Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

Dystrybutorem Sempronów na 939 jest NTT, sprzedaje je tylko w zestawach (plyta+procesor) gwarancja jest wspolna dla obu elementów, przy reklamacji którego kolwiek elementu trzeba wysylac komplet. Zestawy posiadaja oryginalnie zamontowane chlodzenie(spire) ciezko bedzie z gwarancja na takie procesory kupione poprzez allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego sempa bralem w apollo i niech sie oni martwia ;] poza tym ten z allegro jakis drogi, bo ja placilem 320 za procka a tydzien pozniej byl juz za 290.

PITer => grzebalem ostatnio w cenniku NTT przy okazji pogoni za DFI i nie znalazlem sempa 939 ani na stronie z cenami detalicznymi ani w cenniku, ktory podsylaja na maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dystrybutorem Sempronów na 939 jest NTT, sprzedaje je tylko w zestawach (plyta+procesor) gwarancja jest wspolna dla obu elementów, przy reklamacji którego kolwiek elementu trzeba wysylac komplet. Zestawy posiadaja oryginalnie zamontowane chlodzenie(spire) ciezko bedzie z gwarancja na takie procesory kupione poprzez allegro...

to jest juz problem sprzedawcy ktory daje Ci 12 miesiecy gwarancji :wink:

Niemiec, teraz nielatwo dostac sempa za 300 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o opteronach tu gadamy a nie sempronach :lol:

@Niemiec,

pochwal sie wynikami tutaj, bo tylko w temacie o super_pi pisales. nie wszyscy wchodzą do "ekstremalnych". kopa można dostać... ;)

EJJJJ, byl ktos z jakas zaje.bis.tą serią opterona, obiecywał jakieś screeny... ja też mogę napisać że mój robi 3ghz na powietrzu na 1,3V :D no offence, po prostu chcialbym zobaczyc jakiegos opteronka wreszcie pow. 3ghz!!! jeden mały macieupeńki suicide shot!!! plzzzzzzzzzzz :rolleyes:

@yoto, jak skolujesz jakis mocny freon to nawet rozmontuje setup i wpadne do ciebie z tym procem :gitarzysta2: ta seria (pierwsza od ibiza, cabge 0536) ma podobno jedna dobrą zaletę, trzeba zejsc baaaaaardzo nisko z temp zeby ja coldbug trzepnął, ale moj proc ma mnożnik 9 :| goddamnitshit!!!! poza tym powyższe odnosi się bardziej do cabge032 i 0534 :lol: ale lubie se czasami pomarzyć ;)

pozdro

PS: krótkie wiadomości z frontów zachodnich :lol: :

jeszcze są opterony, nieiwle ale jednak... nie wiadomo na ile prawdziwe są plotki nt. wycofywania przez amd opteronów ze sprzedaży detalicznej.

opterony ze świeżych serii (CABYE, CAB2E - 0543, 0544) kręcą się cały czas nieźle. módlmy się wszyscy żeby trafiły do nas w jakiejś rozsądnej cenie B)

może wystosujemy gdzieś jakąś oficjalną odezwę nt. "ocerzy wszystkich krajów łączmy się" i niech nam prześlą oficjalnie w ramach pomocy ONZ'u albo jakiegoś innego CZerwonego Krzyża z 5 sztuk jakichś przetestowanych na 3ghz :rolleyes:

pozdro łansegien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie opek juz wysłany wiec powinien jutro dotrzeć, co do sempronów NTT nie ma i nie bedzie miało sempów 939 wie bo sopro u nich kupuję.

co do wydajności opka mam nadzieje ze mój pójdzie na 2600 mhz przy jakimś rozsądnym napięciu, pewnie ze by sie chciało wiecej ale wydaje mi sie ze za tą cene FX55 w zupełności mi wystarczy :)

Edytowane przez lipa_ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myrddin669 => opek wrocil tam skad go mialem czyli do mojego szefa, ale jak bedzie pod reka jakis phase change to pewnie jeszcze pobawie sie nim. sempa nie krecilem narazie, bo aktualnie siedze na gigabyte k8n-sli a to przy htt250 juz wywala sie na wykrywaniu hdd.

http://i14.photobucket.com/albums/a345/Nie...OC/IMG_2264.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a345/Nie...OC/IMG_2265.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/OC/28203.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a345/Nie...OC/IMG_2257.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/OC/1135.jpg

opisy tutaj:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=161669&st=0

procek z godziny na godzine sie rozkrecal, bo to bylo jego pierwsze uruchomienie, pewnie teraz moznaby osiagnac wiecej mhz i/lub zejsc nizej z napieciem, poza tym juz sa minusy za oknem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty dajesz ?? tematy pomyliles czy co ? :P

Zreszta sempa 939 raczej nie kupisz

Niemiec pisze o spermonach na 939 :P

a do wakacji moze jeszcze wyjda wiec kto wie :)

oby jakis najtanszy byl za okolo 260;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o opteronach tu gadamy a nie sempronach :lol:

@Niemiec,

pochwal sie wynikami tutaj, bo tylko w temacie o super_pi pisales. nie wszyscy wchodzą do "ekstremalnych". kopa można dostać... ;)

EJJJJ, byl ktos z jakas zaje.bis.tą serią opterona, obiecywał jakieś screeny... ja też mogę napisać że mój robi 3ghz na powietrzu na 1,3V :D no offence, po prostu chcialbym zobaczyc jakiegos opteronka wreszcie pow. 3ghz!!! jeden mały macieupeńki suicide shot!!! plzzzzzzzzzzz :rolleyes:

@yoto, jak skolujesz jakis mocny freon to nawet rozmontuje setup i wpadne do ciebie z tym procem :gitarzysta2: ta seria (pierwsza od ibiza, cabge 0536) ma podobno jedna dobrą zaletę, trzeba zejsc baaaaaardzo nisko z temp zeby ja coldbug trzepnął, ale moj proc ma mnożnik 9 :| goddamnitshit!!!! poza tym powyższe odnosi się bardziej do cabge032 i 0534 :lol: ale lubie se czasami pomarzyć ;)

pozdro

PS: krótkie wiadomości z frontów zachodnich :lol: :

jeszcze są opterony, nieiwle ale jednak... nie wiadomo na ile prawdziwe są plotki nt. wycofywania przez amd opteronów ze sprzedaży detalicznej.

opterony ze świeżych serii (CABYE, CAB2E - 0543, 0544) kręcą się cały czas nieźle. módlmy się wszyscy żeby trafiły do nas w jakiejś rozsądnej cenie B)

może wystosujemy gdzieś jakąś oficjalną odezwę nt. "ocerzy wszystkich krajów łączmy się" i niech nam prześlą oficjalnie w ramach pomocy ONZ'u albo jakiegoś innego CZerwonego Krzyża z 5 sztuk jakichś przetestowanych na 3ghz :rolleyes:

pozdro łansegien

To ja miałem dać screny na 3Ghz ale niestety braki czasu oraz pasty niepozwoliły mi na to mam nadzje że jutro albo w sobote przyjdze OCZ 5+ wtedy w niedzele moża się czegoś spodzewać. A co do wiarygodności to scren na 2.8Ghz na 1.4v jaki dałem w tym temacie powinien potwierdzić to że na 3Ghz będzie latać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do wiarygodności to scren na 2.8Ghz na 1.4v jaki dałem w tym temacie powinien potwierdzić to że na 3Ghz będzie latać.

Zyczę Ci, żeby tak było ale szczerze w to wątpię. Jest coś takiego jak bariera, do której proc dochodzi dość łatwo, ale póżniej każde 10 MHz wymaga kolejnych 0,05 - 0,1 V. Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluję wiary w sprawność wymiaru sprawiedliwości ... o ile w ogóle dojdzie do procesu ...

zastanawiam sie czego mam pogratulowac Tobie :rolleyes:

Sprawa jest bardzo prosta. Kupujesz przedmiot na ktory sprzedawca wystawia Ci gwarancje. Gwarancja "to dokument wystawiany przez gwaranta na zasadzie umowy akcesoryjnej, okreslajacy zasady odpowiedzialnosci gwaranta za wady fizyczne produktu, ktorego dotyczy"

Tak wiec jesli w Twoim procesorze przepala sie tranzystory to bedzie to podstawa reklamacji w mysl przepisow prawa omow konsumenckich.

I teraz: jesli sprzedawca jest sklonny porozumiec sie z konsumentem, strona posredniczaca moze byc Inspekcja Handlowa lub Polubowny Sad Konsumencji (Cieszmy sie, jakims cudem weszlismy do tej Unii, nastala cywilizacja... :wink: )

Jesli jest mniej sklonny mozemy tez skierowac sprawe do Sadu Cywilnego.

Jesli nie wykazalismy sie jakims szczegolnym stopniem glupoty przy zawieraniu transakcji nie ma problemow z dochodzeniem swoich praw. Przykladem (skutecznego dochodzenia swoich praw) jest sytuacja w ktorej ktoś wystawil sobie swoj dom w portalu aukcyjnym bez ceny minimalnej. Inny ktoś go kupil. Po zakonczeniu transakcji ktoś nie chcial go sprzedac drugiemu ktosiowi jednak po przeprowadzonym postepowaniu sadowym okazalo sie ze nie ma wyboru... :wink:

P.S www.uokik.gov.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam zapupy w arche. Wczoraj do nich dzwonilem w sprawie optweronów 148 niemily pan powiedzial ze czekaja na wieksza dostawe ale posiadaja na stanie kilka sztuk i moga mi spzedac. Gdy zapytalem o serie powiedzial aby zadzwonic dzis rano, zadzwonilem powiedziano mi ze paczki jeszcze nie dostali mimo tego ze wczesniej powiedziano mi ze jest kilka sztuk od reki, zadzwonilem przed momentem i okazalo sie ze "juz sie skonczyly" i nastepna dostawa za poltora tygodnia, ktos ma OPKA 148 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[OT] arche wystawiło na aukcji conecty 3d. jak byk pisze ze 16p ale jak gadałem z facetem to gadał ze nie ma gwarancji na 16 p bo sie niektóre modują a inne nie. dopłacając 20 zł mozna miec wersje modowalną (zmienią juz biosa). ciekawe co bedzie jak nowe grafy bedą niemodowalne... [/OT]

moze niedługo ibiz bedzie miał nowe opki. nic pewnego bo ciagle szuka dobrego, pewnego źródła. tak czy owak ceny powinny byc niższe niż u arche

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zyczę Ci, żeby tak było ale szczerze w to wątpię. Jest coś takiego jak bariera, do której proc dochodzi dość łatwo, ale póżniej każde 10 MHz wymaga kolejnych 0,05 - 0,1 V.

Na 3Ghz już umnie chodził niestety z powodu chłodzenia test powyżej 8m w spi odpadał (może by się dało ale nieche stracić mojego opka) i chodził przy napięciu 1.475-1.5v stabilności niemiałem jak sprawdzić ale spi 8M przechodził. Ale wiadomo przydało by się coś na całą noc zapuścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi