Skocz do zawartości
ibizpl

Nowy Opteron 144 - S939 Czyżby Venice Do Lamusa?

Rekomendowane odpowiedzi

No i kolejne nienajgorsze wyniki :

2800Mhz na 1,536V

I na tym sie narazie zatrzymam ale po sesji popróbuje jeszcze coś o ile moje AC wyrobi...

jak na freezera masz super temperaturki, prosta czapeczke miec musisz albo na oknie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na freezera masz super temperaturki, prosta czapeczke miec musisz albo na oknie :)

No co do freezera to dołożylem mu jednego wentylke jeszcze i z jednej strony dmucha z drugiej ciągnie.

Ten tescik akurat test jest robiony w 18* oteczenia noramlnie w maks stresie przy tych taktach mam CPU 44*C;

PWM IC 40*C; Chipset 42*C(ale tutaj już niedługo zmienie to orginalne badziestwo na cos wydajniejszego i cichszego)

A oto zestawienie wynik mojego opka w Sandrze na samym dole dodałem pierwszego z listy sandry opka 152 :)

post-130529-1139154712_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo czujniki przeklamuja...

Mialem kilka DFI i roznice potrafily wynosci nawet 8-9 stopni...

Najlepsze sa te co podaja temp w IDLE na WC 17 stopni przy temp otoczenia 21 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo czujniki przeklamuja...

Mialem kilka DFI i roznice potrafily wynosci nawet 8-9 stopni...

Najlepsze sa te co podaja temp w IDLE na WC 17 stopni przy temp otoczenia 21 :)

dobre WC :D

staram sie zakładać ze nie przekłamuja a dokładnie ze ma takie wskazania jak ja, bo ma identycznego procka (seria, tydzien) jak ja, a moj sie identcznie mozna powiedziec zachowuje w tych temp co u niego na fotce (przy wychłodzonym pokoju), tyle ze ja bez chłodzenia pokoju mam wyższe temp, pewnie czapeczka krzywo lezy - w zwiazku z tym słabsze OC

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko...

Co lepsze Opek 144/146 Venus czy A64 3700+ San diego ?

Z którego więcej da się wycisnać ?

mialem kilka tego i tego, wszystko zalezy jak trafisz, glownie od tygodnia to zalezy, chociaz tutaj tez sa jakies wyjatki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka mala ciekawostka kupiłem kilka sempronów 3000 939 i sprawdziłem tcase. jestem troszke zdziwiony bo pokazuje 69c :) a moj opteron ma 57c ;/ zanosi sie na niezłe krecenie :) mial z was ktos na jakimkolwiek procku tcase 69c?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem wolna chwile i znalazlem w miare stabilne ustawienia dla pamieci. Efekt:

opek 144 @ 2700 1.4v +ninja prawie 18 godzin stabilnego prime :D Wiecej juz nie chcialem czekac, cierpliwosci zabraklo. Zaczynamy leciec wyzej z taktowaniami :D

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem wolna chwile i znalazlem w miare stabilne ustawienia dla pamieci. Efekt:

opek 144 @ 2700 1.4v +ninja prawie 18 godzin stabilnego prime :D Wiecej juz nie chcialem czekac, cierpliwosci zabraklo. Zaczynamy leciec wyzej z taktowaniami :D

po co 18h? jak 5h styknie to do testów to i tak maxior

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka mala ciekawostka kupiłem kilka sempronów 3000 939 i sprawdziłem tcase. jestem troszke zdziwiony bo pokazuje 69c :) a moj opteron ma 57c ;/ zanosi sie na niezłe krecenie :) mial z was ktos na jakimkolwiek procku tcase 69c?

tylko że odczyt Tcase nie dziala dla sempronów , przeczytaj sobie info , przy programie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że odczyt Tcase nie dziala dla sempronów , przeczytaj sobie info , przy programie.

jak nie dziala? a co mi pokazuje program? jak nie tcase. dla sempów 754 moze nie ale semprony 939 to venicy tylko maja mniej cache

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie dziala? a co mi pokazuje program? jak nie tcase. dla sempów 754 moze nie ale semprony 939 to venicy tylko maja mniej cache

ze venice... ale sempy s939 ZAWSZE maja Tcase 69C. zawsze. i te dobre sztuki i te słabe. po prostu tu to nie działa tak jak w athlona/opteronach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym zakupic opteronka 144 z plyta glowna, ale jest pewien problem. Mam karte graficzna 6800gt na agp, ktora lubie i nie mam na razie kaski na jej zmiane. mozecie mi polecic jakas plyte glowna, na ktorej moglbym skrecic opteronka i zeby to wszystko mialo zlacze agp. za sugestie dzieki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym zakupic opteronka 144 z plyta glowna, ale jest pewien problem. Mam karte graficzna 6800gt na agp, ktora lubie i nie mam na razie kaski na jej zmiane. mozecie mi polecic jakas plyte glowna, na ktorej moglbym skrecic opteronka i zeby to wszystko mialo zlacze agp. za sugestie dzieki...

Msi Neo2 Platinium lub Epox na nF3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi