Lancer Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Teoretycznie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Teoretycznie tak.A jak ma sie teoria do praktyki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 OPT 144 Po prawie 30 godzinach testów na default OPT 144 po prawie 30 godz / default scr. 2 Opt 144 po prawie 30 godz .default scr. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Bardzo ładnie biega ten procek. :wink: 2,7GHz na def Vcore to wynik bardzo dobry.Pozostaje życzyć użytkownikom pozostałych procków z dostawy podobnych wyników,co niniejszym czynię. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) OPT 144 Po prawie 30 godzinach testów na default OPT 144 po prawie 30 godz / default scr. 2 Opt 144 po prawie 30 godz .default scr. 3 arche_ mam 3 pytania: 1. Dlaczego nie zrobiles testu SuperPi próbka 16m lub 32m? Czy mógłbys zrobic i pokazac screeny? 2. Dlaczego nie zrobiles testu programem SP2004? Czy mógłbys zrobić i pokazac screeny? 3. Czy móglbys zrobic test programem s&m i pokazac screeny? Edytowane 2 Stycznia 2006 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 @mieciop jeśli to jest najnowszy prime - 24.14, to nie ma sensu robić testu SP2004, bo jest dużo gorszy :) jednak z pamięciami był jakiś problem, ale to i tak nie rozwiązało sprawy :( memtest mnie oszukiwał, to 250 na 3,3V było niestabilne w teście memtestem w windows. sam już nie wiem co jest grane, czuje że mam coś źle ustawione po prostu i dlatego są takie hocki-klocki :( nic, jade dalej :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 @mieciop jeśli to jest najnowszy prime - 24.14, to nie ma sensu robić testu SP2004, bo jest dużo gorszy :) ale sp2004 ładne czas pokazuje a najnowszy cpuz 1.31 dokładnie opisuje opka, bo jak widać 1.30 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) ale sp2004 ładne czas pokazuje a najnowszy cpuz 1.31 dokładnie opisuje opka, bo jak widać 1.30 nie Zgadza się sam proponowałem jak pamiętacie by było zmienione na SP2004(co do ustalenia czasu) CPU-Z 1.31(co do ustalenia socketu),wprawdzie benchy pozostały bez zmian (prime95 CPU-Z 1.30);w zamian w tle mamy aktualnego tweaka + inne benchy pokazujące S939,wiec moje wątpliwości zostały rozwiane. :wink: Edytowane 2 Stycznia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 arche_ mam 3 pytania: 1. Dlaczego nie zrobiles testu SuperPi próbka 16m lub 32m? Czy mógłbys zrobic i pokazac screeny? 2. Dlaczego nie zrobiles testu programem SP2004? Czy mógłbys zrobić i pokazac screeny? 3. Czy móglbys zrobic test programem s&m i pokazac screeny? Za bardzo juz sie czepiacie, jak by ten procesor mial byc zaraz wasz... i tak nikt z was go nie kupi... (mówie o tej konkretnej sztuce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Za bardzo juz sie czepiacie, jak by ten procesor mial byc zaraz wasz... i tak nikt z was go nie kupi... (mówie o tej konkretnej sztuce)Dokładnie. :D Chodzi o ten egzemplarz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Za bardzo juz sie czepiacie, jak by ten procesor mial byc zaraz wasz... i tak nikt z was go nie kupi... (mówie o tej konkretnej sztuce)Piter nie o to chodzi, dlatego o te 3 rzeczy pytalem bo : 1. Super Pi 1M nie jest wyznacznikiem stabilności. 2. Nawet nie wiadomo jaki rodzaj testu przy prime 95 puścil arche ( blend , smallfft), 3. Sp2004 ladnie pokazuje czas a przy prime95 mozna robic walki z czasem 4. s&m wybitnie wykazuje niestabilności procesora i pamieci, strasznie grzeje procka i wtedy dopiero widać stabilnośc systemu. Edytowane 2 Stycznia 2006 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 z tym snm to bym tak nie przesadzał ;) u mnie snm chodzi ok powiedzmy przy 10*300@1,45V, /166@250@3,4V prime wysypuje sie od razu :( ale jak pisałem wcześniej jeśli przechodzi spi32m + snm + memtest_windows + 3dmark to nie zajhmuje sie głowy primem... możliwe że ma jakiegoś buga odnośnie opteronów (w moim przypadku) i nie daje poprawnego obrazu stabilności. [to tylko moja teoria!!!] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Piter nie o to chodzi, dlatego o te 3 rzeczy pytalem bo : 1. Super Pi 1M nie jest wyznacznikiem stabilności. 2. Nawet nie wiadomo jaki rodzaj testu przy prime 95 puścil arche ( blend , smallfft), 3. Sp2004 ladnie pokazuje czas a przy prime95 mozna robic walki z czasem 4. s&m wybitnie wykazuje niestabilności procesora i pamieci, strasznie grzeje procka i wtedy dopiero widać stabilnośc systemu. Ale powiedz po co tak dokladnie wnikac ? Kupisz procesor i moze sie duzo gorzej podkrecic, wszystko kwestia sztuki, martwisz sie jak by ten procesor mial byc zaraz twoj... Byly testy z prima i wystarczy a ze ktos nie jest tak "pojechany jak my na forum" i nie wie ze SPI 1MB bedzie stabilniejsze od 32MB to juz nie nasza wina, nie musisz wszedzie szukac podejzen... Rozumiem gdyby ten procesor robil 3.2GHz to mozna byc dociekliwym... Napisz do wszystkich co maja Opki na 2.7 w podpisie aby przeslali screany "bo ktos tu moze oszukiwac" :) Edytowane 2 Stycznia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Coś generalnie ludzie boją się zamawiać tych opków od arche. Chciałem kupić selekta, ale że poważnych ofert za wiele nie miałem to ryzykuję i tylko jak dostanę to opiszę jak się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja zdecydowałem się wstępnie na jednego Optka 144 od Arche, niedługo będę brał, testy nie wcześniej, niż 14 stycznia, ale opiszę wszystko dokładnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam czy oplaca mi sie zmienic mojego aktulanego venica(9*250 1,4v 9*300 1,65v)na opteronka idacego na 2700 1,55v?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam czy oplaca mi sie zmienic mojego aktulanego venica(9*250 1,4v 9*300 1,65v)na opteronka idacego na 2700 1,55v?? Wydajnościowo nie będzie dużo większej różnicy ale będziesz musiał dopłacić ok.200 zł. Ja osobiści bym niewymieniał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 arche_ mam 3 pytania: 1. Dlaczego nie zrobiles testu SuperPi próbka 16m lub 32m? Czy mógłbys zrobic i pokazac screeny? 2. Dlaczego nie zrobiles testu programem SP2004? Czy mógłbys zrobić i pokazac screeny? 3. Czy móglbys zrobic test programem s&m i pokazac screeny? Procesor włączyłem na testy sylwestrowo/noworoczne bo mieliśmy wolne więc mógł się w tym czasie testować. W dni pracujące niestety nie ma za bardzo na to czasu :( Nie zrobiłem testu SuperPi 16m lub 32m bo jak sobie przypomniałem o tym że kwestia zrobienia screen`a na tym forum to walka o udowodnienie czegoś, a nie zwyczajne podzielenie się z kimś informacjami na temat O/C danego procka ;) było już za późno. Tak więc procek testował się prawie 30 godzin, co widać na ostatnim scree`nie i w momencie gdy już prawie naciskałem PrintScreen oświeciło mnie że sam Prime będzie przecież jak to już się zdążyłem przyzwyczaić mało wiarygodny. Więc powłączałem co tylko się dało min. SuperPi 1m , nie zwracając właściwie uwagi czy jest to 1m czy 16 czy 32, (chodziło mi głównie o wiarygodnosć scree`na) przynajmniej teraz widać że to mój test a nie przerobiony w Photoshopie zrzut z google ;) .... ha , bo po co komu testy opt144 SuperPi 1m, racja - ale przynajmniej widac że to moja gafa ;) . Co do testów chciałbym ich zrobić więcej, ale mamy taką zadymę w sklepie (inwentaryzacja koniec i początek roku) że obawiam się ze będzie to niemożliwe w najbliższym czasie . Testy jednak pewnie zobaczycie , kilka osób kupiło procki, własnie ryba zabrał ode mnie trzy procki więc "dajcie mi na luz" ;) - oczywiście z góry zaznaczam że to był żart i nie ironiczny jakby ktoś to źle odczytał i miałbym dostac baty na następne kilka stron. Myślę i mam nadzieję że będzie dobrze z tymi prockami, co do pytań które dostaję o selekcję , jak na razie nie ma o tym mowy , ja niestety aktualnie nie mam ani wystarczającej wiedzy ani czasu na takie rzeczy. Ale... jak tylko poczytam coś w stylu O/C nie tylko dla orłów ;) czy jakiś inny podręcznik szamana , z następną dostawą może będą w sprzedazy selekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 to jeszcze jakas znizka dla forumowiczów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Mi możesz tego wymęczonego sprzedać ze zniżka (nie obraże się :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 bylem widzialem i swoje dostalem :D raczej jeden fajny opek144 i san diego 3700+ bedzie do kupienia, dajcie mi tylko odpoczac troche, testy odbeda sie do niedzieli wszystko to co arche_ zamiescil jest prawda, i fotki opkow tez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tiaa, przydałaby się... Zdecydowałem się na selecta 146 i nówkę 144 od Arche, a być może i większość komponentów tam kupię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tiaa, przydałaby się... Zdecydowałem się na selecta 146 i nówkę 144 od Arche, a być może i większość komponentów tam kupię... hmm poczekasz troche to moze dostaniesz bardzo fajnego 144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja bym sobie chcial upolowac opteronka 165 :D tak sadze ze pod koniec stycznia, poczatek lutego bym cos takiego moze nabyl... moze dostepnosc w polsce sie zmieni do tego czasu, jak nie to zamowie z usa za 970zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dziwi mnie tylko ze cene hurtowa opków 144 (Na stronie AMD) to 111$ Wiem że hurt to hurt ale żeby taka różnica była ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dziwi mnie tylko ze cene hurtowa opków 144 (Na stronie AMD) to 111$ Wiem że hurt to hurt ale żeby taka różnica była ;/ ech.. za 111$ , pomarzyc mozna , cena jedno a dostępność drugie .... (oczywiście jest to cena netto czyli 111*3,2*1,22 = ~433 zł ) , bez przesady .. ale z 500 zamówiłbym od reki ... i wtedy mogłybyby być po 470 zł, ewentualnie selekt za 550 ;) ..... tylko skąd to brac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 hmm poczekasz troche to moze dostaniesz bardzo fajnego 144 W tym przypadku (144) zależy mi bardzo na jak najnizszej cenie Optka, więc select raczej nie wchodzi w gre, chyba, ze za mniej niz 800zl go dostanę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 ech.. za 111$ , pomarzyc mozna , cena jedno a dostępność drugie .... (oczywiście jest to cena netto czyli 111*3,2*1,22 = ~433 zł ) , bez przesady .. ale z 500 zamówiłbym od reki ... i wtedy mogłybyby być po 470 zł, ewentualnie selekt za 550 ;) ..... tylko skąd to brac ?Wcześniejsze twoje aukcje z opkami 144 były ok. 150 zł mniej (jeżeli dobrze pamiętam) skąd taka podwyżka cen ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 111$ to chyba za 1tys sztuk, dolicz transporty, kazdy se marze doliczy i w polsce masz 700 zl jak nic no moze troche wiecej, wiec gdzie widzisz problem? problem jest w tym ze polska jest pomijana i niektore rzeczy sa drozsze bo kazdy sciaga z zagranicy i potem ceny sa windowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 stad, ze nawet venice i sempy podskoczyly w polskich hurtowniach a to sa procki z zagranicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...