Bandit45 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 a wiesz ze to jest niemożliwe??? wiesz ile to jest 30C???? "niedowytrzymania"powiedz to mojemu tacie :D ... Wpadnij do mnie to sie przekonasz (aktualnie spie przy uchylonym oknie a na zewnątrz jest -8*) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit45 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No i kolejne nienajgorsze wyniki : 2800Mhz na 1,536V I na tym sie narazie zatrzymam ale po sesji popróbuje jeszcze coś o ile moje AC wyrobi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No i kolejne nienajgorsze wyniki : 2800Mhz na 1,536V I na tym sie narazie zatrzymam ale po sesji popróbuje jeszcze coś o ile moje AC wyrobi... jak na freezera masz super temperaturki, prosta czapeczke miec musisz albo na oknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit45 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 jak na freezera masz super temperaturki, prosta czapeczke miec musisz albo na oknie :)No co do freezera to dołożylem mu jednego wentylke jeszcze i z jednej strony dmucha z drugiej ciągnie. Ten tescik akurat test jest robiony w 18* oteczenia noramlnie w maks stresie przy tych taktach mam CPU 44*C; PWM IC 40*C; Chipset 42*C(ale tutaj już niedługo zmienie to orginalne badziestwo na cos wydajniejszego i cichszego) A oto zestawienie wynik mojego opka w Sandrze na samym dole dodałem pierwszego z listy sandry opka 152 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 jak na freezera masz super temperaturki, prosta czapeczke miec musisz albo na oknie :) Albo czujniki przeklamuja... Mialem kilka DFI i roznice potrafily wynosci nawet 8-9 stopni... Najlepsze sa te co podaja temp w IDLE na WC 17 stopni przy temp otoczenia 21 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Albo czujniki przeklamuja... Mialem kilka DFI i roznice potrafily wynosci nawet 8-9 stopni... Najlepsze sa te co podaja temp w IDLE na WC 17 stopni przy temp otoczenia 21 :) dobre WC :D staram sie zakładać ze nie przekłamuja a dokładnie ze ma takie wskazania jak ja, bo ma identycznego procka (seria, tydzien) jak ja, a moj sie identcznie mozna powiedziec zachowuje w tych temp co u niego na fotce (przy wychłodzonym pokoju), tyle ze ja bez chłodzenia pokoju mam wyższe temp, pewnie czapeczka krzywo lezy - w zwiazku z tym słabsze OC Edytowane 5 Lutego 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 małe OT jakie temperatury i napięcie są niewskazane dla opka (144) ?? przy dłuższym stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 małe OT jakie temperatury i napięcie są niewskazane dla opka (144) ?? przy dłuższym stresie jak na każdym amd64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 jak na każdym amd64 czyli na codzien 1,55V max i temp ~55st okolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ma ktoś opróćz myddrina opka CAB2E 0540FPMW ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Całkiem niezły ten mój Opek, choc pewnie moze więcej jakby go na WC pyknąć.... :D 3102 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Całkiem niezły ten mój Opek, choc pewnie moze więcej jakby go na WC pyknąć.... :D niezły niezły zapas napięcia jest :D pewnie 3,2GHz + na WC by pojszło w PI ... a może nawet 3,3 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Proponuję rzucić okiem na to cudo, 4GHz nie pada zbyt często :wink: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=88700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Mam takie pytanko... Co lepsze Opek 144/146 Venus czy A64 3700+ San diego ? Z którego więcej da się wycisnać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Mam takie pytanko... Co lepsze Opek 144/146 Venus czy A64 3700+ San diego ? Z którego więcej da się wycisnać ? mialem kilka tego i tego, wszystko zalezy jak trafisz, glownie od tygodnia to zalezy, chociaz tutaj tez sa jakies wyjatki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Mi sie trafil sredniak, choc zawsze moglo byc gorzej. 2,92GHz@1,53V. CAB2E 0546FPBW. Dzis laduje na allegro. Jakis problemik z helmofonem ma bo jest goretszy niz Opti 165 2,8G@1,45V. Edytowane 9 Lutego 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 taka mala ciekawostka kupiłem kilka sempronów 3000 939 i sprawdziłem tcase. jestem troszke zdziwiony bo pokazuje 69c :) a moj opteron ma 57c ;/ zanosi sie na niezłe krecenie :) mial z was ktos na jakimkolwiek procku tcase 69c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Znalazlem wolna chwile i znalazlem w miare stabilne ustawienia dla pamieci. Efekt: opek 144 @ 2700 1.4v +ninja prawie 18 godzin stabilnego prime :D Wiecej juz nie chcialem czekac, cierpliwosci zabraklo. Zaczynamy leciec wyzej z taktowaniami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Znalazlem wolna chwile i znalazlem w miare stabilne ustawienia dla pamieci. Efekt: opek 144 @ 2700 1.4v +ninja prawie 18 godzin stabilnego prime :D Wiecej juz nie chcialem czekac, cierpliwosci zabraklo. Zaczynamy leciec wyzej z taktowaniami :D po co 18h? jak 5h styknie to do testów to i tak maxior Edytowane 9 Lutego 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 po co 18h? jak 5h styknie to do testów to i tak maxior Zapuscilem wieczorem na nocke, a ze rano zyl to zostawilem tez jak szedlem do pracy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 a ja sie chyba skusze na SanDiego 3700+ - przydalby sie wyzszy mnoznik ... fakk ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 taka mala ciekawostka kupiłem kilka sempronów 3000 939 i sprawdziłem tcase. jestem troszke zdziwiony bo pokazuje 69c :) a moj opteron ma 57c ;/ zanosi sie na niezłe krecenie :) mial z was ktos na jakimkolwiek procku tcase 69c?tylko że odczyt Tcase nie dziala dla sempronów , przeczytaj sobie info , przy programie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 tylko że odczyt Tcase nie dziala dla sempronów , przeczytaj sobie info , przy programie.jak nie dziala? a co mi pokazuje program? jak nie tcase. dla sempów 754 moze nie ale semprony 939 to venicy tylko maja mniej cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 jak nie dziala? a co mi pokazuje program? jak nie tcase. dla sempów 754 moze nie ale semprony 939 to venicy tylko maja mniej cacheze venice... ale sempy s939 ZAWSZE maja Tcase 69C. zawsze. i te dobre sztuki i te słabe. po prostu tu to nie działa tak jak w athlona/opteronach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 stalo sie - zamoowilem sd 3700+ czyli opteron z mnoznikiem 11x ;]. Licze na KAB2E - ponoc spoko o/c .. ;]. Wkrotce jakis short..;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 mam epoxa 9npa+ i opka 144, smartguardian swiruje (90 stopni na procku), program nie lubi tej płyty czy cos mam zele poustawiane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 jak nie dziala? a co mi pokazuje program? jak nie tcase. dla sempów 754 moze nie ale semprony 939 to venicy tylko maja mniej cachepalermo, jesli juz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iro11 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 chcialbym zakupic opteronka 144 z plyta glowna, ale jest pewien problem. Mam karte graficzna 6800gt na agp, ktora lubie i nie mam na razie kaski na jej zmiane. mozecie mi polecic jakas plyte glowna, na ktorej moglbym skrecic opteronka i zeby to wszystko mialo zlacze agp. za sugestie dzieki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 palermo, jesli juz :wink: palermo=venice z obciętym cache'm :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 chcialbym zakupic opteronka 144 z plyta glowna, ale jest pewien problem. Mam karte graficzna 6800gt na agp, ktora lubie i nie mam na razie kaski na jej zmiane. mozecie mi polecic jakas plyte glowna, na ktorej moglbym skrecic opteronka i zeby to wszystko mialo zlacze agp. za sugestie dzieki...Msi Neo2 Platinium lub Epox na nF3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...