madkiw Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam Mi się udało mam procesor od Ibiza z ostatniego rzutu, box 144 . Nawet ładnie poszedł bo na 9x312=2808Mhz na 1.54V. Tcase ma 57 z tego co pamiętam. A teraz pytanie otóż zauważyłem ze przy tych samych ustawieniach spadł mi wynik przepustowości pamięci w memtescie z jakichs 2700 na 2300 przy tych samych ustawieniach. Martwić się tym czy to nie jest wiarygodny program ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 dostalismy dwujajowce :) tak na szybkiego wrzucony na DFI, na stand napięciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 dostalismy dwujajowce :) tak na szybkiego wrzucony na DFI, na stand napięciu http://www.arche.home.pl/opt165/2520mhz.JPG ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian_007 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 przede wszystkim za ile? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Dokładnie: za ile, oem, box, ile szt. dostępnych od ręki - nie mam zamiaru znowu się przejechać - i czy jest jakaś zniżka dla Tweaka? P.S. Będzie dobra cena to status "Procesor - chwilowy brak" zmieni się na "OP162". ;-) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit45 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam Mi się udało mam procesor od Ibiza z ostatniego rzutu, box 144 . Nawet ładnie poszedł bo na 9x312=2808Mhz na 1.54V. Tcase ma 57 z tego co pamiętam. A teraz pytanie otóż zauważyłem ze przy tych samych ustawieniach spadł mi wynik przepustowości pamięci w memtescie z jakichs 2700 na 2300 przy tych samych ustawieniach. Martwić się tym czy to nie jest wiarygodny program ? Mam pytanko jaką masz serie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 dostalismy dwujajowce :) tak na szybkiego wrzucony na DFI, na stand napięciu Hmm...,no to może nie ma się co napalać na Opte 144... Tylko jaka cena ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Hmm...,no to może nie ma się co napalać na Opte 144... Tylko jaka cena ? Chyba "ile ponad" 1.5k? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Chyba "ile ponad" 1.5k? :wink:Pewnie coś koło tego :? Hehe,to wracam do pierwotnej koncepcji Opterona 144 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) dostępne 20 sztuk Cena Edytowane 21 Stycznia 2006 przez arche_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THE_CD Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Narazie to mi wystarczy opek jedno-jajeczny. :mrgreen: Jak ceny dwu-rdzeniowców będą tak koło 900-1000 zł. to sie bede zastanawiał. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 IMO za ta cene swietna alternatywa dla X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 czyta moze ktoś AnadTech? Ja ostatnio znalazłem niepokojący temat :/ temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 hmm to stare info... AMD zdementowało plotkę... opterony póki co będą produkowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 co bedzie lepsze x2 3800+ czy opek165? zastanawiam sie wlasnie[; opek troszke drozszy ale 2mb cache :) no i jakby sie jeszcze podkrecil dobrze to byłby dosyc dosyc solidny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zdecydowanie opek :wink: W większości przypadków kręci się lepiej niż 3800+ no i te 2x1mb cache :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 dostępne 20 sztuk Cena Mogl bys podac serie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zdecydowanie opek :wink: W większości przypadków kręci się lepiej niż 3800+ no i te 2x1mb cache :lol: no i jest od x2 3800+ niewiele drozszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Chwalac sie troche powiem, ze za jakies 2 tygodnie u Lancera beda do nabycia Opterony 144 i 165. Na ceny nie trzeba bedzie marudzic :) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Mogl bys podac serie ? jest na stronie :P PROCESOR AMD OPTERON 165 BOX 2 MB Cache (Dwurdzeniowy) socket 939 [PROAMDOPT0010] 1499,99zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Chwalac sie troche powiem, ze za jakies 2 tygodnie u Lancera beda do nabycia Opterony 144 i 165. Na ceny nie trzeba bedzie marudzic a zrobisz za mnie to co mam do zrobienia na kompie w tym czasie?:) jak moj proc wlasnie siem uplynnil na allegro?:)[ Edytowane 22 Stycznia 2006 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hector Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam A tak w ogóle to dlaczego nie wspominamy o opt 146 macie jakieś informacje jak one się kręcą. Jednej rzeczy nie do końca rozumiem jak kreńcimy coś od 1.8 to aby pamięć była synchronicznie to musi chodzić ponad ddr 600 a to okropnie duzo kosztuje tak mi sie wydaje że niekiedy lepiej kupić droższy procek i niezłą ale standardową pamięć. Można oczywiśćie asynchronicznie ową pamięć puścić ale pewnie będzie całość chodziła wolniej - macie jakieś informacje ile wolniej bo to dośc zasadnicza kwestia jeżeli znacznie to robi sie trochę sztuka dla sztuki. Tak w ogóle to myśląc o kręcenie procka od 1.8 zakładacie synchroniczną pamięć czy nie. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 w s939/754 nie gra roli czy pamiec leci synchronicznie czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 a zrobisz za mnie to co mam do zrobienia na kompie w tym czasie? jak moj proc wlasnie siem uplynnil na allegro? Mozesz po ludzku napisac o co Ci chodzi? I co ja mam z tym wspolnego? A tak w ogóle to dlaczego nie wspominamy o opt 146 macie jakieś informacje jak one się kręcą. Jednej rzeczy nie do końca rozumiem jak kreńcimy coś od 1.8 to aby pamięć była synchronicznie to musi chodzić ponad ddr 600 a to okropnie duzo kosztuje tak mi sie wydaje że niekiedy lepiej kupić droższy procek i niezłą ale standardową pamięć. Można oczywiśćie asynchronicznie ową pamięć puścić ale pewnie będzie całość chodziła wolniej - macie jakieś informacje ile wolniej bo to dośc zasadnicza kwestia jeżeli znacznie to robi sie trochę sztuka dla sztuki. Z jednym sie zgadzam. Nie rozumiesz o co w tym chodzi. W przypadku K8 nie ma pojecia synchronicznie, asynchronicznie. Poczytaj o zasadach dzialania tego CPU i bedziesz wiedzial czemu nie masz racji. Mala podpowiedz. Przestudiuj dokladnie ten watek: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108869 a szczegolnie zwroc uwage na to: http://www.clockmehigh.com/xtreme/rapra/A6...niki%20A64.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 nic , spokojnie - no offence :) poprostu wolalbym zebys napisal "mam opki" niz - bede mial za 2tyg:) daj znac jakby cos wczesniej bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) @lancer za ile bedziesz mial opki165, bo wlasnie swojego a64 sprzedalem i potrzebuje cos kupic;> i jak cena bedzie atrakcyjna to jakos wytrzyma :> zastanawiam sie nad 4prockami sandiego 3700+, x2 3800+ , opek144 jakis selekt , opek165 czy jest sens doplacac do 2jajowca? czy lepiej poczekac jak wyjda na nowej podstawce i wtedy wymienic wszystko a teraz odczekac na jakims venice3000+ /sempronie3000+?? Edytowane 22 Stycznia 2006 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 @Blue Ty teraz się dopiero zaczynasz zastanawiać? Miałeś taką szt. i spokojnie mogłeś na niej wyczekać do zmiany socketa. Troszke się Tobie dziwie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 mam tez semprona3000+ co chodzi 2600-2700 ewentualnie na tym moge odczekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Robota kompeltnie bez sensu sprzedawac dobrego procka na szmat czasu przed pojawieniem się nowego modelu na m2. I w miedzyczasie co? Bujać się na jakims lowendzie? To równie dobrze mozesz sprzedać wszysko z budy i czekać na nowe grafy, pamięci, płyty... Idąc tym tropem nikt nigdy nie kupiłby nic. A może po prostu zawsze chcesz byc on the top...? Bo raczej nie wierze, ze ci ten spzręt wolno chodzi i płaczesz na marną wydajność. A już kompletnie nie rozumiem Twoich planów kupna SanDiego 3700 czy Opka144. Myslisz, będą lepsze niz to co miałeś? SanDiego nie kupisz raczej selekta , bo są jako BOXy sprzedawane - chyba , ze jakiś selekt w kosicznej cenie.. Opki 144 nie stanowią dla tego Venice co miałeś żadnej alternatywy, bo raczej chyba nie sądzisz, ze kupisz od kogoś takiego Opka co robi 3GHz na 1,5V poniżej 1000 zł... Pozostają dwujajki - jeśli brac to teraz, a nie gdybać co będzie z m2. Tak czy siak kupę forsy i tak będziesz musiał dołozyć - czy teraz czy później jak reszta podzespołow starci duzo na wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 biore w takim razie jakiego dwurdzeniowca[; :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...