PITer Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Takie cos mi dzis przyslalo AMD: Witam, To jest produkt, który jest już dostępny w kanale dystrybucyjnym. Może jeszcze nie być u nas na półkach, ale to pewnie kwestia kilku dni. Lada moment te procesory powinny być w dostatecznej ilości - to jest dopiero ich pierwszy miesiąc obecności w sprzedaży. Proszę przepytać wszystkich dystrybutorów - ich lista na stronie http://www.amd.com/pl-pl/Processors/0,,30_...dir=PLDI01#Pola nd ISA HARDWARE (ASBIS) - CPU Master Distributor WARSZAWA Tel: +48 22 33 52 470 Incom S.A. -CPU Master Distributor PL-55-075 BIELANY-WROCLAWSKIE Tel: +48 71 358 8000 Action S.P. z.o.o. - Regional Distributor PL-02-800 WARSZAWA Tel: +48 22 332 1600 NTT System - Regional Distributor 04-351 Warszawa Tel: +48 22 610 00 95 Z poważaniem AMD Polska Wsparcie Techniczne E-mail: support@amd.pl WWW: www.amd.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 czyli w action niedłuigo moze ebdzie, czyli od razy dystrybutr=sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Jka tylko bedzie to zamawiam, zalezy mi na kontrolerze i 1MB Cache, OC to sprawa drugo rzedna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Jka tylko bedzie to zamawiam, zalezy mi na kontrolerze i 1MB Cache, OC to sprawa drugo rzedna. 1652049[/snapback] Chodzi Ci o współpracę 4x512? 1T? W x2 tego nie poprawili: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139087&st=298 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 nie, 2T ale stabilne OC, bo potrafie zrobv takie cos: 4x512MB 270Mhz 2-2-2-5 Ale nie stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Sorry za o/t ale co to za pamieci O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Ultra-X BH-5 - w sygnaturce ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 @ PITer - przeca ibiz bedzie miał te proce. wal do niego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) @ PITer - przeca ibiz bedzie miał te proce. wal do niego :D 1652365[/snapback] Wiem, jak sie u nas nie pojawia to zamówie u niego, mam czas do srody. Ale lada dzien prawdopodobnie beda u naszego dystrybutora. Edytowane 16 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Ano tak... zdziwily mnie ramy bo 270 ale to przeciez 2T a nie 1T... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Tu chodzi o E4 i cały czas 2T tylko według wyników na XS E4 radzi sobie o wiele lepiej z taką ilością ramu, jak to wyjdzie w „praniu” nie długo będziemy mogli się na „własnej skórze” przekonać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ano tak... zdziwily mnie ramy bo 270 ale to przeciez 2T a nie 1T... :] 1652521[/snapback] 1mb super pi to niezadziwiajace zbytnio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Jak na 2GB i 270MHz 2-2-2-5 nie jest źle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 1mb super pi to niezadziwiajace zbytnio 1653901[/snapback] ale 245 1.5-2-2-5 3.3v 100% stabilne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Ma już ktoś może ten procek? Edytowane 19 Września 2005 przez /matthew/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Jak na razie to chyba nikt bo ich dostępność się nie zmieniła czyli w skrócie nie bardzo da się je kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 nie, 2T ale stabilne OC, bo potrafie zrobv takie cos: 1652248[/snapback] Usprawniony kontroler jest jedynym powodem, dla którego rozważałbym wymianę swojego obecnego proca. Niestety pod Battlefield2 tem moje 4x 512 tccd nie są stabilne :? Może to kwestia ustawień ale nie wiem jak grzebać w alfach :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Po E4 za wiele sobie nie obiecuj, powinno być lepiej ale nie jakoś kolosalnie, wręcz może się okazać że będzie identycznie jak masz teraz na Venice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Po E4 za wiele sobie nie obiecuj, powinno być lepiej ale nie jakoś kolosalnie, wręcz może się okazać że będzie identycznie jak masz teraz na Venice. 1657150[/snapback] Tego się obawiam, niestety. Najpierw samo Venice, później E6 niewiele zmieniły :? Jeśli już, to poczekam na solidne testy i dopiero cokolwiek bedę myślał. Jeśli chodzi o OC to ten mi w zupełności wystarcza. Gry są płynne a maniakiem benchmarków nie jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 mam nadzieje, ze ten proc bedzie w miare szeroko dostepny i bedzie podatny na OC :D , wtedy wymienie swoja padake na niego :lol: sa gdzie jakies porzadne testy? @Ibiz kiedy odbierasz tego proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overclocker Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) A powiedzcie mi ten Opteron 144 to jest odpowiednikiem ktorego Venice ??? 3000+, 3200+ ??? Tzn jak wyglada w Opteronach sprawa mnożnikow, jaki jest max mnoznik ?? tez maja poblokowane w gorę ?? Edytowane 19 Września 2005 przez Overclocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 9x200 jak czyli jak 3000+ (choć nie do końca do AMD dodaje plusów za L2) to polska więc zabiera się zawsze za najtańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Ibiz dziś jest już 20, więc podziel się wrażeniami z użytkowania proca [jeśli go dostałeś :wink: ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) Niestety jeszcze nie :( duża partia tych procków ( żeby móc się załapać ) ma przyjechać 22.09, czyli nabyć je będzie można od 23-go. Ponieważ właśnie wróciłem od pepików - teraz żeby pojechać muszę nazbierać co nieco - wstępny plan odbioru procków - 26-27.09, zapewniali mnie że ilość już nieograniczona. Edytowane 21 Września 2005 przez ibizpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Niestety jeszcze nie :( duża partia tych procków ( żeby móc się załapać ) ma przyjechać 22.09, czyli nabyć je będzie można od 23-go. Ponieważ właśnie wróciłem od pepików - teraz żeby pojechać muszę nazbierać co nieco - wstępny plan odbioru procków - 26-27.08, zapewniali mnie że ilość już nieograniczona. 1660397[/snapback] Mam nadzieje że chodziło ci o 26-27.09 ;) Tak więc czekamy na nowe procesory z niecierpliwością ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) A powiedzcie mi ten Opteron 144 to jest odpowiednikiem ktorego Venice ??? 3000+, 3200+ ??? 1657318[/snapback] nie jest odpowiednikiem żadnego Venice- bo jest z góry przeznaczony na rynek profesjonalnych rozwiązań (jak wszystkie opterony zresztą) ... jak wyglada w Opteronach sprawa mnożnikow, jaki jest max mnoznik ?? tez maja poblokowane w gorę ?? 1657318[/snapback] tak- ten akurat ma 9x max, ale przy 1MB L2 dawałoby to 3200+ w PR A64 BTW: zmień AV :angry: Edytowane 21 Września 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 @majkel: a jak to (czyli PR) sie liczy w przypadku Opteronow? Masz siakis wzor, albo progza co to przelicza? Ongis byl taki fajny uAMDtool ale on chyba z a64 nie biegal:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 @majkel: a jak to (czyli PR) sie liczy w przypadku Opteronow? Masz siakis wzor, albo progza co to przelicza? Ongis byl taki fajny uAMDtool ale on chyba z a64 nie biegal:/ 1662445[/snapback] A co to za roznica czy proc nazywa sie 5000+ czy 4000+ ? Liczy sie wydajnosc a nie nazewnictwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 @majkel: a jak to (czyli PR) sie liczy w przypadku Opteronow? Masz siakis wzor, albo progza co to przelicza? Ongis byl taki fajny uAMDtool ale on chyba z a64 nie biegal:/ 1662445[/snapback] http://cbid.amdclub.ru/html/download.html Nie wiem czy dobrze oszacuje tego proca ale warto spróbować ściągnąć najnowszą wersję i sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 UWAGA !!! Procki już są na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65159281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...