ma1y Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) ktoś juz testował te Opki od arche ??? bo 5 osób kupiło już Edytowane 31 Grudnia 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak24dg Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Witam Ja swojego juz dziś zamówiłem kasa poszła czekam tylko na paczke i sprawdzimy jak to bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 ...no i arche czując wiatr w żagle wrzuciło na all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 we wtorek planuje wycieczke do arche, to sie pooglada co tam maja, i wkoncu sie wyjasni sprawa definitywnie, i na ile sklep jest rzetelny ps. ew w weekend pojade jak we wtorek niewypali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A oni w tym czasie sprzedadza wszystki i znowu bedzie ze kantuja . :D Miec sklep to nie jest tak chop na krowe i ciele gotowe ( przepraszam wszystkich weterynarzy :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 watpie zeby sprzedali 20 opkow w jeden dzien, do wtorku zdaze cos zobaczyc :) Pozatym wszystkiego naj w nowym roku i lepszego o/c i samych WR :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 WITAM W NOWYM 2006 roku!!!!! Witam, chciałem się dowiedzieć jak sprawować będzie się opteron 250 (2,4Ghz) w sprawach giercowania... ma takie same parametry jak fx 53 ale czy będzie dobry w tych sprawach? (nie pytajcie o to czy wiem ile kosztuje!) wszystkiego najlepsiejszego! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 WITAM W NOWYM 2006 roku!!!!! Witam, chciałem się dowiedzieć jak sprawować będzie się opteron 250 (2,4Ghz) w sprawach giercowania... ma takie same parametry jak fx 53 ale czy będzie dobry w tych sprawach? (nie pytajcie o to czy wiem ile kosztuje!) wszystkiego najlepsiejszego! pozdrawiam Opteron 250 jest wykonany w technologi 0.13u i przeznaczony na socket 940 który to wpsiera tylko pamieci DDR ECC... Plyty pod ten socket sa trudno osiagalne, duzo mniej oferuja w stosunku do 939 oraz sa napewno duzo drozsze.,.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 no dobra ale opteron 144 też jest pod socket 940, a można go używać na płytach 939... no to jak jest w końcu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 no dobra ale opteron 144 też jest pod socket 940, a można go używać na płytach 939... no to jak jest w końcu? są dwie wersje, jedna na socket 939, druga na 940, i wbrew pozorom róznią sie od siebie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 ...no i arche czując wiatr w żagle wrzuciło na all Ja go mam :)) jak narazie z moimi zdolnosciami O/C niezbyt duzymi 2800 MHz stabilnie udalo mi sie osiagnac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 A gdzie go kupiłes i za ile ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 no dobra ale opteron 144 też jest pod socket 940, a można go używać na płytach 939... no to jak jest w końcu? Proponuje sie cofnac do pierwszego posta w tym temacie, wszystko jest opisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) @LinaPC tego procka masz od arche ?? to jest 148?? Edytowane 1 Stycznia 2006 przez teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 @LinaPC tego procka masz od arche ?? to jest 148??Tak od Arche za 999zł :)) Arche złożyło mi całego kompa o czym pisalem kilkanaście(kilkadziesiąt) postów w tył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 oki dali Ci jakiś upuścik? ;) czy jakiś gratis? heh nie no te opki są na prawde fajne tylko teraz cena troche za wysoko powędrowała. mam nadzieję że szybko spadnie i nie tylko cena procków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 oki dali Ci jakiś upuścik? ;) czy jakiś gratis? heh nie no te opki są na prawde fajne tylko teraz cena troche za wysoko powędrowała. mam nadzieję że szybko spadnie i nie tylko cena procków Nom jakis tam rabacik był, ogólnie taniej bym chyba nigdzie tego kompa nie zlozyl a do tego oni jako jedyni mieli tego procka :)), tylko GTO2 cos nie chce soe dobrze krecic :)) ale 3DMart 05 - 6300pkt to nie tak zle, a napewno troszke lepiej by moglo byc po podkreceniu procka i zmianie chlodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 nom w 05 troche mało ale nie benchmarki są najważniejsze... też chce sobie coś złożyć ale nie wiem czy próbować teraz czy poczekać jeszcze troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalker Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Hej powiedzcie jak sprawuje sie kontroler pamięci w Opteronie 144 Venus s939. Czy obsłuży 4x512 200Mhz Geil (2.3.3.6) na Asusie A8N-SLI Delux Bios Rev.1016 ? Edytowane 1 Stycznia 2006 przez netvalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Hej powiedzcie jak sprawuje sie kontroler pamięci w Opteronie 144 Venus s939. Czy obsłuży 4x512 200Mhz Geil (2.3.3.6) na Asusie A8N-SLI Delux Bios Rev.1016 ? no paranoja, Ty wiesz o co sie pytasz??? jak w KAŻDYM procku s939 od AMD ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalker Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 No wydaje mi się że wiem. I dlaczego paranoja? Aktualnie mam Winchestera 3000+, brak przetaktowania i pamiątki nie działają na szynie 2x200MHz tylko 2x166MHz czyli 333MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 To bardzo dziwnie masz ustawione ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalker Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Dziwnie wiem że dziwnie, pamięci powinny spokojnie pracować na 2x200Mhz ale po ustawieniu takich parametrów wystepują zwisy systemu, na obnizonych MHz niema zwisów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 To prawie pewne że pamięci nie chodzą na 200 bo przeciez procesor bez problemu pojdzie 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 To bardzo dziwnie masz ustawione !Wyczytałeś to gdzieś czy tak Ci się tylko wydaje? :mur: Poparte lekturą czy wyssane z palca? Dziwnie wiem że dziwnie, pamięci powinny spokojnie pracować na 2x200Mhz ale po ustawieniu takich parametrów wystepują zwisy systemu, na obnizonych MHz niema zwisów...Dla A64 przy obsadzonych 4 slotach pamięci pamięciami dwustronnymi default'owym taktowaniem jest 333MHz. To cecha kontrolera pamięci A64. Więcej info w dziale Pamięci w topiku O 4x512MB A tak jest w manualu: Warto manual przeczytać - dobra rada dla Was obydwu .... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalker Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Powiem tak Pamięci działają na 400MHz! Bios Automatycznie przestawia je na 333! Ustawienie manualne powoduje niekontrolowany reset! Włożenie jedynie 2x512 na 400@2.3.3.6 Działa w obu przypadkach! Pierwsza para pamiątek to Geil Golden Dragon 2x512 PC-400 (2.3.3.6) Druga para to GeIL Dual 2 x 512MB ULD PC-400 (2.3.3.6) I za cholere nie chce działać.... EDIT.... Dla A64 przy obsadzonych 4 slotach pamięci pamięciami dwustronnymi default'owym taktowaniem jest 333MHz. To cecha kontrolera pamięci A64. Więcej info w dziale Pamięci w topiku O 4x512MB A tak jest w manualu: Warto manual przeczytać - dobra rada dla Was obydwu .... :? I wten oto sposób wracamy do pytania Jak to wygląda na Opteronie? Proste pytanie = prosta odpowiedź.... Edytowane 1 Stycznia 2006 przez netvalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 netvalker Dla 4x512 dwustronnych pamięci default to 333MHz. To nie cecha pamięci, że nie chcą iść na 400MHz tylko wina kontrolera pamięci wbudowanego w procesor. Jak widać w Opteronie nie poprawiono usterki(?) znanej z Winchestera i Venice. Everest odczytuje z SPD, że te pamięci to 2.0-3-3-6 200Mhz ale to tylko SPD. Czym innym są ograniczenia procesora. Chcesz 2GB na 200MHz? Kup 2x1GB. Innego wyjścia raczej nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalker Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Dla 4x512 dwustronnych pamięci default to 333MHz. To nie cecha pamięci, że nie chcą iść na 400MHz tylko wina kontrolera pamięci wbudowanego w procesor. Jak widać w Opteronie nie poprawiono usterki(?) znanej z Winchestera i Venice. Krótko i na temat. A jednak u "kerdeya" chodzą nawet przetaktowane co prawda na Venice ale jednak http://img377.imageshack.us/my.php?image=111115dr.jpg Nie wiem co o tym mysleć. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) To nie widzisz ze gosc ma ustwione Command rate 2T przestaw sobie i tez powinno Ci chodzic DDR400 , moze po malym dostrojeniu alph jakby cos nie chcialo lub napiecie wieksze ale na 1T niestety tylko DDR333. Wszystko na ten temat Edytowane 1 Stycznia 2006 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadip Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 pytanie moze wydac sie glupie ale czy opterony dzialaja na plytach z nforce 3, i na chipsecie VIA werjsa z portem AGP????oczywiscie mowa o opteronach na s939!chodzi mi dokladnie o plyte a8v deluxe!czy aktualizacja biosu wystarczy???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...