Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

po bardzo dlugiej walce , wielu biosach , resetach itp wkoncu doszedlem do jakis wynikow . nie bluzgajcie ze to tylko test w superpi 8M ale jeszcze nie mialem czasu zapuscic 16M. Spodziewam sie ze wycisne jeszcze wiecej jak zmienie zasilacz , strasznie nie stabilne napiecia oraz pamieci - loteria zeby zadziaialy. testy przeprowadzone na stock'owym chlodzeniu.

Dołączona grafika

Edytowane przez tayler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po bardzo dlugiej walce , wielu biosach , resetach itp wkoncu doszedlem do jakis wynikow . nie bluzgajcie ze to tylko test w superpi 8M ale jeszcze nie mialem czasu zapuscic 16M. Spodziewam sie ze wycisne jeszcze wiecej jak zmienie zasilacz , strasznie nie stabilne napiecia oraz pamieci - loteria zeby zadziaialy. testy przeprowadzone na stock'owym chlodzeniu.

Dołączona grafika

nie jest to imponujący wynik co do czasu.... mój opteron chodzi na 2628Mhz, ale 8M wyrabiam w ok. 6min 06 sek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbys nie wiedzial to tu nie chodzi oto jaki czas jest w superpi , ale o taktowanie procesora ,a screen jest tylko poto aby potwierdzic stabilnosc.ze wzgledu na fatalne taktowania pamieci wynik w supe pi jest taki slaby ...

wiem. tylko chciałem powiedzieć że mam niższy czas obliczeń....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Wygląda obiecujaco, ale do testów stabilności polecam ci SP2004 np przez 6 godzin, OCCT -"Torture test" też przez 6 godzin lub S&M, szczególnie ten ostatni pozbawia wszelkich złudzeń :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda obiecujaco, ale do testów stabilności polecam ci SP2004 np przez 6 godzin, OCCT -"Torture test" też przez 6 godzin lub S&M, szczególnie ten ostatni pozbawia wszelkich złudzeń :D

dzieki , wiem, tylko nie chce usmarzyc proca , bo jak zapodaj prime'a to momentalnie temperatura leci w gora do ~55 , a przez to ze stockowy cooler.

Jak pieniadze bede do przeprowadze kilka modernizacji + wc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje rozwazanai co do TCase i mozliwosci jego odczytania na podstawie oznaczen na procesorze dobiegly konca, nie da sie tego okreslic, dzis dostalem 2 athlony roznia sie tylko ostatnia cyferka nr seryjnego a dokaldnie kolejny nr seryjne, jeden procesor ma Tcas 55, zas drugi 57, oczywiscie 57 kreci sie lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki , wiem, tylko nie chce usmarzyc proca , bo jak zapodaj prime'a to momentalnie temperatura leci w gora do ~55 , a przez to ze stockowy cooler.

Jak pieniadze bede do przeprowadze kilka modernizacji + wc

sprawdź MaxTcase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje rozwazanai co do TCase i mozliwosci jego odczytania na podstawie oznaczen na procesorze dobiegly konca, nie da sie tego okreslic, dzis dostalem 2 athlony roznia sie tylko ostatnia cyferka nr seryjnego a dokaldnie kolejny nr seryjne, jeden procesor ma Tcas 55, zas drugi 57, oczywiscie 57 kreci sie lepiej...

moj tez ma temp 57* , moze bedzie jakas logika jest porownac wyniki twojego do mojego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie może jaka to jest wersja? S939? S940? Tam nie napisali...

http://www.geo-com.pl/p.php?it=7912

LOL, nie spodziewałem sie ze zobacze link do sklepu w którym...hmm...pracuje i zajmuje sprzedażą internetowa :lol: :wink: Niestety narazie nie zapowiada sie ze beda Opterony na 939 u nas. Ale jak tylko bede miał jakaś informacje z hurtownii to oczywiście dam znac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę miał z Niemiec w końcu.

I PITER => to Ty nie umiesz szukać...

http://shop.vv-computer.de/shop/info/20677...dwareschotte.de

http://shop.norskit.de/nit/default.asp?Pag...OCK939110022944

Cena 150 Euro => 3 dni temu była o 6 Euro niższa i w jednym i w drugim sklepie. Są też sklepy co dziś miały taniej ale procki już zeszły od rana :D

Edytowane przez Hirotaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę miał z Niemiec w końcu.

I PITER => to Ty nie umiesz szukać...

http://shop.vv-computer.de/shop/info/20677...dwareschotte.de

http://shop.norskit.de/nit/default.asp?Pag...OCK939110022944

Cena 150 Euro => 3 dni temu była o 6 Euro niższa i w jednym i w drugim sklepie. Są też sklepy co dziś miały taniej ale procki już zeszły od rana :D

ostatnio jak szulame to ponad 200E dlatego mnie ta cena zdziwila ale widze spadly ceny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro pojawiły sie Opterony od Arche zarówno OEM jak i BOX.

W całkiem przyzwoitych cenach-sam chętnie bym się skusił, ale już zamówiłem sobie co innego no i nie wiadomo jak z o/c a na szczęście niestety nie chce liczyc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy swoim to nie zostane bo jedyne co mam to MGB-350ATXP4 czyli jakis noname. To bede myślał o tym taganie380. Mam nadzieje że mocowo wytrzyma.

Przepraszam za OT ale bądź co bądz temat dotyczy Opka :)

Dzięki Niemiec! Czy jedziesz na 9x300 cały czas czy tylko testowałeś ile sie da? jakiego masz coolerka? ja kupuje PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ czy to dobry wybór? jakie masz temperatury?

To jest nazwyklejszy Megabajt 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi