Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

@lores:

Cena jest moją słodką tajemnicą a proc kupiony jako selekt 3200MHz 2h Prime na 1,53v na WC. Moje chłodzenie to WC zbudowane z PowerX v2.0 + BlackIce Extreme I + Eheim 1200l/h.

Jak sie nim nabawisz to jestem 1-rwszy w kolejce OK

Na dzień dzisiejszy jest to chyba król" $/power"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie nim nabawisz to jestem 1-rwszy w kolejce OK

Na dzień dzisiejszy jest to chyba król" $/power"

Cóż sprawa jasna że tanie to, to nie było :/ Ale cóż raz w życiu można zaszaleć zwłaszcza ze samego czekania na niego było 3tygodnie + prę dni dzięki „uprzejmości” poczty polskiej :/

EDIT:

2h SP2k4 3000MHz @ 1.408v

Dołączona grafika

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, ciekaw jestem nadal :)

@Racuch, bierz mojego :E 3GHz @ 1.5V SuperPI tez nie tak zle, przy dobrym WC powiekszysz do 1.55 czy 1.6V i bedziesz mial 3100-3200mhz ;]

Sry za OT, ale jednak to tez dotyczy Opteronow :)

@Mardok, tylko pozazdroscic... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kupos, tak, nie uwazam.

1111zł za takiego proca, na dodatek z transportem, to dobra cena, biorac pod uwage mozliwosci i potencjal, wyzej testowany nie byl ze wzgledu na brak dobrego chlodzenia (tu chodzi juz o bardziej profesjonalne zestawy...).

No i wersja BOX z prawie pelną gwarancją, co prawda w Niemczech, ale to juz nie Kupujacego sprawa.

Patrzac na konkurencje, Arche, cena ok:

Opteron 144 OEM:

2850 MHz - 850 zł

2830 MHz - 830 zł

3000+ BOX

2650 MHz - 620 zł

2700 MHz - 660 zł

2720 MHz - 680 zł

2800 MHz - 750 zł

X2 3800+

2550 MHz - 1300 zł

Opteron 165

2450 MHz - 1400 zł

2520 MHz - 1470 zł

2600 MHz - 1550 zł

2650 MHz - 1600 zł

opteron 148 BOX

2750 MHz - 1030 zł

2860 MHz - 1100 zł

2870 MHz - 1100 zł

opteron 144 BOX

2750 MHz - 840 zł

2800 MHz - 900 zł

2850 MHz - 950 zł

San Diego 3700+ BOX

2800 MHz - 980 zł

2880 MHz - 1060 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, ciekaw jestem nadal :)

@Racuch, bierz mojego :E 3GHz @ 1.5V SuperPI tez nie tak zle, przy dobrym WC powiekszysz do 1.55 czy 1.6V i bedziesz mial 3100-3200mhz ;]

Sry za OT, ale jednak to tez dotyczy Opteronow :)

@Mardok, tylko pozazdroscic... :(

ech ,widzisz ja szukam czegoś na 3GHz przy max 1,4 Vcore.Mój Venice robi prawie 3GHz ponizej 1,6 a to mi sie nie podoba Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja nowa zabawka póki co leży na biurku ;) Zaraz idę do kupla po pastę bo mi sięskonczyła i zobaczę jak biega ;]

A64 3700+ SanDiego

Dołączona grafika

jajko troche wieksze od venica przez ten cache

zajefanego shima masz w rogach przy wc moze zrobic mod ala uncle z lakierem od paznokci na elementach otaczajacych jajko

a ile procek robi w 64 bitach + sprime 95 64bitowy

Edytowane przez #Mreko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest znaczenie?! :|

Czy kreci sie pod 32-, czy 64-bitowym systemem i testuje takowym programem??

Wbrew temu co moze sie wydawać to jest różnica pomiędzy 32 a 64bit, nie wiem z czego to wynika ale na 64bit sysie miałem na Venice pare MHz mniej niż na 32bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 64bit Prime nie sprawdzałem, proca nie mam nawet 24h, powoli bez nerwów i tym się kiedyś zajmiemy ;)

dziwne ze wszyscy omijaja prima 64 szerokim lukiem

przeciez glownym zadaniem tych prockow sa 64 bity

a jak juz ktos pisal roznica moze byc nawet 100-200mhz w stabilnosci

zwyklym sprimem to taka quasi stabilnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omijają szerokim łukiem ? A powiedz mi ty jak go mam nie omijać na 32bit systemie ?

majac 64 bitowy procek wypada miec 64 bitowego osa na innej partycji coz za problem

nawet do testow jak cinebench 2003 64 czy sprima 64 bitowego

tak wiec takie argumenty sa na poziomie malego dziecka ktore niedawno dostalo komputer od babci

nie ma lacza do internetu i nie wie z kad ma miec xp 64 a nie jak sie zwiesz entuzjasty komputerowego

taki stabilny procek 3ghz z primem 95 64 bitowym robilby wieksze wrazenie nawet niz 3.2 ghz ze stabilnoscia w zwyklym sprimie

O to samo chcialem zapytac...

Nie kazdy ma 64bitowy OS, np. ja czekam na Viste, zobacze, co to za syf...

chyba na 250GB dysku mozesz znalezc 2 GB na jednej partycji dla win xp 64 calkiem przyzwoity system

chyba boicie sie wrecz tych 64 bitow bo procki beda sie wykrzaczac przy quasi stabilnych primach w 32 bitach

jesli chodzi o viste napewno nie bedzie taki syf jak zwykly xp

trzeba sobie zadac sensownosc kupowania 64 bitowych prockow jesli ktos nie chce uzywac 64 bitowych aplikacji i systemu z takich czy innych przyczyn

Edytowane przez #Mreko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I gadaj z takim… Pomijając już kwestie finansowe to stery do Sagema od Neo też mi załatwisz pod 64bity ? Bo na cholerę mi winda na której neta mieć nie będę ;/

Aha teraz musze mieć minimum 2 systemy aby być „elO młodzieżowy i prO” kurde co za pech bo chyba nie będę. Cóż co to będzie Mardok nie ma ochoty instalować systemu X64 mimo zachcianki pewnego usera, nic tylko się zastrzelić. Mam nadzieje że babci przykro nie będzie ale cóż trzeba zaryzykować…

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi