawie wypowiadać) gdyby rdzen w opku był identyczny z tym z FX to nazywałby się.. san diego a nie venus. wg mnie venus to delikatnie zmodyfikowana (ulepszona?) wersja SanDiego mialem oba i nie widzialem roznicy, mowa tutaj o takich samych ustawieniach mhz i vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ad1. jest wiecej modeli, ale nie znam ich nazw. ad2. nie znam planow produkcyjnych AMD Powinno delikatnie wyjasnic sprawe: http://www.amdcompare.com/prodoutlook/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 nom troskze rozwiazalo sprawe ale i tak najbardziej chcianym przedmiotem amd jest fx i x2:) ale opterony to dopra oferta na pc-shop pki w oemie sa za 699zl nowka! na s939! niedawno (jakos w swieta) lukas zakupil sobie opka i lecial mu na ponad 2,8Ghz ale jescze nie zaczal osrej zabawy a tak dobrze lecial a wlasnie czy w opkach jets tak samo jak w venecjach ze na serie nie warto patrzec tylko z4e wybrany model sie takkreci bo w sumie trudno nadazec za wami zwlaszcza jak lezalo sie 7 dni w szpitalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankes_Animal Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, u mnie na razie, na szybko, (nie mialem za duzo czasu) wyglada to jak w opisie. Opek + plyta + grafa by Arche i btw BOX od opka byl nie otwarty, ale nawet gdyby byl to przeciez do 10 dni moge sobie procka sprawdzic i ew. zwrocic... To raz, dwa, dodam od siebie, ze Arche jest bardzo rzetelnym gosciem (acz bardzo zapracowanym chyba :wink: ), ale nie bede tutaj jechal wazelina :razz: Jedyne co dodam to to, ze jak mowi, nie selectujemy to znaczy, ze tak jest i jezeli ktos mial otwarty BOX to na pewno 'w dobrych celach'... Generalnie goscia polecam i dziekuje mu tutaj jeszcze raz za opka i reszte :rolleyes: Acha wywalilo mi tydzien temu w kosmos neta w domu i do teraz nie ma, wiec laga mam niezlego we wszystkim :cry: pozdro, Yankes Edytowane 12 Stycznia 2006 przez Yankes_Animal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 9x312 bardzo ladnie chialbym takiego opka:) kurcze ile za niego dales? zrob jakies testy bo widze ze karte tez masz zajebista, plyte tez, ram tez w miare:) nom bardzo ladne timingi jak na te taktowanmie tylko 3.2V rulez:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankes_Animal Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 @pcmax Co do opka - 720 PLN u Arche za BOX'a 3 lata not open Co do testow - w weekend mam nadzieje sie pobawic nowym nabytkiem, jeszcze wycisnac cos z procka i ramow (interesuje mnie skala stable procek 334 x 9 = 3006, ramy 334 x 3/4 = 250 przy 2-2-2-5 1T i napieciu <=3.5V - apropos napiecie 3.5V nie robi wiekszego wrazenia na TwinMOS'ach (WinBond'ach) CH-5 UTT :D jedynie trzeba schlodzic jakos radiator mosfeta w gorym prawym rogu na DFI - ja osobiscie podczas testow organoleptycznych sparzylem se palce... siara total, dlatego wrocilem do max 3.2V opcji i zimny...) No ja tez zaczynam lubic moj nowy sprzecik coraz bardziej - na razie wszystko com odpalal ze wszystkim na full co sie da w 1024x768, AAx4, Anizox16, po prostu mnie wgniatalo :lol: Yankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 No widze że twój opek śmiga podobnie jak mój (mój na niższym napięciu ;) ) Niestety albo płyta albo ram mnie ogranicza... bo 2,9ghz nie stanowi problemu...ale żeby przekroczyć magiczne 3ghz to jest poporstu imposible.. HTT 325Mhz i ani grama wiecej :( Jak ktoś z wawy jest i ma fajny ramik to zapraszam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 oj z wawy i okolic jest wielu forumowiczow wiec zapewne kogos bys znalazl 720zl to wciaz duzo bo doplata duza z venice do opka i jescze ni jest pewneze bedzie szybszy a jak myslicie duza roznica bedzie miedzy 2700mhz opka i 2700 venice bo ja w sumie mysle ze prawie zadna to po co doplacac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 oj z wawy i okolic jest wielu forumowiczow wiec zapewne kogos bys znalazl 720zl to wciaz duzo bo doplata duza z venice do opka i jescze ni jest pewneze bedzie szybszy a jak myslicie duza roznica bedzie miedzy 2700mhz opka i 2700 venice bo ja w sumie mysle ze prawie zadna to po co doplacac Przy 2400 roznice sa spore TEST A przy 2700 beda jeszcze wieksze na i opek bedzie chlodniejszy dziski czemu stabilniejszy i dluzej pochodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leer Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Przy 2400 roznice sa spore TEST A przy 2700 beda jeszcze wieksze na i opek bedzie chlodniejszy dziski czemu stabilniejszy i dluzej pochodzi. jak widać pojęcie "spore" jest dość względne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) kupiłem jeszcze jednego procka 144 box i sobie w wekeend potestuje wiec w poniedziałek jeden będzie do wzięcia ten oem co mam teraz to lata 2700 9x300 1,42v sp2004 2800 9x312 1,49v sp2004 2900 9x323 1,62v sp2004 wywala po przekroczeniu 50c ac nie wyrabia, spi przechodzi bez problemu wydaje mi sie ze też nie jest żle oem z gwarancją ale musze potestować który bedzie lepszy Edytowane 12 Stycznia 2006 przez lipa_ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) nom wzgeldne wzgledne nie jest taka roznica aby tyle doplacac czy ten 1mb cache daje tyle przy giercach szok! lipa_ml ile za niego chcesz? Edytowane 12 Stycznia 2006 przez pcmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ... no i opek bedzie chlodniejszy dziski czemu stabilniejszy i dluzej pochodzi. skąd takie rewelacje ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 moglby ktos podac serie prockow od arche (opteron 144 box) bo jakos nie moglem znalezc :( dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 skąd takie rewelacje ? :lol:od zawsze wiadomo ze im nizsze temperatury lub roznica idle-stress np na AC 10* a wc 4* to proc lepiej sie kreci i jest stabilniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 od zawsze wiadomo ze im nizsze temperatury lub roznica idle-stress np na AC 10* a wc 4* to proc lepiej sie kreci i jest stabilniejszy chodzilo o to ze opek bedzie chlodniejszy na tym samym chlodzeniu,... ciekawe skad takie info biezecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 chodzilo o to jak beda oba chhodzily (czyli opek 144 i athlon64 3000+venice) np. na 2700 MHz i opek na 1.4 a ath na 1.6 to opek bedzie raczej chlodniejszy na tym samym chlodzeniu??? Myle sie? A czym chlodniejszy podczas uzytkowania tym dluzsza zywotnosc. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 i tak wiekszasc z was jak by posadzic do 2 kompów z semproinem 3000+ i Opteronem 2.8GHz nie zauwazyla by roznicy w grach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 i tak wiekszasc z was jak by posadzic do 2 kompów z semproinem 3000+ i Opteronem 2.8GHz nie zauwazyla by roznicy w grach...Powiem więcej w NFS MW nie widzę róznicy m-dzy Venice 1,8GHz i 1 kostką 1GB w singlu a tym co mam w sygnaturce i jeszcze wiecej gier by sie znalazło pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 W momencie jak kupowałem swojego T-Bred 1700+ B0 najszybszymi dostępnymi procesorami były bodajże 2200+. Kręcenie go na 2.4Ghz też nie miało wtedy sensu. Więc...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 mam prosbe dla uzytkownikow ktorzy zakupili swoje opki u arche. moglibyscie napisac ich pelna serie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 OSA144DAA5BN CAB2E 0546 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79432810 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leer Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 i tak wiekszasc z was jak by posadzic do 2 kompów z semproinem 3000+ i Opteronem 2.8GHz nie zauwazyla by roznicy w grach... ale tutaj sie gra w superPI !! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ale tutaj sie gra w superPI !! :lol: i 3d marki ;> wciąga lepiej niz wszystkie gry razem wzięte...tu sie zmieni timing, tu sie podniesie napięcie i juz 1s mniej :lol: albo 100pkt wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 a mnie te marki i spi nie kreca. robie, bo musze. 7800gt lezalo na kompie przez 4 dni zanim wrzucilem ja do kompa. puscilem auto_oc ze sterow i puscilem po marku. wiec jak widac nie wszystkich to kreci, ba nawet nie ma teraz gry ktoraby mnie krecila. ostatnio dluzej niz 2h siedzialem przy zuma deluxe [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...