Niemiec Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 testowalem procka na scythe ninja z fanderem 120. na na asusie na 9*300 pracowalem kilka godzin i nie bylo problemow. pent nie bedzie zly, ale w tej cenie chyba big typhoon bedzie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) po bardzo dlugiej walce , wielu biosach , resetach itp wkoncu doszedlem do jakis wynikow . nie bluzgajcie ze to tylko test w superpi 8M ale jeszcze nie mialem czasu zapuscic 16M. Spodziewam sie ze wycisne jeszcze wiecej jak zmienie zasilacz , strasznie nie stabilne napiecia oraz pamieci - loteria zeby zadziaialy. testy przeprowadzone na stock'owym chlodzeniu. Edytowane 6 Listopada 2005 przez tayler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 po bardzo dlugiej walce , wielu biosach , resetach itp wkoncu doszedlem do jakis wynikow . nie bluzgajcie ze to tylko test w superpi 8M ale jeszcze nie mialem czasu zapuscic 16M. Spodziewam sie ze wycisne jeszcze wiecej jak zmienie zasilacz , strasznie nie stabilne napiecia oraz pamieci - loteria zeby zadziaialy. testy przeprowadzone na stock'owym chlodzeniu. nie jest to imponujący wynik co do czasu.... mój opteron chodzi na 2628Mhz, ale 8M wyrabiam w ok. 6min 06 sek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 jakbys nie wiedzial to tu nie chodzi oto jaki czas jest w superpi , ale o taktowanie procesora ,a screen jest tylko poto aby potwierdzic stabilnosc.ze wzgledu na fatalne taktowania pamieci wynik w supe pi jest taki slaby ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Rozwalają mnie ludzie co twierdzą, że SuperPi jest potwierdzeniem stabilności kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 jakbys nie wiedzial to tu nie chodzi oto jaki czas jest w superpi , ale o taktowanie procesora ,a screen jest tylko poto aby potwierdzic stabilnosc.ze wzgledu na fatalne taktowania pamieci wynik w supe pi jest taki slaby ...wiem. tylko chciałem powiedzieć że mam niższy czas obliczeń.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Rozwalają mnie ludzie co twierdzą, że SuperPi jest potwierdzeniem stabilności kompa...Przeciez tayler pisal ze to dopiero poczatek i nie mial czasu na wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 po bardzo dlugiej walce , wielu biosach , resetach itp wkoncu doszedlem do jakis wynikow . nie bluzgajcie ze to tylko test w superpi 8M ale jeszcze nie mialem czasu zapuscic 16M. Spodziewam sie ze wycisne jeszcze wiecej jak zmienie zasilacz , strasznie nie stabilne napiecia oraz pamieci - loteria zeby zadziaialy. testy przeprowadzone na stock'owym chlodzeniu. Wygląda obiecujaco, ale do testów stabilności polecam ci SP2004 np przez 6 godzin, OCCT -"Torture test" też przez 6 godzin lub S&M, szczególnie ten ostatni pozbawia wszelkich złudzeń :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Nie wiecie może jaka to jest wersja? S939? S940? Tam nie napisali... http://www.geo-com.pl/p.php?it=7912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Nie wiecie może jaka to jest wersja? S939? S940? Tam nie napisali... http://www.geo-com.pl/p.php?it=7912 940 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Wygląda obiecujaco, ale do testów stabilności polecam ci SP2004 np przez 6 godzin, OCCT -"Torture test" też przez 6 godzin lub S&M, szczególnie ten ostatni pozbawia wszelkich złudzeń :Ddzieki , wiem, tylko nie chce usmarzyc proca , bo jak zapodaj prime'a to momentalnie temperatura leci w gora do ~55 , a przez to ze stockowy cooler. Jak pieniadze bede do przeprowadze kilka modernizacji + wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Moje rozwazanai co do TCase i mozliwosci jego odczytania na podstawie oznaczen na procesorze dobiegly konca, nie da sie tego okreslic, dzis dostalem 2 athlony roznia sie tylko ostatnia cyferka nr seryjnego a dokaldnie kolejny nr seryjne, jeden procesor ma Tcas 55, zas drugi 57, oczywiscie 57 kreci sie lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 dzieki , wiem, tylko nie chce usmarzyc proca , bo jak zapodaj prime'a to momentalnie temperatura leci w gora do ~55 , a przez to ze stockowy cooler. Jak pieniadze bede do przeprowadze kilka modernizacji + wc sprawdź MaxTcase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Moje rozwazanai co do TCase i mozliwosci jego odczytania na podstawie oznaczen na procesorze dobiegly konca, nie da sie tego okreslic, dzis dostalem 2 athlony roznia sie tylko ostatnia cyferka nr seryjnego a dokaldnie kolejny nr seryjne, jeden procesor ma Tcas 55, zas drugi 57, oczywiscie 57 kreci sie lepiej...moj tez ma temp 57* , moze bedzie jakas logika jest porownac wyniki twojego do mojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 A gdzie takowego nabyć w naszym boskim kraju??? W 1 sklepie mają niby Opterona 146 na 939 za cene 0.0 PLN... :D A w innych nigdzie na 939 nie ma żadnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie wiecie może jaka to jest wersja? S939? S940? Tam nie napisali... http://www.geo-com.pl/p.php?it=7912 LOL, nie spodziewałem sie ze zobacze link do sklepu w którym...hmm...pracuje i zajmuje sprzedażą internetowa :lol: :wink: Niestety narazie nie zapowiada sie ze beda Opterony na 939 u nas. Ale jak tylko bede miał jakaś informacje z hurtownii to oczywiście dam znac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natonek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 A gdzie takowego nabyć w naszym boskim kraju??? W 1 sklepie mają niby Opterona 146 na 939 za cene 0.0 PLN... :D A w innych nigdzie na 939 nie ma żadnych... w pc-shop.pl ale sklep jest w budowie i własnie milans tam pracuje :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Wiem, ale strasznie drogo. Za 146kę ponad 800PLN gdzie w Niemczech za 145Euro można dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 to sciagnij od szkopow, w czym problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Wiem, ale strasznie drogo. Za 146kę ponad 800PLN gdzie w Niemczech za 145Euro można dostać. gdzie w niemczech?, bo chyab cos Ci sie przewidzialo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) Będę miał z Niemiec w końcu. I PITER => to Ty nie umiesz szukać... http://shop.vv-computer.de/shop/info/20677...dwareschotte.de http://shop.norskit.de/nit/default.asp?Pag...OCK939110022944 Cena 150 Euro => 3 dni temu była o 6 Euro niższa i w jednym i w drugim sklepie. Są też sklepy co dziś miały taniej ale procki już zeszły od rana :D Edytowane 11 Listopada 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 w pc-shop.pl ale sklep jest w budowie i własnie milans tam pracuje :-Pjest w budowie ale jak by co walić pod numery kontaktowe tam podane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Za to tu jest 0540... Cena niezła... :mur: Co z tą Polską? :sad: http://www.oc-wear.de/pd1129722557.htm?categoryId=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian_007 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 witam, chcialbym sie zapytac gdzie i w jakiej cenie mozna nabyc opteronka 144 tak zeby sie wykrecal do ~2600 przy nieduzym vcore? czy dopadniecie takiego jest mozliwe mniej wiecej do grudnia? ew moze byc venice przy podobnych parametrach :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Będę miał z Niemiec w końcu. I PITER => to Ty nie umiesz szukać... http://shop.vv-computer.de/shop/info/20677...dwareschotte.de http://shop.norskit.de/nit/default.asp?Pag...OCK939110022944 Cena 150 Euro => 3 dni temu była o 6 Euro niższa i w jednym i w drugim sklepie. Są też sklepy co dziś miały taniej ale procki już zeszły od rana :D ostatnio jak szulame to ponad 200E dlatego mnie ta cena zdziwila ale widze spadly ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Szkoda, ze u nas tych opteronkow nie ma, bo niestety pewnie bedzie ciezko tez z dostaniem 165 . A szkoda bo dwurdzeniowce za 300$ zapowiadaly sie ciekawie. Edytowane 12 Listopada 2005 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Szkoda, ze u nas tych opteronkow nie ma, bo niestety pewnie bedzie ciezko tez z dostaniem 165 . A szkoda bo dwurdzeniowce za 300$ zapowiadaly sie ciekawie. Z tego co mi wiadomo to przed styczniem 2006 nie bedzie ich w ofercie polskich dystrybutorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Na Allegro pojawiły sie Opterony od Arche zarówno OEM jak i BOX. W całkiem przyzwoitych cenach-sam chętnie bym się skusił, ale już zamówiłem sobie co innego no i nie wiadomo jak z o/c a na szczęście niestety nie chce liczyc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Przy swoim to nie zostane bo jedyne co mam to MGB-350ATXP4 czyli jakis noname. To bede myślał o tym taganie380. Mam nadzieje że mocowo wytrzyma. Przepraszam za OT ale bądź co bądz temat dotyczy Opka :) Dzięki Niemiec! Czy jedziesz na 9x300 cały czas czy tylko testowałeś ile sie da? jakiego masz coolerka? ja kupuje PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ czy to dobry wybór? jakie masz temperatury? To jest nazwyklejszy Megabajt 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 AMD OPTERON 144 1.8 GHZ S939 Venus 559,99zl AMD OPTERON 144 1.8 GHZ S939 Venus BOX 649,99zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...