muldzio Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o byłe zamówienia na Optyki od Ibiz-a lub jak kto woli ze sklepu PC-SHOP, to czy wszyscy wpłacający otrzymali już zwrot kasy? Z tego co widzę to są jakieś jaja... Niby kasa miała być we wtorek, potem niby w środę... ale na koncie ciągle pusto. Dzisiaj po interwencji tel. dostał przelew Namod, w sumie dostał to za mocne słowa, w trakcie rozmowy dokonywali dopiero wpłaty (!). Sorry za OT. takze podlaczam sie do pytania bo nadal czekam za kasa :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 to ja może trochę bardziej optymistycznie - mamy 148-ki, jak na razie jeden testuje się od 5-iu godzin przy 1,42 v sp2004 na 2900 MHz :) , w dodatku na słabszym modelu Pentagrama niż poprzednim razem - w tamtym ułamały się zapinki :( , tym razem chłodzenie to Pentagram 100Cu Tcase59 jutro wstawię screen`y bo dziś już padam, po wczorajszo/dzisiejszych urodzinach nie mogę dojść do siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 To ja poproszę już nawet tego otwartego! ;) Ile szt. macie na stanie w sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 to ja może trochę bardziej optymistycznie - mamy 148-ki, jak na razie jeden testuje się od 5-iu godzin przy 1,42 v sp2004 na 2900 MHz :) , w dodatku na słabszym modelu Pentagrama niż poprzednim razem - w tamtym ułamały się zapinki :( , tym razem chłodzenie to Pentagram 100Cu Tcase59 jutro wstawię screen`y bo dziś już padam, po wczorajszo/dzisiejszych urodzinach nie mogę dojść do siebie ;) hmm, nie głupie sztuki moga być :) ale 148 wiec sporo $ będzie zapewne. Napisz co nie co o wymierze materialnym, tak z ciekawości ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) to ja może trochę bardziej optymistycznie - mamy 148-ki, jak na razie jeden testuje się od 5-iu godzin przy 1,42 v sp2004 na 2900 MHz :) , w dodatku na słabszym modelu Pentagrama niż poprzednim razem - w tamtym ułamały się zapinki :( , tym razem chłodzenie to Pentagram 100Cu Tcase59 jutro wstawię screen`y bo dziś już padam, po wczorajszo/dzisiejszych urodzinach nie mogę dojść do siebie ;) w jakiej cenie 148 ? aha i czy ten do mnie trafi ;) z moich wyliczen wynika ze cena to 800-850 zl... ciekawe jak to wyjdzie Edytowane 25 Stycznia 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 z moich wyliczen wynika ze cena to 800-850 zl... ciekawe jak to wyjdzieczy ja wiem ze 800-850? ostanio arche mialo 144 za okolo 800zl (i inni też) wiec, no chyba ze ceny na ryło padły ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 w jakiej cenie 148 ? aha i czy ten do mnie trafi ;) z moich wyliczen wynika ze cena to 800-850 zl... ciekawe jak to wyjdzie cena będzie pewnie w granicach 1200zł <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 cena będzie pewnie w granicach 1200zł <_<taka racji bytu by nie miała, bo x2 3800+ da rade za 1300 z hakiem ,a za 100 jest juz SanDiego 3700+(2200mhz) wiec cos poniżej SD powino byc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Opt 148 - 1170 zł, zostało 8 szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Opt 148 - 1170 zł, zostało 8 szt.jednak sie pomysliłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jednak sie pomysliłem :) wisisz mi 30zł ;) ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 taka racji bytu by nie miała, bo x2 3800+ da rade za 1300 z hakiem ,a za 100 jest juz SanDiego 3700+(2200mhz) wiec cos poniżej SD powino byc :)a SanDiego 3700+ z kolei mamy trochę taniej niż 1000 :) SD 3700+ BOX - 940 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a SanDiego 3700+ z kolei mamy trochę taniej niż 1000 :) SD 3700+ BOX - 940 zł właśnie bym ta bramke wybierał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) nie chce nic mówi ale ktoś tu nadużywa regulaminu, topic ten powstał w celu pokazywania możlwości osiągów opteronów a nie reklamowania się i prowadzenia dyskusji co ktoś ma do sprzedania. do tego jest inny topic na forum. mozna o tym podyskutowac no ale od pewnego czasu nie pojawiają sie zadne wyniki no a po to zostal założony ten topic ,może założy ktoś ranking najwyższych mhz stabilnych coś jak Andy tylko samych opteronów? co wy na to Edytowane 26 Stycznia 2006 przez lipa_ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) Mało tego,poracha jest tego rodzaju że jak zamieściłem wyniki oc opty150 to zostałem zbesztany że temat dotyczy opty 144 i teraz ten sam user ładuje jedno ot za drugim i na temat np 148.OCB ? Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 nie chce nic mówi ale ktoś tu nadużywa regulaminu, topic ten powstał w celu pokazywania możlwości osiągów opteronów a nie reklamowania się i prowadzenia dyskusji co ktoś ma do sprzedania. do tego jest inny topic na forum. mozna o tym podyskutowac no ale od pewnego czasu nie pojawiają sie zadne wyniki no a po to zostal założony ten topic ,może założy ktoś ranking najwyższych mhz stabilnych coś jak Andy tylko samych opteronów? co wy na topochwal sie pliz jakie masz temperaturki na procku bo mamy wręcz identyczna konfiguracje :) o i jaki masz przewiew w budzie. tez mam jak Ty z ta temp - 52-53C i sp2004/prime wywala. chyba AC sie kończy ... (opka mam 0546, od milansa/ibiza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dzisiaj po interwencji tel. dostał przelew Namod, w sumie dostał to za mocne słowa, w trakcie rozmowy dokonywali dopiero wpłaty (!). Sorry za OT. I ja sorry za OT,ale piszę gwoli uspokojenia :wink: No,może nie były to "mocne słowa" <_< ,ale prawdą jest,że odbyłem w sumie kilka rozmów telefonicznych z Ibiz'em i w trakcie jednej z nich dokonał przelewu.Wszystko odbyło się w miłej i kulturalnej, aczkolwiek stanowczej atmosferze.Mam informacje,że pieniądze do pozostałych osób zostały już przelane.Dziś powinny pokazać się na kontach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 pochwal sie pliz jakie masz temperaturki na procku bo mamy wręcz identyczna konfiguracje :) o i jaki masz przewiew w budzie. tez mam jak Ty z ta temp - 52-53C i sp2004/prime wywala. chyba AC sie kończy ... (opka mam 0546, od milansa/ibiza) jam mam z serii 0545 tez od ibiza. nie mam w budzie wyprowadzającego wentyla, na paście arctic ceramiq i wentylatorze amber 12 cm 2745 mhz takie temperatury http://republika.pl/lipa_ml/2.jpeg 2799 mhz takie temperatury http://republika.pl/lipa_ml/4.jpeg dodatkowo mam założone wentylatory jeden na mosfety 80 mm arctic z czujnikiem temperatury i taki sam na chipset normalnie wentylator uruchamiasie od 39c wiec przy pracy w integnecie , nagrywaniu płyt i przy mniej wymagających gierkach chodzi pasywnie mysle ze to całkiem nieźle jak na AC (buda oczywiście zamknięta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 jam mam z serii 0545 tez od ibiza. nie mam w budzie wyprowadzającego wentyla, na paście arctic ceramiq i wentylatorze amber 12 cm 2745 mhz takie temperatury http://republika.pl/lipa_ml/2.jpeg 2799 mhz takie temperatury http://republika.pl/lipa_ml/4.jpeg dodatkowo mam założone wentylatory jeden na mosfety 80 mm arctic z czujnikiem temperatury i taki sam na chipset normalnie wentylator uruchamiasie od 39c wiec przy pracy w integnecie , nagrywaniu płyt i przy mniej wymagających gierkach chodzi pasywnie mysle ze to całkiem nieźle jak na AC (buda oczywiście zamknięta) to na jakim vcore leci Ci na 2800? 1.51v jak w opisie czy 1.488v jak w linku (i linku w opisie)? :) masz łądne temp, ja mam kolo 49-50C z fanderem (2799mhz) + dodatkowy nadmuch w okolice procka i ninji (fander92) - pasta AS5 - może na ceramique zmienie. miałem identycznego opka jak Ty i temp były identyczne więc i tu powinniśmy mieć podobnie. a te temp nie dobijają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 nie chce nic mówi ale ktoś tu nadużywa regulaminu, topic ten powstał w celu pokazywania możlwości osiągów opteronów a nie reklamowania się i prowadzenia dyskusji co ktoś ma do sprzedania. do tego jest inny topic na forum. mozna o tym podyskutowac no ale od pewnego czasu nie pojawiają sie zadne wyniki no a po to zostal założony ten topic ,może założy ktoś ranking najwyższych mhz stabilnych coś jak Andy tylko samych opteronów? co wy na to Sytuacje mozna IMO usprawiedliwic faktem iz opteron jest nieco deficytowym towarem. Poza tym nie bedzie w temacie nic nowego o osiagach jesli ludki nie kupia nowych prockow. A zeby tego dokonac potrzebna jest informacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (..) może założy ktoś ranking najwyższych mhz stabilnych coś jak Andy tylko samych opteronów? co wy na toW tym topiku są wpisy różnych procków, nie tylko Winni i Venice. Są SanDiego, są Opterony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 W tym topiku są wpisy różnych procków, nie tylko Winni i Venice. Są SanDiego, są Opteronyno wiem tylko jakos nikt z posiadaczy opków się nie kwapi zeby dodac swój wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muldzio Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) zaraz jak odpale swoja 144'ke zapodam pare wynikow ale to moze wypasc w sam raz jutro ;-) napomkne ze moj proc jest od ARCHE OEM :-] Edytowane 26 Stycznia 2006 przez muldzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruder Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 A ja mam pytanie: Czy po podkręceniu Opterona funkcja Cool'n'Quiet działa prawidłowo? Nie potrzebuję cały czas zwiększonej mocy i chciałbym, żeby w Windowsie procesor zwalniał i zmniejszał napięcie. bruder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 no wiem tylko jakos nikt z posiadaczy opków się nie kwapi zeby dodac swój wynik Ja czekam na wyplate zeby kupic reszte sprzetu (zasilacz, dysk, grafa) B) Wtedy na pewno podam wyniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 to na jakim vcore leci Ci na 2800? 1.51v jak w opisie czy 1.488v jak w linku (i linku w opisie)? :) masz łądne temp, ja mam kolo 49-50C z fanderem (2799mhz) + dodatkowy nadmuch w okolice procka i ninji (fander92) - pasta AS5 - może na ceramique zmienie. miałem identycznego opka jak Ty i temp były identyczne więc i tu powinniśmy mieć podobnie. a te temp nie dobijają na poczatku testowałem na 1,51v jak miałem pentagrama qvc120, teraz chodzi stabilnie na 1,48v ale musze zapuscic na dłużej niestety potrzebuje stale kompa i nie mam kiedy zapuścic sp2004. moze w wekeend :) z jaką predkością kręci ci się fander 120 bo mi w stresie 1400 obr/min a przy tym jest doś cichy (jak byś chciał paste ceramiq albo ambery daj znac na pw) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 I ja sorry za OT,ale piszę gwoli uspokojenia :wink: No,może nie były to "mocne słowa" <_< ,ale prawdą jest,że odbyłem w sumie kilka rozmów telefonicznych z Ibiz'em i w trakcie jednej z nich dokonał przelewu.Wszystko odbyło się w miłej i kulturalnej, aczkolwiek stanowczej atmosferze.Mam informacje,że pieniądze do pozostałych osób zostały już przelane.Dziś powinny pokazać się na kontach :D to ja wam powiem ze kase wszyscy co zamowili otrzymają ale naczekacie sie sporo :? ja mialem "przygode z Ibizem" pod koniec listopada..wplacilem kase na Adaty 2x1GB..pojechal nie bylo ich..kasa szła spowrotem do mnie ponad 2 tygodnie :? niby 10 x wysyłał a mu cofali przelew itp nie mam nic do Ciebie Ibiz ale naprawde jesli ma byc full pro to powiniennes sie bardziej starac ;) to tak troche OT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jak jest ktoś z DFI i ma ochote sie pobawić, jestem chętny - wtedy bedą wyniki nowe ;) Bo niestety ten szajs mobo z mojej sygnaturki coraz bardziej wariuje.. :/ No no czekam na propozycje :D Stanąłem na 2,9Ghz 1,492V, wiec wiecie, że to przy mało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 to ja wam powiem ze kase wszyscy co zamowili otrzymają ale naczekacie sie sporo :? ja mialem "przygode z Ibizem" pod koniec listopada..wplacilem kase na Adaty 2x1GB..pojechal nie bylo ich..kasa szła spowrotem do mnie ponad 2 tygodnie :? niby 10 x wysyłał a mu cofali przelew itp nie mam nic do Ciebie Ibiz ale naprawde jesli ma byc full pro to powiniennes sie bardziej starac ;) to tak troche OT ;) $ z tego co wiem są już na kontach ludzi :) Każdemu się zdarzają poślizgi, tym razem Czechy bardzo namieszały i takie jaja wyszły. Co do ibiza to każdy jakoś zaczynał i na początku jest ciężko i zdarzają się wpadki ale sądzę, że już takich sytuacji nie będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam wszystkich, najwyższy czas przeprosić za całe zamieszanie z opkami - mam nadzieję że wszyscy już mają pieniądze na kontach. Chcę tylko napisać z czego wynikają takie zawirowania - cały towar kupowany jest za gotówę wg zamówień klientów. Kiedy dostałem pro formę z czech zająłem się pozostałymi zamówieniami - DFI i inne rzeczy więc poszły przelewy do dostawców - potem nagle w ciągu 24 h trzeba było wszystko oddać bo cena na opterony się zmieniła a część osób zrezygnowała z pozostałych rzeczy ( płyty, pamięci ) - to po prostu wymaga kilku dni czasu żeby się zorganizować po takim zamieszaniu - tym bardziej że 90% przelewów szło na konto firmowe - więc zwroty też musiały iść z tego konta. Pierwszy raz zdarzył mi się taki przypadek kiedy cena została zmieniona z minuty na minutę i nic nie dało się z tematem zrobić. Cóż, jeszcze raz przepraszam wszystkich za kłopot i zamieszanie. Opterony ciągle do zdobycia - już oczywiści po nowych cenach - mam tylko nadzieję że nie będzie już takich niespodzianek cenowych ze strony AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...