THE_CD Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 chcialbym zakupic opteronka 144 z plyta glowna, ale jest pewien problem. Mam karte graficzna 6800gt na agp, ktora lubie i nie mam na razie kaski na jej zmiane. mozecie mi polecic jakas plyte glowna, na ktorej moglbym skrecic opteronka i zeby to wszystko mialo zlacze agp. za sugestie dzieki... Msi Neo2 Platinium lub Epox na nF3. No ja bym polemizował. :-P Ja dla odmiany zdecydowanie polecam DFI LANPARTY nF3 ULTRA-D. Sam posiadam Opka i tą płyte i kręci sie bosko, zero problemów i wszystko stabilnie. Pozatym możliwości BIOS'u są ogromne dla samych ustawień pamięci opcji tyle ze aż głowa może rozboleć. :wink: Niestety ani MSI ani EPOX tutaj nie brylują. :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Opteron 144 CABYE 0536GPMW Narazie tyle max <_< http://elo.internetdsl.pl/amd.JPG No name pamieci mnie blokuja, nie chca isc na 210mhz nawet. Edytowane 14 Lutego 2006 przez boomer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 mam nadzieje ze mi ktoś odpowie:) opek 144, płyta epox 9npa+,AC Freezer z fanderem narazie jest tak : ht x3 napięcie 1,55 htt 270 twin mosy na 213 t1 na 2,7v mostek na 1,6v kazdy 1mhz więcej i nie wstaje,to juz koniec podkrecania czy mozna cos zawalczyc ?? moze zmiana pamieci, te niecałe 2,45 ghz testy przechodzi czy moge dowoltowac ram i mostek na maxa, tzn 3v i 2,8 ? temperatury na speedfanie to 42 w stresie po godzinie w sp2004 i 36 w idle co zrobic zeby wydusić więcej ?? temat przeczytałem dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 czy moge dowoltowac ram i mostek na maxa, tzn 3v i 2,8 ? Tez mam twinmosa 512mb i bez 2.9-3.0v nie da rady ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmdal Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Opteron 144@2700MHz 1,36v - 6 godz SP-2004 http://img225.imageshack.us/img225/3429/27...200400009ef.jpg Edytowane 16 Lutego 2006 przez Hajmdal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) mam juz SD3700 - poki co czsu brak - nie bawilem sie jeszcze - anyway na dzien dzisiejszy 2750Mhz [11x250] na 1.35v Prime 1h stabilnie.. nie wiem czy to kres mozliwosci przy tym napieciu - 1h to raczej za malo... czasu wiecej = pocwikam wiecej - i hope;] Edytowane 14 Lutego 2006 przez ChomiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 @Chomik Jaka stepping procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Msi Neo2 Platinium lub Epox na nF3. Nie bierz MSI :P Albo Epox, lub DFI :P Ja narazie czekam na swoją mobo (Asus A8N-E). Moooże cosik zdziałam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ech... Niezbyt dobrze ten moj Opek 144 idzie, ale to wina takze chlodzenia, bo teraz jade na... BIPie2! BIX3 stoi obok, ale z dziurą :[:[ Tutaj pierwszy screen: http://img102.imageshack.us/my.php?image=o...10mhz14v7pg.jpg Opek 144 @ 2610MHz @ 1.4V @ BIP2 A tutaj drugi, troche lepiej, ale SP tylko pol godziny (caly czas na chodzie): http://img102.imageshack.us/my.php?image=o...0mhz166v4wd.jpg Opek 144 @ 2800MHz @ 1.66V @ BIP2 i b. zimny pokoj (tylko dlatego pozwolilem sobie na te 1.66V...) Ech, mam nadzieje, ze BIX3 lepiej podola temu chlodzeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Tempy masz całkiem normalne jak na ten V, ale zawsze mogły by być niższe może czapa krzywa, ja np na takim V u siebie mam 51 w stresie bo krzywy hełmik :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) No tak, mozliwe. Teraz jeszcze brakujacy sredni wynik :) - 2700Mhz: http://img231.imageshack.us/my.php?image=27006sw.jpg - to juz na normalnym chlodzeniu :) Na noc zapuszcze jeszcze raz SP... Edytowane 15 Lutego 2006 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit45 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 No tak, mozliwe. Teraz jeszcze brakujacy sredni wynik :) - 2700Mhz: http://img231.imageshack.us/my.php?image=27006sw.jpg - to juz na normalnym chlodzeniu :) Na noc zapuszcze jeszcze raz SP... Czym to chłodzisz ?? Niezłe temperaturki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 @Bandit45: CPU - blok od Miśka VGA - blok od Miśka NB - blok od Miśka Wiem, ze bardzo zroznicowane :) Do tego Grundfosek 15-14 (suuuper :) ) i BIP2 :/:/:/ @ 2xFander 120mm na maxa - BIP, ponieważ BIX3 lezy obok dziurawy i czeka na kogos, kto mu pomoze... Borygo różowe ( :/ ) i woda destylowana po połowie. Opek 146 select czeka na BIXa3, na nim będzie duuuzo wiecej :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 @lores: "Opek 146 select czeka na BIXa3, na nim będzie duuuzo wiecej " Ja nie miałem różnicy w temp CPU między BIE1 a BIE3 wiec radził bym się cudów nie spodziewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 @Mardok, cudów to się nie spodziewam, tak ze 3500MHz na Opku mi, na razie, starczy :D :P A tak na serio, mówiłem to głównie licząc na ukrytą moc mojego selekta, która na standardowym napięciu miał robić coś koło 3k (juz nie pamietam ;P ). Co do wydajnosci chlodnic, uwazam, ze zalezy to od duzej ilosci warunkow, i ze u Ciebie moglo nie byc roznicy, a u kogo innego moglaby byc duza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) a czy taki opek bedzie dobry ?? AMD Opteron 242 czy bedzie pasowal do asrocka dual sata i czy tez dobrze sie kreci??? Edytowane 17 Lutego 2006 przez bartek23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 1. nie 2. nie 3. nie jest na s940 a nie na s939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ech, ile razy trzeba powtarzac, ze Opki na s940 się nie nadają dla zwyklych userow, a opkow na s939 prawie nigdzie nie ma? ... I potem wchodzi sobie taki do jakiegos Komputronika, patrzy - "O, Opteron!", i pyta sie na forum, czy bedzie dobry, a potem jeszcze pyta, jak sie bedzie podrecał :[ :[ I jest to naturalnie Opek na s940... *** Tak będę na razie jechał (na codzien, ale, mam nadzieje, dlugo to nie potrwa, bo finalnie bede uzywał mojego 146, tylko czekam na chlodnice...): http://img132.imageshack.us/my.php?image=26003lv.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Tak będę na razie jechał (na codzien, ale, mam nadzieje, dlugo to nie potrwa, bo finalnie bede uzywał mojego 146, tylko czekam na chlodnice...): http://img132.imageshack.us/my.php?image=26003lv.jpg Ustawienie tego 144 na codzień na pewno wystarczające. :wink: Selekta 146 gdzie załatwiałeś ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Ustawienie tego 144 na codzień na pewno wystarczające. icon_wink3.gif Selekta 146 gdzie załatwiałeś ? Wiem :) Select od Maryo'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) czolem brać :) dodałem nowy wynik do hwbota na 1M to i tu szerzej zaprezentuje ;) super_pi 1M - 25.654s 3208mhz@1,520V http://www.myrddin669.neostrada.pl/1M/25.656-3209-267.jpeg Edytowane 19 Lutego 2006 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Lets get party begin B) nie pytajcie o wyniki OC bo dopiero z paczki wyciagnalem ..... jutro zaczynam testowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Lets get party begin B) nie pytajcie o wyniki OC bo dopiero z paczki wyciagnalem ..... jutro zaczynam testowac :wink: narazie zwykla fotka zwykłego procka ... ----------------------------- nej cytujemy obrazków !!!! Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 narazie zwykla fotka zwykłego procka ... i do tego osoby, ktora ma nieregulaminowego siga :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 i do tego w sigu widnieje opteron 164 :blink: tez czekam na swojego opteronka od MaSella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) hehehe fotka może zwykła ale procek nie ;) gratulacje - ale bez fc raczej go mocniej nie wykręcisz, ewentualnie chłodzona woda - mówię tutaj o 3,2ghz+ oczywiście :D szkoda że zasłoniłeś trzecią linijkę - masz 888 czy 887??? podaj jak możesz dokładny stepping, jak nie tu to na priva poproszę ;) pozdr i powodzenia Edytowane 21 Lutego 2006 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MHL Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 <_< WITAM WAS. JESTEM TU NOWY WIęC CHCIAłEM NAJPIERW POZDROWIć WSZYSTKICH. INTERESUJE MNIE ZAKUP PROCESORA OPTERON NA S.939 - NAJLEPIEJ SELEKT:)LUB ATLONA NA JąDRZE SAN DIEGO LUB SEMPRONA - TAKZE NAJLEPIEJ SELEKT. MOżE MA KTOś Z WAS MOżLIWOSć ZAłATIWENIA TAKIEGO PROCKA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Witamy również, ale z takimi pytaniami do do działu Giełda,drogi kolego..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ew. do mnie po sempronka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 <_< WITAM WAS. JESTEM TU NOWY WIęC CHCIAłEM NAJPIERW POZDROWIć WSZYSTKICH. INTERESUJE MNIE ZAKUP PROCESORA OPTERON NA S.939 - NAJLEPIEJ SELEKT:)LUB ATLONA NA JąDRZE SAN DIEGO LUB SEMPRONA - TAKZE NAJLEPIEJ SELEKT. MOżE MA KTOś Z WAS MOżLIWOSć ZAłATIWENIA TAKIEGO PROCKA. MOze lepiej Celerona ? bo raczej nie widzisz roznic pomiedzy 128kB cache a 1024 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...