teges Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 dlaczego boxy maja tylko 12 m-cy gwary ? @ KamilM gdzie kupiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Od znajomego brałem, chciał 600zł ale trochę opuścił. Oczywiście używany (coś koło 3 miechów). Musze tylko jeszcze gwarancję wziąć, bo jeszcze nie wysłał :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 a on skad tak tanio mial ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Hm, nie wnikałem, sprzedawał, to wziąłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 na szybko bo muszę się klasc spac 146 CAB2E 0540FPMW na asrocku :P pozdro guys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) na szybko bo muszę się klasc spac 146 CAB2E 0540FPMW na asrocku :P pozdro guys wygląda obiecująco :D może będzie 3,2 na WC ... Edytowane 16 Grudnia 2005 przez marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 dfi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 skąd masz tego chipa? p.s. zainwestuj w DFI i WC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Do wszystkich co mają tego procka (i nie tylko) czapki z jąder:) zdejmujcie. Dzisiaj założyłem Powerx2 na to cudo i w stosunku do ac temperatury spadły w prime o ok 6*C. Więc stwierdziłem że trzeba czegoś skuteczniejszego spróbowac i zdjąłem z niego blaszkę . I bios pokazuje teraz 29 *C zamiast 33. W windows idle jest tak samo 28-29*C(trochę się zawiodłem). Więc stwierdziłem że pora na konkrety i zapuściłem prime i tu zaskoczenie po narazie 22 min trwania testu small FFTs 38*C(przed zdjęciem czapki było 45*C)Wszystko przy 2800@1,52v(Nie schodziłem z napięciem niżej z braku czasu walczyłem z pompą). Większe OC już wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 chip jest z niemiec a ac na razie daje rade, mam nadzieje ze poleci troche wiecej ale to za czas jakiś - zawalilem pare rzeczy walcząc z tym prockiem i msze do swiąt nadrobić :| niestety chociaz dzisiaj w sumie zalozylem starego 144 na dfi infinity, które będę miał jakiś czas i zobaczymy co z niego będzie, volty na pewno większe :D z mhz sie zobaczy, plyty jeszcze nie znam, paru ustawień nie kumam - mam nadzieję ze ją rozgryzę zanim będę musiał włożyć do gwiazdkowego kompa ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Rekordów na tym procku bić nie będę. Przy 3.133@1.7v trochę niestabilny, ale poprubuję. Poniżej mały screen Prime wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Rekordów na tym procku bić nie będę. Przy 3.133@1.7v trochę niestabilny, ale poprubuję. Poniżej mały screen Prime wkrótce. // Nie cytujemy obrazków ! // zavader to jakby średniawy wynik (chodzi mi o stabilnośc nie PI) może woda koło 30 stopni ? Edytowane 17 Grudnia 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Rekordów na tym procku bić nie będę. Przy 3.133@1.7v trochę niestabilny, ale poprubuję. Poniżej mały screen Prime wkrótce. ... a najcekawsze ze chyba mamy z tegio samego zrodla procki a sporą różnice widze :unsure: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 @myrddin669 niezły egzemplarz! ;) Na XS widziałem takie które robiły stabilne @3,1ghz na niewiele większym napięciu i chyba wc o ile dobrze pamiętam. Póki co to chyba najlepsza sztuka na tweaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 niech sie pochwali lepiej ile zabulil :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 niech sie pochwali lepiej ile zabulil :wink:gdzieś wzceśniej się chwalił ze coś koło 1000 (może deko mniej) :) z DE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Właśnie zamówiłem Opterona 150,pewnie w nastepnym tygodniu sprawdzę jak sie kręci. :D Mam potwierdzenie,że wczoraj procek wyszedł do mnie(GLS z DE).DFI juz czeka,może jeszcze przed Świetami wrzucę wstępny wynik. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 trudno to nazwać chwaleniem :D raczej płakaniem ;) procek był kupowany tutaj: http://www.overclockers.de/prodlist.php?kat=266 to jest opteron 146@2900, jak przeczytałem na niemieckim forum (bardziej wydedukowałem :lol:) to tam wrzucali najlepsze sztuki ze 146 - niektóre szły 3050@stock vcore, aże trafiła się okazja że znajomy był w niemczech akurat i miał kasę żeby za to zapłacić to z niej skorzystałem :) jakbym wiedział że ibiz przywiezie takie dobre proce tym razem to bym może trochę zaoszczędził, ale przekalkulowałem sobie że to 150zł za gwarantowane 2900< to nie tak dużo jak popatrzyłem po ile chodzą u nas selekty venice na 2700 czy tam 2800 :) procesor dojechał, robi zaje.biście, mam nadzieję że w święta coś bardziej się z nim pobawię na jakiejś lepsiejszej płycie :) dobrze, że coraz więcej prcków do nas dochodzi, będzie jakaś zdrowa rywalizacja :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Pierwszy raz widzę zeby sklep sprzedawał selekty :blink: dlaczego u nas tak nie ma :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) @myrddin669 Te selekty to BOX czy OEM ? i jak z gwarą ? Edit Wiem,że BOX to brzmi mało prawdopodobnie,ale już niczego nie jestem pewien. :wink: Edytowane 17 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Te selekty to BOX czy OEM ? i jak z gwarą ? Edit Wiem,że BOX to brzmi mało prawdopodobnie,ale już niczego nie jestem pewien. Jakby byl BOX, to raczej selekty byc by nie mogly... Poza tym, @myrddin669, czy ten Twój znajomy mógłby trochę wiecej tych Optków kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 osobiscie uważam ze te slekty śa drogie prawie 1000 zł za 146 troszke duzo a 2900 mhz to wcale nie jakis wielki wynik u mnie chodzi mój 144 na 1,52v na 2800. mam nowe chłodzenie i nie mialem jeszcze czasu potestowac na 2900 . dzisiaj moze dam rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 osobiscie uważam ze te slekty śa drogie prawie 1000 zł za 146 troszke duzo a 2900 mhz to wcale nie jakis wielki wynik u mnie chodzi mój 144 na 1,52v na 2800. mam nowe chłodzenie i nie mialem jeszcze czasu potestowac na 2900 . dzisiaj moze dam rade Pierwszy raz widzę zeby sklep sprzedawał selekty blink.gif dlaczego u nas tak nie ma Ja uwazam, ze jesli sklepy (i nie tylko) nie sprzedawalyby wogole selektow, to znacznie latwiej byloby się natknac na procka (i nie tylko) z dobrym OC za "normalną" cenę. Ale kiedy na swiecie selektuje się, to potem i do Polski docierają te przebrane, podkrecane na 5% :/ :[ Dlatego jesli juz selektowac, to wszedzie, bo jesli najpierw jest selekcja Optkow w USA, potem jeszcze w DE, to do Polski docierają tylko te najgorsze, i to, ze nie mamy selekcji, tylko sprawe pogarsza, bo gdyby ona byla, to byloby przynajmniej wiadomo, czego sie spodziewac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 to są oemy z gwarancją 12 miesięcy :) @lores nie przesadzaj stary, bardzo mało sklepów selekcjonuje procki :) podejrzewam że ok. 99% procesorów sprzedawanych na świecie nie jest testowane przed sprzedażą. w UK nie selekcjonują proców np. w ogóle tylko podają serię w niektórych sklepach, a najczęściej w ogóle - kupujesz po prostu 144/146 oem i masz szansę że będzie chodził na 2600 taką samą że na 3000 - także trochę przesadziłeś ze swoją teorią ;) poza tym boxy nie mogą być otwierane przed sprzedażą, a jest ich równie dużo, jeśli nie więcej, niż oemów. a więcej to raczej nie przywiezie, bo to nie jest koleś który handluje sprzętem - kasę na mojego proca pożyczał od rodziny a ja potem oddałem mu ją w polsce. to była że tak powiem "wyjątkowa przysługa". przed świętami dostanę jeszcze na podobnych zasadach 146box z UK od innego kolegi, który tam zyje i pracuje a do polski zjeżdża na święta :) i tamten jest kupowany właśnie na łut szczęścia, czyli kilkam w sklepie "buy" i czekam czy dostanę coś dobrego czy nie ;) zreszta popatrz na przykład na XS - tam non-stop ludzie wymieniają się informacjami jakie steppingi są akurat rozsyłane z różnych sklepów i jakoś to leci... zresztą do overclockers.de przekonałem się właśnie tam, bo proce u nich zamawiali ludzie z chorwacji, francji, austrii i paru innych krajów i sobie chwalili a też były sytuacje że proc robił to gwarantowane 2900@1,55V i czasami kończył się przed 3000, a niektóre robiły 3000@1,4V także nawet w selekcji są duże rozbieżności pomiędzy testowanymi procami :) dobra kończę, bo nie jestem u siebie ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 to są oemy z gwarancją 12 miesięcy icon_smile3.gif @lores nie przesadzaj stary, bardzo mało sklepów selekcjonuje procki icon_smile3.gif podejrzewam że ok. 99% procesorów sprzedawanych na świecie nie jest testowane przed sprzedażą. w UK nie selekcjonują proców np. w ogóle tylko podają serię w niektórych sklepach, a najczęściej w ogóle - kupujesz po prostu 144/146 oem i masz szansę że będzie chodził na 2600 taką samą że na 3000 - także trochę przesadziłeś ze swoją teorią icon_wink2.gif poza tym boxy nie mogą być otwierane przed sprzedażą, a jest ich równie dużo, jeśli nie więcej, niż oemów. a więcej to raczej nie przywiezie, bo to nie jest koleś który handluje sprzętem - kasę na mojego proca pożyczał od rodziny a ja potem oddałem mu ją w polsce. to była że tak powiem "wyjątkowa przysługa". przed świętami dostanę jeszcze na podobnych zasadach 146box z UK od innego kolegi, który tam zyje i pracuje a do polski zjeżdża na święta icon_smile3.gif i tamten jest kupowany właśnie na łut szczęścia, czyli kilkam w sklepie "buy" i czekam czy dostanę coś dobrego czy nie icon_wink2.gif zreszta popatrz na przykład na XS - tam non-stop ludzie wymieniają się informacjami jakie steppingi są akurat rozsyłane z różnych sklepów i jakoś to leci... zresztą do overclockers.de przekonałem się właśnie tam, bo proce u nich zamawiali ludzie z chorwacji, francji, austrii i paru innych krajów i sobie chwalili a też były sytuacje że proc robił to gwarantowane 2900@1,55V i czasami kończył się przed 3000, a niektóre robiły 3000@1,4V także nawet w selekcji są duże rozbieżności pomiędzy testowanymi procami icon_smile3.gif Wiem, wiem. Po co kupujesz drugiego 146 w USA? Mozesz podac, jaka to seria, co Ci się tak dobrze podkrecil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 na szybko bo muszę się klasc spac 146 CAB2E 0540FPMW na asrocku :P pozdro guys .... Mozesz podac, jaka to seria, co Ci się tak dobrze podkrecil? Jak widać powyżej było już podawane. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Jak widać powyżej było już podawane. Ooops... Sorka, co prawda to przeczytalem, ale przypomnialem sobie dopiero teraz, kiedy Ty wypisales... Tak też myslalem... 540... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 @lipa_ml 2900 na AC to nie jest duzo ?? No ladnie ladnie ladnie... Jesli dobrze pamietam, to ja za swojego Venice po selekcji - 2700@1.425 zdaje sie, zaplacilem 750 zl(nie pamietam dokladnie, dane stracilem wraz z RAID i wogle BLE). PITer swojego mega selekta sprzedal za ~900. Tylko Venice. A opek, ktory jest zdecydowanie drozszy, srednio chodzacy gorzej, za 1000 - moim zdaniem fair cena za 2,9 GHz. To daje jakies 250 zl za selekcje. Przebranie 100`tek sztuk prockow i znalezienie tej jednej. Na kazda sztuke powiedzmy 5h, to sobie policz...Prawda, mozna na kilka kompow...masz je ? :) pozdrawiam P.S. aha, trzeba miec jeszcze dojscie, z ktorych mozna wybierac - 100 sztuk to przykladowa liczba. Trzebaby zapytac PITera z ilu on wybral swojego .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 400 moze 500... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ja tez moge selekcjonowac procki, ale czas, checi i studia mi na to nie pozwalaja. cieszcie sie, ze sa tacy ludzie, ktorzy poswiecaja swoj cenny czas na zabawy z prockami i za selekcje biora marne grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...