myrddin669 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 nie no panowie wszystko spoko :D tylko ja sie podnieciłem niezdrowo, ze bede mial EXTREMALNEGO procka a tu za przeproszeniem wielki... do codziennej pracy w zupelnosci wystarcza mi moj axpm puszczony na ~2400 i dopieszczony windows ;) gdyby u nas byly te opki 0530 to ranking super_pi prawdopodobnie mocno by sie powywracal :lol: a tak selekcjonowane venicy wygrywają ze wzgledu na duze mhz :( - wlasnie liczyl ktos juz pi na opteronku?? daje cos to 1mb cache'u? czy marne 2-3 sekundy w stos. do venica taktowanego tym samym zegarem?? kurde - po tej calej podjarce i teraz zjarce to mam procka, plyte pamieci i wychodze sie poszlajac po miescie bo mi sie nie chce nawet tego skladac do kupy :unsure: kiedys to bym siedzial do 6rano i kombinowal a dzis... moze ja za stary jestem na o/c?? :lol: pozdro opto-brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Szkoda po prostu szkoda.. mialem sprzedawac swojego Venice i brac opterona ale na szczescie sie powstrzymalem... szkoda bo marzylo mi sie 3Ghz na codzien :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Wniosek z tego taki że trzeba zrobić selekcje, o ile znajdzie się ktoś komu 0536 dobrze lata :blink: może poprostu ten tydzień jakis felerny . . 0530 zarąbiście cięzko znaleźć nawet w USA ;/ Ciekawe co pokażą następne tygodnie, mam nadzieje że może być tylko lepiej. . bo gorzej już chyba być nie może :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 SPI 16M - 9x300Mhz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ciekawe co pokażą następne tygodnie, mam nadzieje że może być tylko lepiej. . bo gorzej już chyba być nie może :) 1688395[/snapback] Jak pokazal Venice niestety moze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 SPI 16M - 9x300Mhz: 1688515[/snapback] u mnie tez to przechodzi ale sp2004 sie na tym wykrzacza niestety, max co dobilem to 9x298 na 1,63 ale temp dobijala do 58, teraz mam 1,58 i 9x296, sp2004 chodzi przez godzine juz a temp to 55 stopni. wiecej nie da rady raczej ;( ht x3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Eh padaczka kompletna po prostu :/ ze screenow 9X300 na 1,65 SPI16 to nie ma sie co cieszyc tylko plakac trzeba... 0530 rozkradli i koniec pozamiatane :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 no więc mojej padaczce możliwości O/C na AC przy 1.65V kończą się gdzieś tutaj: może uda się jeszcze wycisnąć 2-3mhz HTT więcej nie podnosząc napięcia :) 9x300mhz jest tylko spi stable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 themOn na tym samym napieciu powinienes puscic 9x296 u mnie sp2004 smigal 50 minut i wylaczylem zeby zmieniac, napiecie o stopke wyzej daje 9x298 sp2004 stable ale sie grzeje, niestety powyzej tego zmiana napiecia i podnoszenie magistrali nic nie zmienia, sp2004 piszczy po 20 minutach , czy superpi liczac 16m pokaze ze opteron na tych samych / podobnych ustawieniach jest lepszy bądz gdorszy niz venice ? czy testowac to sandrą? i jak sprawdzic sam procesor pomijając pamięć bo mam koszmarnei słabą kosc narazie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 procek juz przyjechal, ale szef chce go chyba pokrecic w domu na p4c800 :lol: a tak serio to pewnie w poniedzialek go wyrwe na zabawe. najwazniejsze, ze jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 na allegro pojawiła sie aukcja z nowymi opterkami.. http://allegro.pl/show_item.php?item=67230365 Miałem nazieje że może gdzieś się zawieruszyły 0530 :) Pytałem gościa Niestety cabge 0536 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 0532 nawet bym wolal byly lepsze od 0536 i mialy TCase 57. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 0532 nawet bym wolal byly lepsze od 0536 i mialy TCase 57. 1690264[/snapback] e tam na moje oko z tych też się wyciśnie coś ciekawego, tylko trzeba trzymać temp. ok.40*C, a nie więcej. Najbardziej mnie ciekawi jak się sprawują przy -50*C lub mniej B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Jak na 40stC nic ciekawego nie pokazał to i na -50stC średnio będzie… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Jak na 40stC nic ciekawego nie pokazał to i na -50stC średnio będzie… 1691475[/snapback] Czasme bywa inaczej... ale to trzeba sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Czasme bywa inaczej... ale to trzeba sprawdzic. 1691965[/snapback] Chyba nie chcesz powiedzieć że masz nadzieje że proce co ledwo robinią 2,6GHz z groszami nagle na FC zaliczą 3,4GHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ja sie z toba zgadzam, i tez mam zamówionego Opka, 2.7 w zupelnosci wystarcza, a po co sprzedawac dobrego Venice jak OP 2.7GHz w codziennych aplikacjach moze byc szybszy od venice ze wzgledu na cache. 1687677[/snapback] 1. Znajdź opterona który chodzi na 2700MHz 2. Uważasz że dodatkowe 512Kb cache'u sprawi że np. 2700MHz opteron pokona Venice np. 2900Mhz? wierzysz w cuda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Chyba nie chcesz powiedzieć że masz nadzieje że proce co ledwo robinią 2,6GHz z groszami nagle na FC zaliczą 3,4GHz ? 1692384[/snapback] Byly takie przypadki AXP ze na FC dopiero pokazal swoje mozliwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 U mnie nie jest tak zle (chociaz jakos rewelacyjnie tez nie)... Procek idzie stabilnie na 2,9 ale pamieci nie wyrabiaja w dzielinku 1:1 nawet na baaardzo luznych tajmingach, wiec zostalo na 2,85 (316X9) ale juz na 6-4-4-3 1T. Teraz obnizam mu napiecie (aktualnie zjechalem do 1,65V) i testuje w primie. Mysle ze na VCore w granicach 1,6V sie zatrzyma... Acha, niestety na AC wywala sie smallfft jak mam wentyl puszczony na 1000rpm z powodu wysokiej temperatury (56 stp i momentalny crash), wiec robie testy stabilnosci przy wlaczonym "odkurzaczu". Ciagle nie moge zabrac sie i skonczyc tego WC, ale widze ze bedzie to konieczne:/ 1687400[/snapback] No i jednak nie udalo mi sie juz obnizyc napiecia:/ Stabilnie przy 2,8 tylko na 1,69V:/ Jak myslicie czy mozna mu na stale zostawic takie napiecie? Bo w sumie na 2,7 chodzi na 1,55V, a to tylko 100Mhz roznicy. Jakie jest maksymalne VCore, ktore uwazacie za bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 No i jednak nie udalo mi sie juz obnizyc napiecia:/ Stabilnie przy 2,8 tylko na 1,69V:/ Jak myslicie czy mozna mu na stale zostawic takie napiecie? Bo w sumie na 2,7 chodzi na 1,55V, a to tylko 100Mhz roznicy. Jakie jest maksymalne VCore, ktore uwazacie za bezpieczne? 1692730[/snapback] Ja bym zostal na 1.55v , 1.69 na stałe to troche duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 @mieciop: no wlasnie niestety tez tak mysle:/ Jedyne co mnie jeszcze trzyma przy tym 1,69V to fakt, ze to moze to drugie 512kb jest tak lakome na volty... Wie ktos jaka fabryczna tolerancje maja te proce? Na pewno AMD przyjelo pewne widelki dotyczace tego napiecia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 @mieciop: no wlasnie niestety tez tak mysle:/ Jedyne co mnie jeszcze trzyma przy tym 1,69V to fakt, ze to moze to drugie 512kb jest tak lakome na volty... Wie ktos jaka fabryczna tolerancje maja te proce? Na pewno AMD przyjelo pewne widelki dotyczace tego napiecia... 1692757[/snapback] Po raz kolejny zaprzecze... Cache nie ma zadnego zwiazku z oc. Popatrz sobie jak kreca na xs... Zalezy od konkretnej sztuki proca . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ej Panowie, ale po co wieszamy już psy na tym Opteronie narazie trafiła się taka i nieinna seria z venice było podobnie. Poczekajmy może chwile na kolejne tygodnie, a może nawet na coś co będzie dostępne już w sklepach. Ludzie z zagranicy powykupują (domysł) te "gorsze" tygodnie i AMD będzie musiało wypuścić wiećej proców... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Czytam watek i czegos nie rozumiem: O co chodzi z tym TCase ?? na jakiej podstawie ten program ja okresla na podstawie rewizji ? Mowiac krotko czy jest to temperatura po ktorej proc pada ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Po raz kolejny zaprzecze... Cache nie ma zadnego zwiazku z oc. Popatrz sobie jak kreca na xs... Zalezy od konkretnej sztuki proca . 1693021[/snapback] No to poraz kolejny sie mylisz :) Ja sprawdzam selekcjonowane procki Primem i S&M, Prime potrafi lataz 10h a cache sie wywala odrazu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 No to poraz kolejny sie mylisz :) Ja sprawdzam selekcjonowane procki Primem i S&M, Prime potrafi lataz 10h a cache sie wywala odrazu.... 1693564[/snapback] chodzi mi o l2 cache jakbys nie wiedzial .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 chodzi mi o l2 cache jakbys nie wiedzial .. 1693631[/snapback] No i ja mówie o L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 jemu chodzi o różnice pojemności cache a możliwości oc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 a piterowi ciezko zrozumiec jak zwykle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 a piterowi ciezko zrozumiec jak zwykle 1693837[/snapback] Chodzi o to ze sa przypadki kiedy to Cache mówi NIE szybciej od samego proca, czyli procek moze wiecaj a cache nie pozwala. PS. Da sie wylaczyc L2 a biosie ? Bo nie patrzylem jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...