Saimek Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 CPU/Memory:200/166 LDT/FSB Frequency Ratio:×3.0 LDT/BUS Transfer width:↓8↑8 CPU/FSB Frequency Ratio:×10(default) CPU VID Control:1.525V CPU VID Special Control:104% LDT Voltage Control:1.5V oni ustawiaja na sztywno LDT mnoznik??!? i czemu ktorys tam pisal ze ustawienie 8/8 bit LDT pomaga w oc? Prawda to? :> patrzac na te zegary to chyba tez pokusze sie na kupno tego wynalazku jak tylko bedzie mozliwosc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Jeżeli jest ktoś jeszcze chętny na pierwszą dostawę - to proszę mnie łapać na PW albo GG 1971968 Dobrze by było do wtorku - potem nie wiem czy zdążę jeszcze porezerwować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Jeżeli jest ktoś jeszcze chętny na pierwszą dostawę - to proszę mnie łapać na PW albo GG 1971968 Dobrze by było do wtorku - potem nie wiem czy zdążę jeszcze porezerwować. 1667503[/snapback] A kiedy bedziesz mial procki w kraju ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Małe pytanko, czy to ze CPU-Z pokazuje s 940 to jakiś bug czy mówimy tu o zupełnie innych prockach niż na Xs ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Małe pytanko, czy to ze CPU-Z pokazuje s 940 to jakiś bug czy mówimy tu o zupełnie innych prockach niż na Xs ? 1668093[/snapback] Zle wskazania CPU-Z powinni oprawic w nowszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 sa kolejne testy na extreme :) az sie caly uslinilem normalnie :lol: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=75069 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 W piątek w nocy powinenem przedrzeć się z prockami przez PL granicę, zmylić psy i potruchtać do Poznania. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 W takim razie czekamy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 @ibizpl: Jak będziesz jechał koło mnie to możesz wpaść z kolekcją Procków jak się na pewno nie obrażę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Kto jeszcze zamowil te procki? chcialbym wiedziec czym to bedziecie chlodzic, gdzies czytalem ze te opterony sie bardziej pocą i freezer moze juz nie wydolic, a wlasnei jestem na etapie kupna chlodzenia do tego procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Ja jeszcze zamówiłem. Teraz tylko czekam na dostawe... szczerze mówiąc nie myślałem o chłodzeniu, ale mam Freezera. Mam nadzieje że wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Ciekawi mnie kiedy sklepy typu PCP, Proline itp obudzą się i zaczną sprowadzać te opterony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Pierwsze dostępne Venice były w Polsce właśnie z Czech w polskich sklepach pojawiły się około 2tygodnie po „premierze” Czeskich Venice. Z tego można wnioskować że z 144 będzie podobnie choć nie do końca bo to z założenia serwerowy procek które zazwyczaj sprowadza się w stosunkowo małej ilości. Pozostaje nadzieja że sklepy „załapią o co biega” i zadbają o to aby mieć takowy CPU w swojej ofercie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 moj szefuncio kupil na ibizowej aukcji jednego procka za moja namowa. jak tylko bedzie on w olsztynie to postaram sie troche go pomeczyc. na pewno nie na dfi a najpewniej na a8n-e, ale zobaczymy co da sie zrobic z nim. jak bedzie jakis fajny to pewnie zostawie go dla siebie :) juz nie moge sie doczekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Ciekawi mnie kiedy sklepy typu PCP, Proline itp obudzą się i zaczną sprowadzać te opterony? 1676891[/snapback] Nie predko sie pojawia, sklepy nie maja tego skad sprowadzic gdyz dystrybutorzy tego nie maja. Dystrybutora nie ciagnie do zamawiania tych procesorów poniewaz troche zalega na magazynach wersji s940... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Procki już w PL. Przyjechaliśmy ( ja i procki :) ) nad ranem - póki co próbuję trochę odespać. A-ha, nie wiem czy Wam to coś da - procki mają następujące numerki: OSA144DAA5BN CABGE0536VPAW pozdrówka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 hu huhu :D jak juz odespicie to napisz jak pierwsze testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 moj szefuncio kupil na ibizowej aukcji jednego procka za moja namowa. jak tylko bedzie on w olsztynie to postaram sie troche go pomeczyc. na pewno nie na dfi a najpewniej na a8n-e, ale zobaczymy co da sie zrobic z nim. jak bedzie jakis fajny to pewnie zostawie go dla siebie :) juz nie moge sie doczekac. 1676952[/snapback] Żadne tam a8n tylko wybierasz się z nim na spacerek do mnie :wink: . Zobaczymy co chłopak potrafi B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Witam po pierwszych bojach - na razie uczucia mieszane - 2 procki testowane ( mój i kumpla ) i 2 x 2750 MHz 1,55V - co do MHz idą dziwnie tak samo - podnoszenie napięcia do 1.6 nic nie daje - 1 MHz wyżej i blue screen wita :( Proce testowaliżmy na świeżym Abicie An8 Ultra z 2 szt BH5 zjechanymi poniżej DDR400 żeby nie blokowały proca. Sam nie wiem co myśleć - na 2750 oba proce liczą bez problemu SuperPI a 1 MHz wyżej nie chcą w ogóle wstać ( pow. 305 ) - może mobo czegoś nie lubi - za mało było czasu na porządne testy. Trzeba chyba poczekać na 1-go właściciela Opterka z DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 a jakis prime przy 2750 1.55v ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 tak torche cieniascie po tym co chlopaki na XS mieli :| jak bede mial procka w swoich lapkach to MaSell na dfi dostanie go jak bedzie grzeczny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 To bylo do przewidzenia "dobrze" krecily sie tylko pierwsze serie. Widac to po czeskim forum, procki u nich potrzebuja do 2.7GHz czesto 1.5-1.6v. Mysle ze na cos lepszego mozna liczyc w BOXie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 No i do tego na XS był 146 nie 144 o ile dobrze pamiętam… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 No myślę że nie jest tak źle - nowe Venice dużo gorzej się kręcą - ale zastanawia mnie czemu oba poszły identycznie co do 1 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 A BOXy lub 146 sa dostepne u czesków ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Nie popadajcie w paranoje z tymi modelami. Przeciez to kwestia sztuki, a nie modelu-no chyba ze mowimy o topowych wersjach, ale i tu bywa roznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 CHodzi o to ze w boxie/modelu 146 mozemy znalezc inna serie i tydzien produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Marna to pociecha bo i tak nie ma punktu odniesienia do o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Marna to pociecha bo i tak nie ma punktu odniesienia do o/c. 1678839[/snapback] Mylisz sie, teraz cos w BOXie łatwiej upolowac, albo raczej znalezc niedobitka 2.7 1.5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Do boxów ani 146 na razie nie ma niestety dostępu. Zresztą jak się pojawią to też nie wiadomo będzie jaki to tydzień - więc znowu loteria. We wtorek ludzie dostaną swoje proce - potestują - będzie można coś więcej powiedzieć na temat tej serii - je we wtorek liczę na swoją DFI to wieczorkiem też coś powalczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...